Bokhandeln på Riverside Drive

Bok av Frida Skybäck

Charlotte ärver en bokhandel i London från en moster som hon aldrig har träffat. Hon har precis tagit en paus från sitt vanliga liv och är vilsen när hon åker till London. Hennes plan är att sälja men vad är egentligen bokhandelns historia? Det är en feelgoodroman om att börja om på nytt.

5 utgåvor
Välj utgåva
Bokhandeln på Riverside DriveSvenska - Pocket
ISBN: 9789177990789
Bokhandeln på Riverside DriveSvenska - Pocket
ISBN: 9789177990796
Bokhandeln på Riverside DriveSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188447814
Bokhandeln på Riverside DriveSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177490401
Bokhandeln på Riverside DriveSvenska - E-bok
ISBN: 9789188447821
Underbar , mysig , välskriven feelgood roman. Kärlek, vänner , bokhandel , England. En riktig bladvändare! Längtar att få läsa Fridas nästa bok .
Betyg 4
En bok som handlar både om sorg från förlust av närstående samt glädjen i att hitta nya vänner. Om hur ett mysterium som visar sig gå långt tillbaka kan få henne att gå vidare. Samt så klart böcker o kärlek.
Betyg 4
Vem kan motstå böcker om böcker? Inte jag i alla fall. Gillade premissen om en ärvd bokhandel med ett mysterie bakom. Tyckte det bakomliggande mysteriet var relativt tråkigt och inte helt bra gjort men tycker mycket annat väger upp. Gillade atmosfären och huvudpersonens problem och hur hon tar sig vidare var bra skrivet. Tyckte också att det var ett stort plus att huvudpersonen hade bakgrund som kemist(?) vilket man sällan ser i feelgood och romance. Känns som få författare vågar göra sina kvinnliga huvudkaraktärer ha yrken eller utbildar sig inom STEM yrkena. Har läst massor men kan bara komma på en annan bok som har haft detta. Ingen stor grej egentligen men, är trevligt att ibland få läsa om kvinnor i liknande bransch som en själv.
Jag vill också till London! Så mycket igenkänning på staden och allt att upptäcka, levande beskrivet. Jag tycker om böcker och berättelser som varierar i perspektiv och skeenden, och det gör denna. Ömsom ”enkelt romantisk” men även med ett djup av sorg och oförutsägbarhet. Den fick mig att både skratta och gråta. Ville gärna dra ut på den.
Betyg saknas
En mycket bra bok som var väldigt fint skriven. Härliga karaktärer i en underbar miljö. Den bokhandeln skulle jag gärna vilja besöka.
En mysig bok där sorg spelar en stor roll. Charlotte förlorar både sin man och mamma inom kort tid och när hon ärver en bokhandel i London träffar hon människor som hjälper henne hitta tillbaka sin livsglädje.
En underbar men också sorglig bok. Älskar böcker om böcke. Innehåller intressanta karaktärer. En bok man vill fortsätta läsa.
Mysig och fin bok. Och väldigt bra författare. Älskade boken redan när jag fick höra talas om den. Läser den gärna fler gånger
Egentligen är jag nog ingen feelgood-person (jag är som bekant allergisk mot lyckliga slut) och därför kändes Frida Skybäcks roman "Bokhandeln på Riverside Drive" som en berättelse som var på gränsen för mig. Fast på det hela taget var "Bokhandeln på Riverside Drive" helt okej och jag har definitivt fått mersmak av Frida Skybäcks sätt att berätta historier.

Vissa saker var lite för sockersöta för mig, men jag gillade att hon varvade nutidsberättelsen med en dåtidsberättelse och på så vis nystade upp mysteriet med hur det kommer sig att Charlotte får ärva en bokhandel av en moster som hon aldrig har träffat. Frida Skybäck lyckades behålla den här spänningen ända mot slutet och det var nog tack vare att hon bara avslöjade en smula i taget.

De flesta karaktärer kändes trovärdiga, medan jag upplevde att någon enstaka var på gränsen till överdriven.

