list of Pixar films, #15

Insidan ut

Inside Out
Film från 2015 regisserad av Pete Docter och Ronnie del Carmen
Riley är en liten tjej som mestadels är glad och ibland lite arg. När familjen ska flytta växer vemodet fram. Vi får följa de olika känslorna på ett mycket personligt plan i huvudet på Riley, men också se hur hennes liv gestaltas på utsidan. Filmen fick en Oscars för bästa animerade film 2016.
Det är en fantastisk familjefilm där man oavsett ålder kan beröras och lära sig om sina känslor. Rösterna på engelska är fantastiska, kunde inte valt bättre skådespelare för de olika känslorna. Musiken är ena vi Pixars bästa. Det finns skämt som folk i alla åldrar kan skratta åt, och en kärlek till filmskapandet i detaljerna som även den finare filmälskaren kan uppskatta
En riktigt bra film som handlar om känslor. Vi såg det på fritidshemmet med barnen för att skapa diskussion kring känslor. Väldigt snyggt gjort och karaktärerna är tilltalande, även ilskan
En härlig film som tar upp känslor. Både glada och ledsna, men även arga. Perfekt barnfilm där man kan diskutera hur viktigt det är att ha känslor.
En av mina absoluta favorit Disney Pixar filmer! vi får se de fem känslorna som styr en ung flicka. Många saker går fel och känslorna råkar ut för äventyr och får lära sig en läxa eller två.
Detta är en film som passar både barn och vuxna. Jag tycker att denna filmen är väldigt bra och ger en inblick i några känslor som vi kan ha.
En stor favorit, passar både stora och små. Så himla fin och väldigt bra uttryckt hur våra känslor fungerar och påverkas av varandra.
En av mina favoritfilmer, som passar både barn och vuxna. För barn är det en fin spännande film som på ett pedagogiskt sätt förklarar känslor. Vuxna får barnets perspektiv, vilket är genialiskt. Älskar den!
Det här är en riktigt rolig och tänkvärd film.
Tycker det är så intressant att tänka på det olika känslorna som "människor" och se hur dem kan påverkar inte bara en själv utan också varandra. Här får vi också följa med när de visar att de är viktigt att kämpa för varandra
En riktigt härlig men stundtals allvarlig film om känslor. Den passar både vuxna och barn och kan ses om och om igen.
Vi får följa de olika känslorna glädje, vemod, rädsla, ilska och avsky när den söta och från början mycket glada Riley utvecklas i livet. Vemodet får en allt större plats i Rileys huvud när familjen flyttar till en helt ny ort och Riley får börja i en ny skola. Hon saknar sina vänner och det liv de haft. Men de andra känslorna försöker minska Vemods övertag då de är rädda för den så sorgsna känslan.
Insidan ut är en fantastiskt film om att ha olika känslor och hur vi reagerar när vi har olika känslor i kroppen. Den handlar om saknad och längtan, om att allt inte bara är glatt och hur vårt känsloliv berikar men också gör det svårare att leva ibland. Det finns en engelsk och en svensk version av filmen. Jag föredrar den svenska. Den passar hela familjen och Vemod så fantastiskt gestaltat av Ulla Skoog.