Hårmästarens familj

Bok av Gunilla Tähti Wigge

Howard Hill har ett gott hjärta och ett lika gott sinne för kvinnor. När han sätter sig på båten till England, kan ingen ana vad hans äventyrliga och lite naiva inställning till livet ska få för konsekvenser. I den här feelgood-skrönan följer vi tre generationer genom kärlek, vänskap och drömmar. Howard är hela tiden närvarande även om han själv vänt näsan i vädret för länge sen.

Ny upplaga av Hårmästarens Familj! Den innehåller även ett smakprov på Urmakarens Familj som är nästa bok i trilogin.

Mindre

Howard Hill har ett gott hjärta och ett lika gott sinne för kvinnor. När han sätter sig på båten till England, kan ingen ana vad hans äventyrliga och lite naiva inställning till... Mer

6 utgåvor
Välj utgåva
Hårmästarens familjSvenska - Pocket
ISBN: 9789188769121
Hårmästarens familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726075595
Hårmästarens familjSvenska - E-bok
ISBN: 9789175778051
Hårmästarens familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726075588
Hårmästarens familjSvenska - Pocket
ISBN: 9789178850396
Hårmästarens familjSvenska - E-bok
ISBN: 9789178850501
Handlingen i denna bok kretsar kring Howard Hill. Tidsmässigt är det 1950-tal. Trots sorg och motgångar tidigare i livet, går han till synes enkelt vidare mot nya äventyr. När hans skruttiga bil, inte orkar längre hamnar han av en slump i Alingsås. Där köper han sin egen frisersalong. Kort därpå stiger den vackra Iris in genom dörren. Det dröjer inte länge innan hon är hans. Väntande parets först barn får Iris stanna hemma, när Howard åker på utbildning till London. Där drabbas han av den stora passionen, vars konsekvenser kommer att påverka nära och kära långt efter att Howard själv är borta.
Från 1950-talet går handlingen raskt framåt, och sträcker sig ända in på 1990-talet. Detta gör att jag har svårt att komma in i boken, och också komma karaktärerna riktigt nära. Den beskrivs som en feelgoodskröna, vilket deffinierar boken på ett bra sätt. Om du vill ha en lättsam och underhållande bok är det här en bok för dig.
Detta är en feelgoodskröna som sträcker sig över decennier och generationer. Den börjar under 50-talet och fortsätter fram till 90-talet. I boken får vi följa frisören Howard Hill som har en stor passion för livet. Han är charmig och mycket omtyckt. Han startar en frisersalong i Alingsås och åker sen på kurs till London. Howard är en livsnjutare och älskar kvinnor med allt vad det innebär!

Berättelsen är dråplig, rolig och underhållande!