Bokhandeln på Riverside Drive

Bok av Frida Skybäck
Charlotte ärver en bokhandel i London från en moster som hon aldrig har träffat. Hon har precis tagit en paus från sitt vanliga liv och är vilsen när hon åker till London. Hennes plan är att sälja men vad är egentligen bokhandelns historia? Det är en feelgoodroman om att börja om på nytt.
Detta var en så mysig bok som man inte kunde sluta läsa! Författaren skriver på ett sätt som gör att man verkligen blir fångad av historien. Jag tycker inte att detta är en vanlig feelgood utan den har en liten egen twist och är inte fullt så förutsägbar som många andra kan vara. Väldigt bra bok och vill läsa hennes andra böcker också!
Härlig feelgoodroman om svenska Charlotte som beger sig till England och lär känna människorna bakom en liten bokhandel hon ärvt, samtidigt som hon söker mer information om hennes familjehistoria. Älskar England och böcker så för mig var det en perfekt läsupplevelse!
En mysig bok. Tyckte den var lite trög i början men sedan tog den fart. Härligt att få följa Charlotte och hennes val i livet. Blev glad av att läsa den.
Svenska Charlotte ärver en gammal konkurshotad bokhandel i London av sin okända moster... Ska hon lyckas få bokhandeln på fötter igen? Och vad hände egentligen mostern Sara och Charlottes mamma trettio år tidigare? Feelgood i mysig miljö!
Charlotte Har nyligen blivit änka när hon ärver ett hus av sin faster i London.
I huset finns en bokhandel och en katt. Hon åker till London för att sälja huset men lär känna personalen och omprövar sitt beslut.
En trevlig Feelgood som jag rekommenderar dig som gärna läser om London, böcker och katter.
Jag förstår inte varför det tog så lång tid innan jag plockade upp den här boken. Den var så bra 😍 Jag fastnade mycket för alla karaktärerna och jag älskade historien. Jag tyckte också att det var väldigt spännande att få läsa om vad Charlottes mamma hade varit med om. Efter att ha läst den här vill jag också åka till London och öppna en bokhandel 😍😍📖
Charlotte som driver ett eget företag i Sverige ärver en dag en bokhandel i London av sin moster Sara som hon aldrig har träffat. När Charlotte åker dit har hon ingen aning om vad som väntar henne. Det visar sig att bokhandeln dras med stora ekonomiska problem men då Charlotte fattar tycke för den gamla bokhandeln bestämmer hon sig för att göra allt hon kan för att rädda bokhandeln från konkurs istället för att sälja den.

Charlotte flyttar in i Saras gamla lägenhet som ligger ovanför bokhandeln. På väggen i lägenheten hänger det ett porträtt som väcker Charlottes nyfikenhet men ingen vill till en början berätta något om mannen på porträttet. Några gamla brev som dyker upp visar sig innehålla en del svar men även ett och ett annat frågetecken...

Frida Skybäck har med sitt fantastiska språk skrivit en historia som trollbinder läsaren från början till slut. Boken innehåller livsöden, kärlek, sorg och vänskap. Det är två parallella historier genom boken, en i nutid och en som utspelar sig innan Charlotte föddes. Jag tycker att det är spännande att följa båda berättelserna. Jag rekommenderar denna boken och jag förstår mycket väl varför Charlotte fattar tyckte för den mysiga gamla bokhandeln.
Charlotte Rydberg har förlorat sin man i en olycka, hennes mamma är död och hennes pappa har en ny familj. Det finns inget mer än det egna företaget som binder henne till Sverige. Och företaget kan hon sköta på distans med viss hjälp. Därför blir valet inte så svårt att dra till London. Charlotte har fått ärva en bokhandel och ett hus av sin moster Sara, en släkting hon aldrig har träffat. Det är en märklig samling folk i och kring bokhandeln och rörelsen i sig står på ruinens brant. Av nån anledning bestämmer sig ändå Charlotte för att försöka rädda verksamheten. Samtidigt vill hon veta mer om sin moster – och sin pappa.

