Lena

Recensioner

Havsmannen av Carl-Johan Vallgren

Betyg 5
Boken handlar om Petronella och hennes lillebror som lever i ett icke fungerande hem. Brodern blir dessutom utsatt för mobbing. En dag hittar några fiskare en märklig varelse i havet. Trots att jag inte gillar att läsa om övernaturliga händelser blev jag fängslad av denna bok. Mycket läsvärd!

Utvandrarna av Jan Troell 

Betyg 5
En klassiker som alla borde se. Det är mycket intressant att följa Karl-Oskar och Kristina i deras fattiga liv i Sverige och på deras resa på Amerika. Även om filmen är gammal är den mycket sevärd.

Vägen till äppelriket av Anna Fredriksson

Betyg 4
Sista delen i en trilogi. Man får följa tre generationer kvinnor och deras relationer. Det är välskrivet och man får fundera kring hur människors val kan påverka andra. Man ska nog ha läst del ett och del två först.

Motiv X av Stefan Ahnhem

Betyg 4
Ännu en bok om Fabian Risk. Precis som de andra böckerna i serien är det spännande hela tiden, men stundtals blir det nästan lite för obehagliga beskrivningar. Ändå gör det inte att sluta läsa. Se till att ha efterföljaren ”X sätt att döda” nära till hands för att snabbt kunna läsa fortsättningen.

Samlade verk av Lydia Sandgren

Betyg 5
Samlade verk är en fantastisk bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Som läsare dras man in i familjens upplevelser, som beskrivs ur olika perspektiv och i olika tidsplan. Jag kom på mig själv med att le åt författarens fantastiska formuleringar. Tänker fortfarande över frågor som uppkom när jag läste.

Tschick av Wolfgang Herndorf

Betyg saknas
Tschick är en ungdomsbok som är underhållande från början till slut. Vi får följa med Maik och hans nyfunne vän Tschick på en galen roadmovie i ett somrigt Tyskland.

Krokodilväktaren av Katrine Engberg

Betyg 4
Mycket spännande deckare som utspelar sig Köpenhamn. De två poliserna Jeppe och Anette är trevliga karaktärer att följa. Själva deckarhistorien är spännande från början till slut. Ser fram emot att läsa del två.

Utvandrarna av Vilhelm Moberg

Betyg 5
Fantastisk berättelse om fattiga människor som sökte sig över Atlanten för att skapa ett bättre liv. Med tanke på hur stor del av Sveriges befolkning som utvandrade är det nästan ett ”måste” att ha läst om hur det kunde vara under den tidsperioden.

Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson

Betyg 5
Har läst om denna bok flera gånger. Det är alltid fängslande att läsa om andra världskriget och i denna bok får man följa en ung kvinna som är kär i en nazist. Läs den!

Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson

Betyg 4
Mellan himmel och hav är en bok som skildrar relationen mellan mor och dotter och som beskriver tre kvinnors liv. Jag gillar miljön som boken utspelas i och jag ser fram emot att lösa nästa del i serien.