Sommar på strandpromenaden

Summer at Little Beach Street Bakery
Bok av Jenny Colgan
Andra delen i Colgans ljuvliga feelgood-serie där Polly har hittat kärleken. Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Hon är förälskad: i den vackra kuststaden hon kallar hemma, i sitt bageri på strandpromenaden, och mest av allt i sin pojkvän. Men under ytan gnager en oro. Den milda sommarbrisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig. Hennes nyfunna vän har precis blivit änka, och hoppas att flytten till staden ska lindra hennes sorg. Men Polly vet något som helt kan rasera vännens försiktiga steg mot återhämtning. Samtidigt får pojkvännen brottas med plikter han trodde att han hade lämnat bakom sig och Polly börjar få svårt att hantera hans allt längre perioder av frånvaro. Polly siktar mjöl, knådar deg och bakar bröd. Men ingenting verkar hindra den storm som kommer. Är hon på väg att förlora allt det hon kommit att älska? Sagt om Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden: "En ljuvlig bok!" - SVT Gokväll "Oemotståndligt charmigt" - Dagens Nyheter
Det välbesökta mysiga bageriet som vi fick följa i första boken i serien får i denna boken utstå prövningar.

Polly och Huckles relation sätts även den på prov.

Vi får följa Polly och hur hennes relationer med andra i byn utvecklas och ännu en storm dyker upp...

Lunnefågeln Neil lyser med sin frånvaro större delen av boken vilket är lite synd då han var så omtalad i första boken.

Jag tycker att denna historien var lite dyster men ändå läsvärd om man läst första delen i serien. Jag tycker dock att första boken i serien hade ett större djup i historien än vad denna har.

Nu vill jag läsa del tre också så jag får veta hur det går med Pollys brödbakande, hur förhållandet med Huckle utvecklas, om de kommer bo kvar i fyren och hur det ska gå för fågeln Neil och alla andra bekantskaper runtomkring Polly.
Andra delen om Polly och hennes följseslagare, lunnefågeln Neil. Polly har flyttat ihop med amerikanen Huckle. Pollys stora passion i livet är bakning och hon trivs fantastiskt bra med jobbet på bageriet som hon driver istället för mrs Manse. Allt ställs inför sin spets när med Manse dör och stora frågan är vad kommer att hända med bageriet?

Jag gillar böckerna om bokhandeln bättre än dessa. Dessa är bra men det är inte mer än så tyvärr...
Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan lästes ut för någon månad sen 🏖 🍰🌸 (detta är den andra boken i serien om bageriet på strandpromenaden)
🍰
I boken får man läsa om Polly som nyligen flyttat in i en fyr med sin pojkvän Huckle. Hon jobbar kvar på bageriet men när hon får reda på att ägaren av bageriet gått bort och att hennes son kommer ta över, förändras allt. Polly har inget annat val än att börja sälja sina bröd i en van för att ekonomin ska gå ihop måste även Huckle åka iväg till USA och jobba i några månader för att pengarna ska fortsätta rulla in 💰. Det blir en svår tid för Polly och hon börjar överväga om det ens är värt att bo kvar på ön.
🍰
Denna bok var precis som den förra, läsvärd🌟Jenny Colgan är min favorit feelgood författare. Har du inte läst hennes böcker än? Gör det!
🍰
Betyg: 🍰🍰🍰🍰🍰 (5 av 5)
En jätte bra uppföljare som håller samma kvalité som din föregångare. En bok att mysa ner sig med och drömma sig bort.
Andra boken om Polly. Hon har nu flyttat in i sin kära fyr och försöker att skapa ett liv där med pojkvän och karriär. Plötsligt dör ägaren till bageriet där Polly jobbar och allt vänds upp och ner.

Det är en sådan mysfaktor att läsa dessa böcker. Trots stormar och ett öde samhälle har jag lusten att ta pick och pack och åka dit! Författaren har verkligen lyckats med sin miljöbeskrivning och det gillar jag! Boken får betyg 4/5!
Feelgood när den är som bäst!
Jenny Colgans böcker om Polly och det lilla samhället har blivit mina go-to-böcker när ingenting annat känns lockande, och det lyckas alltid! Jag älskar denna boken och fastnar direkt. Det är somrigt, feelgoodigt och lagomt lättsmält. Perfekt sommarläsning!
Sommaren har kommit till Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Hon trivs bra med allt i livet just nu. Men ändå är det något som gnager henne.
Polly bakar, fixar deg och har det bra. Men det är ändå något på väg som gör att hon kan förlora det hon har kommit att älska!

Otroligt mysig bok att läsa. Det jag gillar med den är att det en feelgood med lite motstånd i. Polly som är huvudpersonen får en rad motgångar som hon får tackla längst bokens gång. Polly visar att med vilja & lite jävla anamma kan man komma hur långt som helst.
ser fram emot att läs mer av Jenny Colgan
Jag älskar dessa böcker om ön i havet,bageriet och Lunnefågeln.En feelgood när den är som bäst och man vill bara ha mer.