Annette Stolt

Användarprofil
En kvinna som ska fylla 50 får en dagbok av sin dotter som vill veta hur mammans liv ser ut. Men hon förstår inte vad hon ska skriva om, hon har ju inget spännande liv. Hon har ju bara sin dotter, sin sambo och en odräglig bortskämd bonusson. På jobbet får hon en ung snygg AT-läkare som flörtar med henne, men det kan hon ju inte skriva om. Och vem skriver om alla klimakteriebesvär? Inte är det väl heller intressant att hon har en ansträngd relation till sin mamma som ständigt favoriserar storasystern? Mormor vill hon inte bli, men det får man väl inte tänka ens?

En väldigt rolig berättelse med stor igenkänningsfaktor eftersom jag själv är i den åldern. Alla som är runt 50 borde verkligen läsa den här boken. Bra tips och perspektiv både på klimakteriet och på familjerelationer som inte fungerar. Allt blir lättare när man kan skratta åt det!

Glamour

TV-program
Glamour är den ultimata såpan som har gått i hur många år som helst. Ridge och Brook träffades när hon var servitris på fest hemma hos den rika designfamiljen Forrester där Ridge är äldsta sonen. Kärlek uppstår men så kommer nåt i vägen och de skiljs åt och så där har det hållt på i alla år. De blir tillsammans, allt är bra och så händer nåt. Men det är en sån där serie som det är skönt att titta på. En drömvärld som man verkligen kan koppla av till.

Utloggad

Lilly Emme
En underbar feelgood om de fyra tjejer med författardrömmar. Tre lyckas men inte Katie. Och hur mycket hon än älskar och unnar sina kompisar sina framgångar kan hon inte låta bli att vara avundsjuk och besviken. I ett mail till sin bäste vän Nate skriver hon av sig all frustration. Men mailet hamnar helt fel... Katie blir helt desperat, kastar sin mobil i Themsen och flyr till Lake District.

En rolig och varm feelgood där fokus ligger på vänskap, konsten att hitta sig själv och frihetskänslan när man inte måste kolla alla sociala medier hela tiden. Härliga och udda karaktärer. Miljöbeskrivningarna var på pricken och för en stund fick jag vara i London igen och även återse Lake District.
Frida Hallgren förmedlade stämningen, karaktärerna och miljöerna med bravur!

Vill läsa/höra mer om skrivsystrarnas liv, relationer och framgångar.
Tunna blå linjen är en verklighetsnära polisserie som nu sänds på SVT. Utspelas i Malmö där det är mycket fokus på rasistiska problem.
Bra och intressanta karaktärer. Lika intressant att följa varje avsnitts händelse som relationerna mellan poliserna.
I hissen på jobbet satt en A-4 med en glad och trevlig text och längst ner satt olika lappar som man kunder riva och ta med sig. På varje stod något positivt som, "Du gör mig glad", Du Inspirarer mig" osv. Meningen var att man skulle ge dem till någon man känner eller nån okänd för att göra den glad.

Man kan ju göra egna såna lappar och sätta upp på olika allmänna platser. Jag blev glad när jag såg den i hissen för någon hade ansträngt sig och det var kul att ge kollegorna uppskattande ord som de blev glada över.

Tändstickan

Aline Lilja Gladh
Det lilla samhället Örbyhus, strax utanför Uppsala skakas om när ett barns kvarlevor flyter upp i ett stenbrott. Lokalpolisen Linus Karlberg får ta hand om utredningen som går tillbaka till tiden när hans pappa var polis. Systern Lo drabbades av en depression när hon födde sitt barn och har inte återhämtat sig. Hon blir nyfiken på fallet. Det skvallras i byn om än det ena och det andra. Så dyker en maffiakille från Stockholm upp, vilket av olika skäl inte uppskattas av Los ex Conny som också är ledaren för byns kriminella gäng. Ju mer man skrapar på ytan desto mer krackelerar idyllen och hemligheter kommer upp till ytan.
En väldigt spännande välskriven roman. Handlingen tar oväntade riktningar och det är först på slutet som allt knyts ihop på ett sätt man inte alls anat i början.
Ser framemot att läsa nästa del!

