Jennifer Lerman

Användarprofil

Pappan och havet

Bok av Tove Jansson
Tillsammans med Sent i November är detta Tove Janssons mest filosofiska böcker. Det är mycket att fundera och reflektera över och vill man kan man jämföra denna med Virginia Woolfs "Mot fyren", finns mycket paralleller.

Green Book

Film från 2018 regisserad av Peter Farrelly
En fantastisk fin film som trots sitt tunga ämne blir en riktig feelgood och samtidigt otroligt utbildande och bra. Hela familjen tyckte om denna trots olika åldrar och intressen. Ett måste.
Världens bästa brädspel! Det är inte en slump att detta spel vunnit massa priser för det är verkligen ett spel som uppskattas av alla. Underbart sätt att umgås på och kan spelas många gånger utan att man tröttnar.

Strandläsning

Bok av Emily Henry
En hederlig feelgood! Precis vad man behöver när man är lite nere för den här boken får en verkligen att fly verkligheten och är full med härlig humor.

Exodus

Bok av Julie Bertagna
Wow vilken pärla som inte får glömmas bort! Den har några år på nacken men är ändå så aktuell med tema klimatförändringar. Den som gillar dystopi kommer finna denna spännande, välskriven och med starkt driv framåt hela tiden. Rekommenderas starkt.

Det sällsamma sågverket

Bok av Daniel Handler och Lemony Snicket
Hela serien förtjänar att lovprisas så mycket det bara går men denna är en av mina favoriter. Författaren skriver på ett så underbart säreget sätt och böckerna passar barn likaväl som vuxna eftersom den underfundiga humorn kan gå en förbi som barn men underhålla enormt som vuxen. Fantastiskt sätt att använda sig av ord på och hela serien är otroligt spännande!

The Queen's Gambit

TV-program från Netflix
En serie som jag var tveksam till om jag ens skulle tycka om men efter rekommendationer ville jag se vad alla tyckte så mycket om. Den överraskade verkligen positivt med sin perfekta avvägning av mörker och hopp och den är lite härligt artsy med en spännande story.

Trollvinter

Bok av Tove Jansson
Kanske den bästa boken i Muminserien. Otroligt stämningsfull och passar super att läsa runt julhelgerna eller egentligen när som helst under vintern. Ren magi.

Familjen

Bok av Johanna Bäckström Lerneby
En otroligt välskriven bok som ger en insikt i en verklighet som är skrämmande men högst närvarande för många av oss även om vi kanske inte är medvetna om det. Boken tecknar ett porträtt av en mäktig familj och deras sätt att se på världen. Vi som läsare får veta vad som kan ske när parallella samhällssystem uppstår.

House of Cards

TV-program från Netflix
Trodde verkligen inte att jag skulle gilla den här typen av serie men till och med en skeptiker som jag fick erkänna sig fångad efter ett enda avsnitt! Det är så otroligt spännande, trovärdiga karaktärer och något kittlande i att få en viss insikt i maktens korridorer även om det är fiktion.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.