Lena

Användarprofil

Unga Astrid

Film från 2018 regisserad av Pernille Fischer Christensen
Det är intressant att se filmen om Astrid Lindgren. Det är flera saker om hennes liv som jag inte visste om innan.
Lättläst bok om viktigt ämne. Vi får följa Salar som inte får stanna i Sverige och därför flyr till Paris. Intressant läsning.

Det som göms i snö

Bok av Carin Gerhardsen
Spännande berättelse där olika personers öden vävs samman. Spänningen stegras för varje kapitel och till slut faller alla bitar på plats. Mycket läsvärd!

Bröderna Lejonhjärta

Film från 1977 regisserad av Olle Hellbom
En klassisk inspelning av Astrid Lindgrens bok. Berättelsen om Jonathan och Skorpan och vad som händer i de olika världarna borde alla ta del av.

Annas Dagbok

Bok av Börje Lindström
Anna skriver dagbok om vad hon upplever när Sverige drabbas av ett smittsamt virus. Hon flyr norrut för att undkomma smitta. Lättläst, men spännande!
En klassiker bland brädspel! Det är mycket underhållande att försöka köpa kvarter och bygga hus och hotell. Passar både unga och gamla!

Boktjuven

Bok av Markus Zusak
Gripande berättelse om en flicka under andra världskriget. Hon blir föräldralös och tas om hand av ett par där hon lär sig läsa. Mycket läsvärd!

Offermakaren

Bok av Viveca Sten
Första boken i en ny serie av författaren till Morden i Sandhamn. Huvudpersonen är en polis som bor i sin systers hus i Åre och där dras in i en utredning. Jag vill gärna läsa fler delar i serien.

Hay Day

Spel från 2012 utvecklat av Supercell
Kul bondgårdsspel där man får odla grödor och ta hand om djur. Man tjänar pengar och xp och det är jättekul att kämpa för att nå nästa level.

The Hate U Give

Bok av Angie Thomas
Vi får följa Star som är en 16-åring tjej i USA. Hon bor i ett fattigt kvarter men går i en fin skola. Hennes vän blir skjuten av polisen. Intressant om rasismfrågor, men även bra skildring av tonårslivet.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.