Therese Valfridsson

Användarprofil

The Holiday

Film från 2006 regisserad av Nancy Meyers
Min favoritfilm som jag gärna ser innan jul. En feelgoodfilm som får en både att skratta och gråta under filmens gång. Bra skådespelare och en engagerande historia. Se den om du inte redan gjort det!

Drömmen runt hörnet

Bok av Lucy Dillon
En varm och intensiv historia. Jag gillar hur Lucy väver samman olika öden till Lorna. Lorna är en karaktär jag gillar som verkar vara en sådan medmänniska man vill ha nära. Boken ger mig också tankar kring hur vi kanske alla skulle bli en bättre medmänniska och hjälpa andra som inte har det så lätt eller kanske rentav är väldigt ensamma. Klart läsvärd!

Insidan ut

Film från 2015 regisserad av Pete Docter och Ronnie del Carmen
En härlig film som tar upp känslor. Både glada och ledsna, men även arga. Perfekt barnfilm där man kan diskutera hur viktigt det är att ha känslor.

Kalla mig Amanda

Bok av Josefine Sandblom
En ny bekantskap att läsa något av Josefine Sandblom. En bok som innehåller både humor, ilska, glädje och sorg. Kanske inget för den läsare som är pryd, då det finns ett grovt språk. Härligt dock att läsa om annorlunda könsroller och konstellationer.

Systrarna

Bok av Claire Douglas
En spännande bok som jag upplever som en psykologisk thriller. Dock tappar den fart emellanåt och det kan kännas som man står och stampar lite. Den har dock ett antal twistar som höjer handlingen för läsaren.

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Ett spel som inte verkar att ha ett slut. Det är underhållande och en aning beroendeframkallande.
Jag har själv spelat i ett antal år och har det som avkoppling.

Den försvunna diamanten

Brädspel skapat av Kari Mannerla
Ett populärt spel som är lite av en klassiker hos många familjer. Rekommenderas varmt! Det är spännande och roligt. Klart värt att spela i tider nu när pandemin sveper över vårt avlånga land.
Ja, man vill inte vara ovän med Maud. En klurig dam som är en aning mordlysten. Boken är lättläst och även underhållande. Jag gillar att den är uppdelad i kortare noveller. Perfekt att läsa när man har en stund över. Jag är helt enkelt positivt överraskad!

Emil i Lönneberga

Film från 1971 regisserad av Olle Hellbom
Vem kan inte motstå att resa tillbaka i tiden och se Emil i Lönneberga och allt vad det innebär att leva i Småland förr i tiden. En klar favorit som håller oavsett om man är ung eller gammal.

Mitt hemliga liv

Bok av Jenny Fagerlund
En klar favorit under 2021. Den är varm och fängslar mig som läsare. Gillar Jennys sätt att beskriva sina karaktärer, då de blir så levande liksom miljöskildringar gör att man känner sig som om man vore på plats. Så mitt råd är att läsa den! Man blir både glad, ledsen, arg och varm i hjärtat! En riktig feelgood!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.