Det här är en sån där bok som jag helst ville sträckläsa. Och det kunde jag nästan göra, eftersom jag var ledig i flera dar. Några avbrott blev det visserligen – det finns ju nåt som heter verkliga livet. Jag gillar stämningen i boken, jag gillar språket, jag gillar människornas kärlek till litteraturen. Lite mindre gillar jag den i den här typen av böcker obligatoriska kärlekshistorien mellan man och kvinna, men okejrå, här finns även en lesbisk – eller bisexuell(?) – tjej som är promiskuös. Två berätteler i en bok blir det också eftersom Charlotte söker efter familjehemligheter. Det funkar alldeles utmärkt och det är inte utan att jag tänker på min egen Englandsvistelse, ett par år innan Charlottes mamma och moster bodde där på 1980-talet…

Mitt omdöme blir det högsta.
Underbar , mysig , välskriven feelgood roman. Kärlek, vänner , bokhandel , England. En riktig bladvändare! Längtar att få läsa Fridas nästa bok .
En bok som handlar både om sorg från förlust av närstående samt glädjen i att hitta nya vänner. Om hur ett mysterium som visar sig gå långt tillbaka kan få henne att gå vidare. Samt så klart böcker o kärlek.
Vem kan motstå böcker om böcker? Inte jag i alla fall. Gillade premissen om en ärvd bokhandel med ett mysterie bakom. Tyckte det bakomliggande mysteriet var relativt tråkigt och inte helt bra gjort men tycker mycket annat väger upp. Gillade atmosfären och huvudpersonens problem och hur hon tar sig vidare var bra skrivet. Tyckte också att det var ett stort plus att huvudpersonen hade bakgrund som kemist(?) vilket man sällan ser i feelgood och romance. Känns som få författare vågar göra sina kvinnliga huvudkaraktärer ha yrken eller utbildar sig inom STEM yrkena. Har läst massor men kan bara komma på en annan bok som har haft detta. Ingen stor grej egentligen men, är trevligt att ibland få läsa om kvinnor i liknande bransch som en själv.
Jag vill också till London! Så mycket igenkänning på staden och allt att upptäcka, levande beskrivet. Jag tycker om böcker och berättelser som varierar i perspektiv och skeenden, och det gör denna. Ömsom ”enkelt romantisk” men även med ett djup av sorg och oförutsägbarhet. Den fick mig att både skratta och gråta. Ville gärna dra ut på den.
En mycket bra bok som var väldigt fint skriven. Härliga karaktärer i en underbar miljö. Den bokhandeln skulle jag gärna vilja besöka.
En mysig bok där sorg spelar en stor roll. Charlotte förlorar både sin man och mamma inom kort tid och när hon ärver en bokhandel i London träffar hon människor som hjälper henne hitta tillbaka sin livsglädje.
En underbar men också sorglig bok. Älskar böcker om böcke. Innehåller intressanta karaktärer. En bok man vill fortsätta läsa.
Mysig och fin bok. Och väldigt bra författare. Älskade boken redan när jag fick höra talas om den. Läser den gärna fler gånger
Egentligen är jag nog ingen feelgood-person (jag är som bekant allergisk mot lyckliga slut) och därför kändes Frida Skybäcks roman "Bokhandeln på Riverside Drive" som en berättelse som var på gränsen för mig. Fast på det hela taget var "Bokhandeln på Riverside Drive" helt okej och jag har definitivt fått mersmak av Frida Skybäcks sätt att berätta historier.

Vissa saker var lite för sockersöta för mig, men jag gillade att hon varvade nutidsberättelsen med en dåtidsberättelse och på så vis nystade upp mysteriet med hur det kommer sig att Charlotte får ärva en bokhandel av en moster som hon aldrig har träffat. Frida Skybäck lyckades behålla den här spänningen ända mot slutet och det var nog tack vare att hon bara avslöjade en smula i taget.

De flesta karaktärer kändes trovärdiga, medan jag upplevde att någon enstaka var på gränsen till överdriven.

