Jessica Ahlros

Användarprofil
Har personligen 4 katter och har minst en katt i knät varje dag. Att klappa dessa kurrande gosande pälsbollar är det mest avstressande som finns. Känner de att du är oroad kommer de direkt och vill trösta sin människa.

Den magiska källan

Bok av Maeve Binchy
Mysig bok som man kunde släppa någon dag och ändå komma tillbaka in i ganska fort. Lite många karaktärer att komma ihåg till slutet men det gick att pussla ihop den med lite tankearbete. Jag gillar den. Bra översättning även om jag inte läst originalet, dessutom tycker jag att omslaget är mysigt, var det som fick mig att köpa den.

Dvalan

Bok av Camilla Grebe
Ååh spänning från första sidan i boken. Fick inte se så mycket av Hanne i detta inslag i serien men det störde mig inte så mycket. Jag gillar Malin från husdjuret var med i denna också. Kommer försöka få tag i bok 4 under året. Underbart att få avsluta 2020 med husdjuret och börja 2021 med Dvalan. Bra jobbat Camilla Grebe jag har en ny favoritserie.

Husdjuret

Bok av Camilla Grebe
En bra kriminalroman som verkligen drog in mig i storyn, ville inte lägga ifrån mig den. Ännu en gång har jag haft tur att hitta en ny favorit. Kommer hålla utkik efter andra böcker av Camilla Grebe!

Edit; omläsning 2020 jag tycker lika mycket om den denna gång och lyckades lägga märke till nya detaljer denna gången. Gillar alla perspektiv vi får i denna bok. Favoritförfattare kan jag säga efter två böcker.
Tycker den är strået vassare än första boken så glad att detta var den första jag läste i serien.

Jag försvinner i mörkret

Bok av Michelle McNamara
Jag lyssnade på denna som ljudbok på engelska.

Hade jag gjort som jag tänkte först och köpt den för att läsa tror jag den blivit avbruten tidigare. Väldigt mycket namn och information. Det hoppade mycket fram och tillbaka. Var i allmänhet lite rörig.

Förlåter en hel del för att författaren avled innan boken var färdig. Dock så tyckte jag att avsnittet med mannens inläsning var ett bra inslag.
Den första i en serie, jag läste Husdjuret som egentligen är del 2 för ett par år sedan och älskade den. nu har jag för ett tag sedan fått tag i bok ett och tre så jag tog upp denna del. Jag hade svårt att komma in i den först, inte så ofta jag läser i jag perspektiv. Men 4,25 får den i betyg och det får bli en 4a här. Mest för att jag hade svårt att komma in i den först men när jag vant mig så plötsligt läste jag ut hela boken :O Den är riktigt bra. Jag kände nervositeten och spänningen i magen under läsningen. Inte alls så uppenbart som jag först trodde vilket jag gillade. En stark och bra start på en serie. Kommer nog läsa om husdjuret innan jag ger mig på Dvalan.

Terapeuten

Bok av Helene Flood
Utläst på en dag brukar ge toppbetyg men det var något som störde med denna boken i första delen.

Jag kände aldrig Saras känslor så som man ska göra när det är en bra bok, man ska bli rädd när hon är rädd ledsen när hon är ledsen... Men det händer inte i denna bok.

Såg inte vem som var mördaren förrän det avslöjades men det berodde nog mkt på att jag inte var så investerad. Något med storyn var... Träligt. Mycket analyserande kan ha varit det som störde. Men en stark 3a går den iallafall.
Familjeunderhållning på hög nivå, älskade att få familjepresenter som brädspel där man senare på juafton spelar en runda eller två. Kan även avnjutas med vänner efter en trevlig middag. Beroende på spel är det även lärorikt med denna present.
En perfekt present till villaägaren, osäker på om man får ha i lägenhet, som vill ha koll på vem man har på besök innan man öppnar dörren. Med denna kan du akta dig för önskade gäster, se hur dejten ser ut innan upphämtning och även vilka som kommer i närheten när du är på jobbet.

Törst

Bok av Andreas Ek
Precis lika bra som raseri. Liknande tempo och man oroar sig för sina favoriter. Oväntat slut gjorde serien komplett. En ny favoritförfattare!

Får träffa nya karaktärer som ger sitt perspektiv och jag hittar ingenting negativt med denna serien. Underbar!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.