Vill sova bättre

Tips för den som...
Ha svalt i rummet, ej över 18 grader och har mörkläggningsgardiner så det inte sipprar in för mycket ljus utifrån.
Andra delen i serien om utredare Jannica Brandt och yttre befälet Patrick Rydhz

En snöig vinterdag kastar sig en ung kvinna ner från sin balkong och dör.
VDn på Sveriges mest framgångsrika advokatbyrå drabbas av ett inbrott där inbrottstjuven får med sig hans mörkaste hemlighet. En tid senare blir en av advokaterna på hans byrå mördad. Mordutredningen hamnar på Jannicas bord.

Andreas Ek är kriminaltekniker och det märks i hur handlingen förs framåt med fler kriminaltekniska detaljer än vad många andra deckare har. Detaljerna är perfekt balanserade så det blir inte för mycket eller för tekniskt beskrivet utan förhöjer känslan av närvaro och autencitet och bidrar till spänningen. En riktig blandvändare, högt tempo, bra driv i handlingen, intressanta personer och med en oväntad tvist på slutet.

Jag hade inte läst den första delen, men det var inget problem att komma in i handlingen eller hänga med huvudpersonerna, men jag blir nyfiken på första delen för att lära känna Jannica och Patrick mer, så det blir att inskaffa den.

Dramatiskt omslag som lockar till läsning och håller vad det lovar. Gillade också hur den är tryckt men en ”vikning” på omslaget så det blev stadigt att läsa den.
Bestäm dig för att göra en run-streak eller walk-streak. Grundreglerna är enkla. Man ska springa eller gå minst 1,6 km (en engelsk mile) varje dag i minst 100 dagar. Gör man en run-streak är regeln att man ska vara ombytt för man ska löpträna. Vissa dagar springer man längre, andra räcker det med 1,6 km. Det viktiga är att man springer varje dag. Hur fort spelar ingen roll, bara att man springer.

Det här kan man sen göra om så om man har svårt att springa kan man göra en walk-streak där man istället går sträckan varje dag i 100 dagar.

Tycker man det är jobbigt att göra 100 dagar, börja med en månad och sen när en har gått så vill man nog oftast fortsätta för det har blivit en härlig vana.

Man kan också göra en move-streak. Där bestämmer man själv om det ska vara att man springer, går, dansar eller vad man nu väljer, men att man gör någon form av träning dagligen.

Men tydligt mål är det viktiga!
Ännu en underbart ljuvlig bok att lägga till i Jojo Moyes högen.

De flesta av Moyes böcker är helt fristående och så även denna. Handlingen är förlagd till Baileyville, en bergsby iKentucky 1937 dit engelskan Alice Wright flyttar efter att hon gift sig med den stlige amerikanen Bennett van Cleve. Drömmen om ett nytt spännande romantiskt liv i Amerika slås i kras redan första dan när hon inser att de ska bo i samma hus som den strängt religiöse svärfadern. En kvinnas plats är i hemmet och hon ska lyda sin man, en man som nu inte visar nåt intresse för henne. När hon hör att de söks kvinnor till ett ridande bibliotek tar hon chansen och anmäler sig. En fin vänskap växer fram bland de omaka kvinnorna som blir ridande bibliotekarier. Men att böcker och bildning ska bli tillgängligt för alla ses inte med blida ögon av männen i byn och vissa gör vad som helst för att stoppa dem.

Jojo Moyes är fantastisk på att skildra intressanta människor och relationerna mellan dem. En ombonad hemtrevlig stämning byggs upp och man bara njuter när man läser hennes böcker och den här är inget undantag. Fina miljöbeskrivningar och det känns som man rider med kvinnorna på deras rundor i bergen. Att den bygger på de ridande biblioteket som fanns i Kentucky gör den än mer intressant.

En perfekt bok att mysa inne med nu när det är riktigt kallt ute!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.