Lena

Användarprofil
En bok där samtid och dåtid vävs samman. I nutid går vi följa Anton som arbetar inom hemtjänsten. Via en man han tar handbok i jobbet får vi bit för bit ta del av en historia som utspelar sig före och under andra världskriget. Mycket läsvärd!
Mycket spännande polisserie som utspelar sig i Skåne. Det är intressant att följa de fall som poliserna arbetar med, men också samspelet mellan karaktärerna. Mycket sevärd!

Midvinterblod

Mons Kallentoft
Har börjat läsa den här serien långt efter att ha hört mycket gott om dessa böcker. I vanliga fall gillar jag spännande kriminalhistorier, men av någon anledning griper denna bok inte tag i mig. Tråkiga karaktärer och tråkigt berättad.
Rekommenderar böckerna av avdelning Q av Jussi Adler Olsen. Perfekt om man gillar nordiska kriminalberättelser.

Ondskan

Bok av Jan Guillou
En bok jag har läst flera gånger, men som är lika läsvärd varje gång. Man får följa huvudpersonen Erik som är tonåring på 50-talet. Han blir misshandlad av sin pappa i hemmet och slåss i skolan. Han börjar därefter på internatskolan Stjärnsberg där kamratuppfostran råder. Denna tillvaro skildras på ett mycket målande sätt. Läs den!

Vill sova bättre

Tips för den som...
Köp ett tyngdtäcke om du vill sova bättre! Sedan jag började sova med mitt tyngdtäcke kan jag märka att jag sover mycket hårdare och djupare och vaknar mer utvilad. Toppen!
Bok om ett syskonpar som ska hälsa på sin morbror i juletid. På grund av ett snöoväder är de oroliga att föräldrarna inte ska hinna dit i tid. Ett miniatyrhus skapar spänning. Bok för 10-13-åringar.

Vill äta billigt

Tips för den som...
Det bästa man kan göra är att planera för en hel vecka och handla allt på en gång. Då köper man inga extra saker, och man kan planera billiga råvaror.

En komikers uppväxt

Bok av Jonas Gardell
Fängslande bok om Juha och hans upplevelser i barndomen. Boken utspelar sig på 70-talet och man går följa hur Juha kämpar för att hitta sin plats bland klasskamraterna. Läsvärd.

Fika

Aktivitet
Det finns väl ingen bättre aktivitet än att fika? Alla kan vara med och man kan variera vad man ska äta och dricka. Man kan även välja om man vill fika hemma eller på café.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.