Little Miss Sunshine

Film från 2006 regisserad av Valerie Faris och Jonathan Dayton
Denna Oscarsbelönade feelgood-film handlar om en amerikansk familj som bilar genom USA i en gul Volkswagenbuss. Dottern i familjen ska delta i en skönhetstävling och familjen måste hinna dit i tid. På vägen sker det en rad problem och galna händelser som sätter käppar i hjulet för familjen. De låter dock inget stoppa dem.
Denna härliga film är den perfekta feelgood-filmen som passar hela familjen. Den handlar om en något säregen familj som ska åka igenom USA för att dottern ska få vara med på en skönhetstävling. I en gul Volkswagenbuss bilar familjen till tävlingen och under resans gång händer det massa knäppa saker. Familjen kämpar mot klockan för att hinna fram i tid.

Det är en riktigt varm film som perfekt skildrar det perfekta i imperfekta familjen. Pappans jobbstress, storebrors självmordstankar och en galna farfar. Även om denna dysfunktionella familj skiljer sig mycket från den genomsnittliga familjen, så kan nog många känna igen sig. Karaktärerna är otroligt verkliga och bra. Alan Arkin som spelar farfarn belönades med en Oscar för sin roll i denna film.

Trots att denna film är en komedi som lockar fram många skratt är det omöjligt att inte känna en viss förståelse och ömkan för familjen. Riktigt kul och härlig!