A Simple Favor

Film från 2018 regisserad av Paul Feig
Dramakomedi om den ensamstående mamman Stephanie som driver en Youtube-kanal för mammor. Hennes liv utöver mammarollen är ganska tomt, fram till dagen hon träffar överklasskvinnan och mamman Emily. Snabbt vänds hela Stephanies liv upp och ner. En spännande och rolig film där sanningen är att man aldrig kan lita på någon.
Wow! Så mycket bättre än jag trodde. En spännande film som drar in en så man sitter på kanten av soffan hela tiden. Den gör en nyfiken på den hemlighetsfulla Emily samtidigt som man beundrar den starka och envisa Stephanie.

Jag tyckte inte den var särskilt förutsägbar, utan den var fascinerande och karaktärerna var förvånansvärt roliga. Men vad kan man vänta sig när det är de fantastiska Blake Lively och Anna Kendrick som spelar huvudrollerna, utöver en väldigt bra film?
Den här dramakomedin har flera gånger blivit jämförd med thrillern Gone Girl, och det är inte svårt att förstå varför. A Simple Favor har en lite mjukare uppsyn och är lika delar rolig och igenkännande som spännande.

Singelmamman Stephanie lever för sitt barn och rollen som mamma. På sin Youtube-kanal pratar hon dagligen ut till andra mammor och ger tips och råd. En dag träffar hon en annan mamma, Emily, på skolan där deras barn går. Emily är allt som Stephanie inte är. Hon är närmast obrydd om hur den klassiska modern ska vara. Istället lever hon ett extravagant liv, har en blomstrande karriär och dricker martinis mitt på dagen.
De två startar något trevande en djup vänskap, till den dagen då Emily plötsligt försvinner. Tragedin rör hela samhället och Stephanie bestämmer sig för att gå till botten med försvinnandet, och uppdaterar Youtube under tiden.

En spännande historia med många tvära kast. En helt klart sevärd film som får en att både skratta och hoppa till flera gånger.