Jennifer Lerman

Användarprofil

Det sällsamma sågverket

Bok av Daniel Handler och Lemony Snicket
Hela serien förtjänar att lovprisas så mycket det bara går men denna är en av mina favoriter. Författaren skriver på ett så underbart säreget sätt och böckerna passar barn likaväl som vuxna eftersom den underfundiga humorn kan gå en förbi som barn men underhålla enormt som vuxen. Fantastiskt sätt att använda sig av ord på och hela serien är otroligt spännande!
En serie som jag var tveksam till om jag ens skulle tycka om men efter rekommendationer ville jag se vad alla tyckte så mycket om. Den överraskade verkligen positivt med sin perfekta avvägning av mörker och hopp och den är lite härligt artsy med en spännande story.

Trollvinter

Bok av Tove Jansson
Kanske den bästa boken i Muminserien. Otroligt stämningsfull och passar super att läsa runt julhelgerna eller egentligen när som helst under vintern. Ren magi.

Familjen

Johanna Bäckström Lerneby
En otroligt välskriven bok som ger en insikt i en verklighet som är skrämmande men högst närvarande för många av oss även om vi kanske inte är medvetna om det. Boken tecknar ett porträtt av en mäktig familj och deras sätt att se på världen. Vi som läsare får veta vad som kan ske när parallella samhällssystem uppstår.
Trodde verkligen inte att jag skulle gilla den här typen av serie men till och med en skeptiker som jag fick erkänna sig fångad efter ett enda avsnitt! Det är så otroligt spännande, trovärdiga karaktärer och något kittlande i att få en viss insikt i maktens korridorer även om det är fiktion.
Fantastiskt spännande young adult serie. Funkar lika bra för vuxna som för unga vuxna. En serie man inte får missa!
Ut och vandra! Finns väl inget bättre än att umgås i friska luften. Ut och promenera runt i närmsta skog eller naturreservat eller ta en långtur och sov i tält och laga mat över öppen eld.
Rolig och tänkvärd på samma gång! Enda självhjälpsboken du bör läsa över huvud taget. Om den nu ens borde kallas så, egentligen för bra för det.
Ska du bara läsa en bok om feminism så ska du läsa denna. Personlig och intellektuell på samma gång. Helt fantastisk med många välkända som medverkar med sina texter.
Rekommenderas för den som är intresserad av feminism

Näckrosdammen

Bok av Annika Thor
Precis som resten av böckerna i denna lilla kvartett är Näckrosdammen helt fantastisk. Förtrollade mig som liten och håller för en omläsning som vuxen. Idyll och svårigheter med kriget lurande i bakgrunden utgör den perfekta mixen för en bok som inte går att släppa.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.