Jessica Ahlros

Användarprofil

Jag älskar att läsa olika genres och även både på svenska och engelska. Har en nystartad bokblogg med min mor där ni kan hitta fler recensioner av oss. https://ahlrosbokigahyllor.blogg.se/

I andra boken om Maria Wern startar vi ännu en gång direkt med spänning. Varför är hon inlåst?

I denna bok får vi återigen se att allt inte är som det verkar vara. Vi får läsa om polisarbete och vardagshändelser som jobbiga grannar och andra händelser i denna bok. Jag gillar Maria Wern, en kvinna med styrka men ändå är hon inte övermänsklig.

Marley & jag

Film från 2009 regisserad av David Frankel
Denna film gick på tv4 idag och jag är så glad att få sett den igen. Jag älskar Marley, skulle fått spader om jag ägt honom själv men den här filmen är underbar. Jag har även läst boken och tycker att de gjort ett underbart jobb med att fånga upp känslan av den till filmen. Det är inte alltid som jag gillar filmen precis lika bra som boken men i detta fallet så är det precis så jag känner.

Man skrattar högt och gråter när man ser denna film. Se den.

Insidan ut

Film från 2015 regisserad av Pete Docter och Ronnie del Carmen
En av mina absoluta favorit Disney Pixar filmer! vi får se de fem känslorna som styr en ung flicka. Många saker går fel och känslorna råkar ut för äventyr och får lära sig en läxa eller två.

Stum sitter guden

Bok av Anna Jansson
Debuten med Maria Wern som huvudperson, startar starkt med push in i handlingen direkt och intressanta notiser om asatron för som Maria själv säger det man lärde sig i skolan har försvunnit. Jag tycker den är riktigt spännande. Läs!

Gunslinger Girl

Bok av Lyndsay Ely
Jag plockade upp denna bok mest på grund av det läckra omslaget! Men inte kunde jag gissa att en så bra bok dolde sig inuti.

Boken utspelar sig efter ett andra inbördeskrig i USA och vi får följa unga Serendipity, kallad Pity och hennes resa mot friheten från en tyrannisk far.

Jag gillar den starkt.

Ormarna

Bok av Sadie Jones
Denna boken drog in mig i handlingen direkt, jag älskade den från första till sista sidan där dalade den lite för mig. jag har efter ett par dagar bestämt att jag trots allt tycker att det var rätt beslut att sluta som boken gör. Men det förtog lite av kärleken till boken för mig personligen därför skulle jag nog ge den betyget 4,5 stjärnor men avrundar alltid uppåt.

Hunden

Bok av Kerstin Ekman
Jag läste denne som en svensk lättläst version. Väldigt snabb läsning eftersom den version jag hade som sagt var en LL bok, inget fel i det men gav den vidare till loppis för att glädja någon som kan behöva LL böcker istället för att stå i mina hyllor.
Jag tyckte det var väldigt intressant att få läsa ur en hunds perspektiv på detta sättet och tycker det var en bra upplevelse.
Egentligen gillar jag kanske bara Johanna i denna serie. Resten av karaktärerna är... komplicerade. Men trots att det mesta irriterar mig med serien så är jag ändå där och tittar. Vill ju veta hur det hela slutar...

Illuminae

Bok av Amie Kaufman och Jay Kristoff
Jag lyckades komma över denna serie på e bok efter att ha hört den hyllas över bokavdelningen på youtube.
Men jag blev inte imponerad, jag fann den svårläst pga av all mixad media. Jag gillade dock romansen som höll sig intressant genom storyn. Men att behöva snurra på datorn för att hänga med i vissa delar av texten fick mig att bli mycket trött i ögonen. Jag har även förstått att den kan vara besvärlig för de med lässvårigheter.

Jag läste på engelska och har hört att ljudböckerna är med en hel uppsättning av olika röster så kanske är den bättre den vägen.

En science fiction serie som i denn abok börjar med en attack mot planeten/kolonin de bor på. Några lyckas rädda sig ombord på två rymdskepp och ger sig iväg för att hitta säkerhet. Men kommer de lyckas? Och vad är det egentligen med den AI som styr ena skeppet?

Närkontakt

Bok av Whitley Strieber
En av de konstigare böcker jag läst. Whiteley genomgår konstiga händelser som han inte minns och börjar därför med hypnos. Där får han reda på att han ett flertal gånger i sitt liv blivit hämtad av utomjordingar... Det som ändå ger något till denna boken är att han erkänner att han inte vet om Detta har hänt eller ej. Men det var en Bra sov bok för så fort jag plockade upp den blev ögonlocken tunga som bly.

Bli inte avskräckta bara på min uppfattning, testa den kan ju vara rätt för er!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.