Amelie från Montmartre

Jean-Pierre Jeunet  

Amélie är en blyg servitris i Montmartre i Paris. En dag bestämmer hon sig för att göra livet lite bättre för personerna i sin omgivning. Hon inser att hon även måste våga förbättra sitt egna liv och kliva ut från ensamhetens klor. Hon måste återerövra de äventyr som gör livet värt att leva. Filmen är på franska.

Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Ginza
79 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
CDON
99 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Discshop
99 kr + 29 frakt
Denna film, vars originaltitel är Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, är en av de mest berömda franska filmerna som gjorts. Den handlar om servitrisen Amélie som vill skapa ett bättre liv för hennes nära och kära. Samtidigt måste hon våga förändra livet för sig själv. Hon växte upp i ensamhet och måste nu kämpa mot sin blyghet.

Filmen klassas som en komedi, men den har många viktiga underliggande budskap. Bland annat handlar filmen om individens kraft att förändra sitt liv och börja om på nytt. Den skildrar människomöten, problem i vardagen och livet i övrigt. Den utspelar sig i stadsdelen Montmartre i Paris och skildrar väldigt bra den franska mentaliteten och stadens atmosfär. Det är en otroligt vacker och tänkvärd film som jag varmt rekommenderar, framför allt till personer som är intresserade av Frankrike. Även personer som gillar feelgood-filmer av den mer seriösa sorten bör se denna.