Etthundra mil

One Plus One
Bok av Jojo Moyes
Etthundra mil av den bästsäljande författaren Jojo Moyes handlar om klasskillnaderna i Storbritannien. Jess har blivit övergiven av sin man och hon måste ha dubbla jobb för att lyckas försörja sig själv och sina barn. Hennes dotter får möjligheten att delta i en mattetävling, men Jess har inte råd med biljetter dit. Då dyker miljonären Ed upp.
Detta är en bok om en ensamstående jobbande mor som brinner för sina barn framtid och vill de bästa för dem .Men på vägen dit att få allt att bli bra är många hinder. Hon har en dotter som är matte geni men inte pengar att sätta henne på privatskola så dotten får utvecklas och bli den hon vill bli En galen resa till Skottland med många hinder och många galna äventyr börjar när dotter kan få chans till ett stipendium som täcker kostnaden till skolan Dotter behöver vara med tävling i matte för att vinna stipendiet En bok som ger underhållning med många spännande inslag
En fin bok om en ung mamma som sliter för att få ekonomin att gå ihop. När dottern blir erbjuden en plats på en privatskola (pga jättesmart) har de inte råd, men får höra talas om en matematiktävling i Skottland där vinnaren får 5000 pund. Med en oförsäkrad, halvknackig bil påbörjar de sin färd mot Skottland, men blir snabbt haffade av polisen. Istället dyker en främmande multimiljonär upp och erbjuder sig att skjutsa dem. Det blir en brokig resa, men nånstans på vägen uppstår kärlek. En bok om klasskillnader, hjälpsamhet och kärlek helt enkelt.
Etthundra mil av Jojo Moyes skildrar Storbritanniens klassamhälle. Den handlar om Jess som är ensamstående mamma och har svårt att få pengarna att räcka till. Hon möter miljonären Ed som sträcker ut en hjälpande hand.

Det är en härlig bok som handlar om hur viktigt det är att hjälpa varandra, även främlingar. Genom att ge kärlek så får vi även kärlek tillbaka. Det är en lättsam bok, men som ändå belyser viktiga problem i samhället. Författaren tar upp problemen med bland annat klasskillnader och individualism. En riktig feelgood-bok.
En feelgood tror jag det kallas, döm mig inte jag är värdelös på genrer. Den andra boken av Jojo Moyes som jag läste och den är lika bra i mina ögon som musik i natten. Väl värd 4 stjärnor.

En Berättelse om svek, smärta, mod, vänskap, familjeband och lite kärlek? Släng in en hund också så har ni något som liknar denna bok, men den är så mycket mer, jag har den fortfarande i mitt minne trots att jag läste den förra året.