Frida Skybäck skriver på ett sätt som fångade tag i mig som läsare tidigt i berättelsen och lyckades hålla kvar mig till slutet, trots att jag egentligen inte är någon riktig feelgood-läsare. Jag kommer absolut att ge mig i kast med Frida Skybäcks andra romaner.
En mysig feelgood i härlig Londonmiljö som innehåller allt man önskar av sorg, kärlek, hopp, hemligheter, intressanta karaktärer och, såklart, en katt. För en bokälskare är det såklart underbart med en bok som utspelar sig i en bokhandel. Utan att avslöja för mycket vill jag ändå nämna att det finns en överraskande twist mot slutet. Läs!
En lättsam och lättläst feelgod bok. Om att ärva en gammal bokhandel. Tacklas med dess medarbetare och hitta sig själv. Även lite kärlek med i bilden.
En riktig pärla som föll mig i smaken och den får därför betyget
Jag gillade den här boken, den fick mig att vilja besöka London. Mot slutet av boken kommer dock en liten twist som jag inte riktigt gillade lika mycket, med risk för spoilers säger jag inte mer än så. Twisten var dock totalt oväntad så på så vis var den bra, men jag ville inte att den skulle hända, okej? Boken var sådär härligt feelgoodaktig överlag och jag gillade alla karaktärerna i den. Ett stort plus var att den utspelade sig i en bokhandel och det var lätt att föreställa sig hur det såg ut därinne. Jag och en kompis läste den samtidigt och diskuterade den och jag kan rekommendera den som bokcirkelbok, då vi hade en del att diskutera i den.
En helt ok feelgood roman men handlingen kändes lite för mycket tillrättalagt. Slutet var också ganska snabbt ihopskrivet.
Jag kommer dock att läsa författarens nästa bok för att jag hoppas att den är bättre :)
Bokhandeln på riverside drive är Feel-Good när det är som bäst. När jag öppnande boken befann jag mig inte längre i Sverige utan på Londons gator i en bokhandel full med böcker. Boken framkallar alla slags känslor - glädje, sorgsenhet, vrede och förvåning. Författaren lyckades gång på gång överraska mig med nya detaljer och intriger. På grund av att många kapitel består av tillbakablickar får man reda på nya saker hela tiden - det är omöjligt att sluta läsa. Något som förvandlade helheten till en helt ny nivå är den ”lilla” kärlekshistorian som byggs upp bland sidorna.

Jag rekommenderar den här boken till alla som vill fly från verkligheten en stund och uppleva en fantastisk historia
En mysig bok i en bokhandel i London, kan det bli bättre? Jag älskade denna boken och kommer definitivt läsa om den igen!
Detta är en superbra bok! Jag vill verkligen till London och bokhandeln när jag läser boken. Jag tycker att författaren har skapat roliga och spännande karaktärer och Skybäck har ett väldigt fint språk. Jag gillar även att det är lite hemligheter och att det blandas med dåtid och nutid. Jag fullkomligt älskar den här boken och hur Charlotte kämpar med att vara änka, ha ett eget företag i Sverige och samtidigt försöka rädda mosterns bokhandel. Jag tycker även att den är lagom lång och den blir aldrig långtråkig eftersom det varvas med dåtid och nutid, samt att det händer saker hela tiden.
En perfekt sommarbok att läsa i hängmattan eller på stranden!
Detta är min första bok av Frida Skybäck och jag är så otroligt tacksam att en författare som henne finns i författarbranschen. Bokhandeln på Riverside Drive tog mig med storm, jag kunde inte hålla mig borta från den fantastiska berättelsen om Charlotte och jag älskar verkligen uppbyggnaden av bokens handling. En riktigt bra feelgoodroman.

Bokens handling är spännande, händelserik och riktigt underhållande med de djupa karaktärerna och de fina beskrivningarna. Jag drömde mig verkligen bort till Londons gator och jag kunde se den gamla, men unika bokhandeln framför mig. Allt på grund av Frida Skybäcks fantastiska berättande.

Jag rekommenderar verkligen denna boken till er. Bokhandeln på Riverside Drive är en helt underbar bok med den genomtänkta, djupa och underhållande handlingen och alla fantastiska karaktärer som driver boken framåt.
Letar du efter en lite annorlunda feelgoodroman? Då ska du läsa den här. Det är en charmig historia som ger dig hopp. En historia om att börja om på nytt. Den utspelar sig dessutom i en bokhandel. Kan det bli bättre? I boken får vi följa Charlotte från Sverige som ärver en bokhandel i London. Hon åker dit inställd på att sälja. Ett beslut hon står fast vid när hon märker att bokhandeln är konkursmässig och personalen underlig. Men vad döljer sig egentligen under ytan?