Tilde Aune

Användarprofil

Till alla killar jag har gillat

Film från 2018 regisserad av Susan Johnson
Underbart charmig och tycker ändå att filmen matchar boken ganska väl. Underhållande och romantisk på ett mysigt sätt. Se den!!

Em : roman

Bok av Kim Thúy
romanen “Em” av Kim Thúy återkommer författaren till krigets Vietnam. Genom fragmentariska berättelser som sammanflätar olika människors livsöden får vi ta del av krigets förödande konsekvenser, framförallt vilka spår kriget sätter i de människor som drabbas.
En otroligt bra bok i ”du-form” som tar upp ämnen som rasism, xenofobi, identitet. Läs den, riktigt välskriven!!

Crazy Rich Asians

Film från 2018 regisserad av Jon M. Chu
En av de romanbaserade filmerna som inte har gjort mig besviken. Så himla rolig!! Alltså verkligen, se den!!
Liv Strömquist briljerar alltid med sina skarpa iakttagelser och klockrena formuleringar. Detta är inget undantag. Älskar humorn, skärpan och allt med denna serieroman

Systrarna från Toscana

Bok av Lori Nelson Spielman
Otroligt fin och charmig bok om att gå sin egna väg! Utspelar sig även i Italien, en perfekt verklighetsflykt

The Queen's Gambit

TV-program från Netflix
Alltså denna är så bra!!! Är verkligen inte intresserad av schack och vet att själva konceptet kan verka tråkigt. Men otroligt välarbetat och spännande. Nog en av de bästa serierna jag sett. Se och fascineras!!

Gentlemen

Bok av Klas Östergren
Mycket positivt överraskad av Klas Östergrens Gentlemen. Fina Stockholmsmiljöer, historiskt välskildrat och ett litet mysterium på det!
Det är stämningsfullt, fängslande och oerhört vackert. Med Linds poetiska språk klingar det så melodiskt vackert och förstärks av Virkes fantastiskt expressiva och detaljrika illustrationer som täcker hela bokens sidor.

Amelie från Montmartre

Film från 2001 regisserad av Jean-Pierre Jeunet
Helt underbar!! En av mina absolut favoritfilmer. Här följer vi Amelie som är på många sätt lik Kafkas berättarjag i ”Förvandlingen” och har spenderat mycket tid för sig själv i sin egna värld, men som av olika omständigheter måste ta sig ut ur sin bubbla.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.