The Queen's Gambit

TV-program från Netflix
En lite konstig story om en kvinnlig schackspelare. Hon växer upp på ett barnhem där vaktmästaren lär henne spela. Efter tiden på barnhemmet är hon inledningsvis hopplöst omodern, men transformeras sedan till en slags schackens femme fatale. Den utvecklingen gjorde mig lite besviken, varför kunde hon inte bara få vara en smart och fascinerande karaktär? Jag tycker att "den fula ankungen"-aspekten kändes helt onödig, men det är väl något som gör sig bra på tv. Över lag var det ändå en bra serie, som får schack att verka väldigt spännande.
En favoritserie! Jag som aldrig haft något som helst intresse för schack blev fullständigt hänförd av Beth Harmons berättelse. Fantastiska skådespelare och vacker cinematography, rekommenderas!
Spännande miniserie om en tjej som blir föräldralös och hamnar på barnhem. Där lär hon sig spela schack och blir med tiden en av de bästa i världen. Kan tycka att serien tappar lite mot slutet men eftersom den är så pass kort vill man ändå se klart och se hur det går för henne. Även om man själv inte är insatt i schack är det en bra story och givande serie.
En spännande serie med bra cliffhangers och bra storyline. Den gör dig hooked från start till slut. Se den i en sittning om möjligt!!
Jättebra serie som verkligen har allt! Tycker den var väl producerad. Och jag gillade att det fanns både bra och dåliga sidor med Beth. Rekommenderar verkligen
Serien börjar lite segt men efter 2 avsnitt fastnar man totalt. Att man känner ett så starkt band till Beth, att schackspelande känns rafflande & att man blev besviken av att historien är den fiktion- är alla 3 faktorer till varför den är så sevärd !
Jag tycker att Netflix gjorde serien superbra, ger den 4 stjärnor.
Kul att få se något annat i detta fall schack!
Väldigt snygg scenografi och goda skådespelarinsatser! En gripande och intressant berättelse om en kvinna i en mansvärld.
En fantastiskt bra serie om en flicka som kommer till ett barnhem. Hon upptäcker en vaktmästares hemliga hobby att spela schack. Hon vill att han lär henne spela och efter lite påtryckningar gör han det. Hon ser lösningar i huvudet och hon visar sig vara ett underbarn. På barnhemmet får de tabletter för att bli " lugna" och en för att sova. Det hjälper henne att fokusera. Hon blir adopterad och hennes adoptivmamma anmäler henne till en schacktävling efter att adoptivpappan övergett dem. Hon vinner tävlingen och hon fortsätter att vinna tävlingar efter tävlingar.
Hypen är helt klart välförtjänt. Att schack kunde vara så intressant att kolla på. Beth Harmon är en inspiration för alla.
Beth lämnas över till barnhemmets vård som åttaåring, där livet och vardagen är grå och utan större hopp. Men Beth finner två saker som hjälper henne fly från barnhemmet och verkligheten: schack och lugnande piller.
I barnhemmets källare lär sig Beth schackspel av vaktmästaren, och hon visar sig vara extremt begåvad, och får möjlighet till ett helt annat liv...men i bakgrunden lurar både tablett- och alkoholmissbruk.

Jag trodde inte att jag skulle gilla den här filmen alls, men den är ett mästerverk! Den vacklande balansen mellan mörkret och hoppet är ljuvligt bittersöt, och både skådespelare och miljöer är perfekta. Klart sevärd!

Filmen bygger på boken med samma namn.
Alltså denna är så bra!!! Är verkligen inte intresserad av schack och vet att själva konceptet kan verka tråkigt. Men otroligt välarbetat och spännande. Nog en av de bästa serierna jag sett. Se och fascineras!!
En serie som jag var tveksam till om jag ens skulle tycka om men efter rekommendationer ville jag se vad alla tyckte så mycket om. Den överraskade verkligen positivt med sin perfekta avvägning av mörker och hopp och den är lite härligt artsy med en spännande story.
Den här serien är snygg, smart och helt klart värt att titta på!
Jag förstår helt klart varför intresset för schack har ökat sen serien släpptes.
En intensiv spänning i denna serie. Beroendeframkallande scener med intensivt schackspelande. Mycket värd att se! Rekommenderas varmt.
Sträcksåg denna serie på Netflix. Jätteroligt att få följa en ung kvinnas väg in i en mansdominerad sport. Helt klart en sevärd serie!
Det här är en serie jag såg på Netflix. Handlar om Beth Harmon en liten flicka som blir föräldralös och hamnar på barnhem. På barnhemmet ”drogas” barnen, det delas ut piller varje dag till dom så de ska hålla sig lugna. Beth hittar en fristad nere i källaren hos vaktmästaren som lär henne spela schack. Snart står det klart att Beth är en talang, ett underbarn.
Hon inleder en karriär som schackspelare efter att hon blivit adopterad och fått flytta från barnhemmet. Hon slår även de bästa mannen i världen. Men allt är inte en dans på rosor hon har även fastnat i ett missbruk.
Detta är en fantastisk serie och man behöver inte vara ett dugg intresserad av schack för att titta. Jag vet inget om detta spel men var helt fast i serien!