Urmakarens familj

Bok av Gunilla Tähti Wigge
I den gamla frisörsalongen inreder systrarna Maria och Rosie ett skrädderi. Rosie, som nyligen lämnat England för att bo närmare sin syster i Alingsås är extatisk över deras nya lokaler, och sitt nya liv i Sverige. Hennes förhållande med den stilige urmakaren Anders är bättre än någonsin, och hennes vänner i "Never give up"-klubben börjar sakta men säkert uppfylla de mål som de satt upp för sig själva. Det enda som saknas är att Rosies engelska mamma, Margret, ska våga resa till Alingsås och hälsa på. Mitt i Rosies och Marias lycka börjar dock mörka moln torna upp sig på horisonten, och snart är deras lycka på väg att vända när gamla misstag upprepas. "Urmakarens familj" är en fristående fortsättning på "Hårmästarens familj". Gunilla Tähti Wigge är en svensk författare som delar sin tid mellan Sollentuna och London. Tähti Wigge har tidigare arbetat som journalist och copywriter, både i Sverige och i England. Hon skolar just nu om sig till yogalärare, och är ständigt aktuell som författare med den älskade trilogin om familjerna på Soläng. "Familjerna på Soläng" är en trilogi av fristående feel-good romaner som följer en familj under flera generationer. Gunilla Tähti Wigge är en svensk författare som delar sin tid mellan Sollentuna och London. Tähti Wigge har tidigare arbetat som journalist och copywriter, både i Sverige och i England. Hon är ständigt aktuell som författare med den älskade trilogin om familjerna på Soläng.
3 utgåvor
Välj utgåva
Urmakarens familjSvenska - Pocket
ISBN: 9789178851423
Urmakarens familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726368536
Urmakarens familjSvenska - E-bok
ISBN: 9789178851560
Andra delen om familjerna på Soläng. Livet rullar på för halvsystrarna Maria och Rosie i Alingsås. Rosie håller på med sitt tweedskrädderi och hon och hennes urmakare Anders har det bra. Så dyker Anders bror Göran upp helt oväntat och deras liv förändras. Maria fortsätter med sina guidade turer och sitt sökande efter Bens pappa som hon träffade i London. 17 år har gått så det är inte lätt. Så tar Rosie med sig Ben hem till London.

Det här är en bok som bäst avnjutes med några koppar PG-tips. Vardaglig, rolig feelgood och en bit in i boken får jag lyckomystårar i ögonen. Känslan när man vet hur det ska gå, men man hålls på halster lite till innan själva upplösningen kommer.

Hemlängtan till London växer också för Londonskildringarna har de där små detaljerna och känslan som man nog bara noterar om man bott i och älskar London. Underbart att för en kort stund vara i London igen, som jag längtar att få åka dit igen!