Frida Skybäck skriver på ett sätt som fångade tag i mig som läsare tidigt i berättelsen och lyckades hålla kvar mig till slutet, trots att jag egentligen inte är någon riktig feelgood-läsare. Jag kommer absolut att ge mig i kast med Frida Skybäcks andra romaner.
En mysig feelgood i härlig Londonmiljö som innehåller allt man önskar av sorg, kärlek, hopp, hemligheter, intressanta karaktärer och, såklart, en katt. För en bokälskare är det såklart underbart med en bok som utspelar sig i en bokhandel. Utan att avslöja för mycket vill jag ändå nämna att det finns en överraskande twist mot slutet. Läs!
En lättsam och lättläst feelgod bok. Om att ärva en gammal bokhandel. Tacklas med dess medarbetare och hitta sig själv. Även lite kärlek med i bilden.
En riktig pärla som föll mig i smaken och den får därför betyget
Jag gillade den här boken, den fick mig att vilja besöka London. Mot slutet av boken kommer dock en liten twist som jag inte riktigt gillade lika mycket, med risk för spoilers säger jag inte mer än så. Twisten var dock totalt oväntad så på så vis var den bra, men jag ville inte att den skulle hända, okej? Boken var sådär härligt feelgoodaktig överlag och jag gillade alla karaktärerna i den. Ett stort plus var att den utspelade sig i en bokhandel och det var lätt att föreställa sig hur det såg ut därinne. Jag och en kompis läste den samtidigt och diskuterade den och jag kan rekommendera den som bokcirkelbok, då vi hade en del att diskutera i den.
En helt ok feelgood roman men handlingen kändes lite för mycket tillrättalagt. Slutet var också ganska snabbt ihopskrivet.
Jag kommer dock att läsa författarens nästa bok för att jag hoppas att den är bättre :)
Bokhandeln på riverside drive är Feel-Good när det är som bäst. När jag öppnande boken befann jag mig inte längre i Sverige utan på Londons gator i en bokhandel full med böcker. Boken framkallar alla slags känslor - glädje, sorgsenhet, vrede och förvåning. Författaren lyckades gång på gång överraska mig med nya detaljer och intriger. På grund av att många kapitel består av tillbakablickar får man reda på nya saker hela tiden - det är omöjligt att sluta läsa. Något som förvandlade helheten till en helt ny nivå är den ”lilla” kärlekshistorian som byggs upp bland sidorna.

Jag rekommenderar den här boken till alla som vill fly från verkligheten en stund och uppleva en fantastisk historia
En mysig bok i en bokhandel i London, kan det bli bättre? Jag älskade denna boken och kommer definitivt läsa om den igen!
Detta är en superbra bok! Jag vill verkligen till London och bokhandeln när jag läser boken. Jag tycker att författaren har skapat roliga och spännande karaktärer och Skybäck har ett väldigt fint språk. Jag gillar även att det är lite hemligheter och att det blandas med dåtid och nutid. Jag fullkomligt älskar den här boken och hur Charlotte kämpar med att vara änka, ha ett eget företag i Sverige och samtidigt försöka rädda mosterns bokhandel. Jag tycker även att den är lagom lång och den blir aldrig långtråkig eftersom det varvas med dåtid och nutid, samt att det händer saker hela tiden.
En perfekt sommarbok att läsa i hängmattan eller på stranden!
Jag har läst Bokhandeln på Riverside Drive som är skriven av Frida Skybäck, och det är sällan jag läser den här typ av genre men den var väldigt underhållande. Jag fastnade lätt för karaktärerna som kändes mycket levande, speciellt katten Tennyson som även han hade en unik personlighet. Eftersom boken var väldigt spännande och mysig att läsa får den 5⭐️

Boken handlar om Charlotte som driver sitt och sin mans företag själv efter att han gått bort, och när hon försöker gå vidare i sitt tillstånd som änka får hon reda på att hon har ärvt hennes mystiska mosters lägenhet och bokhandel i London. Trots planer på att sälja arvet när hon väl är i London börjar viljan om att rädda den konkursfärdiga bokhandeln växa fram, samtidigt som hon lär känna personalen och utforskar mörka hemligheter.
Detta är min första bok av Frida Skybäck och jag är så otroligt tacksam att en författare som henne finns i författarbranschen. Bokhandeln på Riverside Drive tog mig med storm, jag kunde inte hålla mig borta från den fantastiska berättelsen om Charlotte och jag älskar verkligen uppbyggnaden av bokens handling. En riktigt bra feelgoodroman.

Bokens handling är spännande, händelserik och riktigt underhållande med de djupa karaktärerna och de fina beskrivningarna. Jag drömde mig verkligen bort till Londons gator och jag kunde se den gamla, men unika bokhandeln framför mig. Allt på grund av Frida Skybäcks fantastiska berättande.

Jag rekommenderar verkligen denna boken till er. Bokhandeln på Riverside Drive är en helt underbar bok med den genomtänkta, djupa och underhållande handlingen och alla fantastiska karaktärer som driver boken framåt.
Letar du efter en lite annorlunda feelgoodroman? Då ska du läsa den här. Det är en charmig historia som ger dig hopp. En historia om att börja om på nytt. Den utspelar sig dessutom i en bokhandel. Kan det bli bättre? I boken får vi följa Charlotte från Sverige som ärver en bokhandel i London. Hon åker dit inställd på att sälja. Ett beslut hon står fast vid när hon märker att bokhandeln är konkursmässig och personalen underlig. Men vad döljer sig egentligen under ytan?