The Holiday

Film från 2006 regisserad av Nancy Meyers
En klassisk julfilm. Filmen utspelar sig under julhelgen och den handlar om Iris och Amanda som mer eller mindre samtidigt går igenom varsin livskris. Trots att de befinner sig i olika delar av världen så korsas deras vägar under filmens gång. Amanda måste bort från USA och går med på att byta hus med Iris från Storbritannien.
Världens finaste film med många fina budskap! En romantisk komedi som passar för alla tillfällen, en film som får en att både skratta och gråta.
Min favoritfilm som jag gärna ser innan jul. En feelgoodfilm som får en både att skratta och gråta under filmens gång. Bra skådespelare och en engagerande historia. Se den om du inte redan gjort det!
En riktigt feel-good film som är på teven jämt runt jul 🎄 Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black och Jude Law i huvudroller- vilken dreamteam.
Världens bästa feel-good-film. Vet inte hur många gånger jag sett den för att bli lite gladare. Love it!
Filmen är av typen feel-good och den går att se om och om igen. Du får följa två personer på semester (Cameron Diaz och Kate Winslet), som inte trivs med sina liv och byter plats - lyxliv mot lantlig idyll. Filmen är rolig och "mysig" och passar perfekt att slötitta på.
En klassiker som går att se om och om igen. Den är så mysig och lämnar en med en känsla av att vara nykär. Mycket fina miljöer med mycket snö.
Min bästa julfilm! Den är så otroligt mysig och komisk och kommer garanterat att få dig att må bra även om karaktärerna till en början kanske inte gör det. Ett måste för julen men funkar så bra året om!
En underbar kul och romantisk film som verkligen är ett måste varje jul. Man kan se den hur många gånger som helst!
Feelgood när feelgood är som bäst! Att den dessutom utspelar sig under julhelgerna gör ju att den dessutom blir en suverän julklassiker.
Filmen är en romantisk komedi där man får följa engelskan Iris och amerikanskan Amanda som byter bostad med varandra under julhelgen. Det är inte ett helt okomplicerat byte och det händer en hel del under dessa två veckor. En klart sevärd film om man gillar den här typen av filmer. För mig är den ett måste att se varenda jul.
I London jobbar Iris som skribent på en tidning och vårdar en oönskad kärlek till sin kollega Jasper. Vid jul får hon veta att Jasper är förlovad och ska gifta sig med en annan, och hennes liv blir upp och ner. I Los Angeles jobbar Amanda med att göra film trailers och har precis gjort slut med sin otrogne pojkvän och vill glömma honom. Genom en webbplats för byte av hus byter Amanda impulsivt sin herrgård mot Iris stuga i Surrey för semester under julen. I Surrey träffar Amanda Graham och de börjar umgås. Under tiden möter Iris sin nya granne den nittio år gamla manusförfattaren Arthur, som hjälper henne att hitta sin självkänsla och hon träffar Miles, som hon blir vän med.
Denna film är så mysig och jag gillar verkligen att se den om och om igen. Är så förtjust i karaktärerna och de olika relationerna som bildas och tar slut mellan dem. Rekommenderar den varmt till alla att se.
En av mina favoritromcom som jag alltid kan återvända till när jag behöver lite feelgood. Det är något visst med miljön kring den lilla engelska stugan dit en av huvudkaraktärerna reser och spenderar julen. Även den andra berättelsen vi får följa där en av karaktärerna reser till Los Angeles tycker jag om då jag har lätt att identifiera mig med henne och berörs av hennes historia.
En av de största klassiska julfilmerna som alltid sprider julstämning oavsett om den ses i augusti eller december är The Holiday. Den släpptes redan 2006, men den känns inte utdaterad, än i alla fall. Filmen är både regisserad och skriven av Nancy Meyers och den utspelar sig inte helt oväntat under julhelgen. Filmen utspelar sig både i Storbritannien och USA.

Både Iris och Amanda befinner sig mer eller mindre i varsin livskris. Iris är trött på sitt jobb och den obesvarade kärleken och Amanda är nydumpad och vill helst av allt lämna USA omgående. Det leder till att Amanda söker efter olika semesterboenden och fastnar för ett litet hus i Storbritannien. Iris går med på att låta Amanda bo i hennes hus mot att hon får åka till USA och bo i Amandas hus under tiden.

Filmen har blivit en riktig klassiker, inte minst för dess manus och skådespelarnas insatser. Dessutom fyller musiken delvis en extra viktig funktion i filmen.