Noah Skogberg Nord

Användarprofil
En charmig och smårolig berättelse om en disträ professor och hans snurriga eskapader i 1800-talets Paris.

Amelie från Montmartre

Film från 2001 regisserad av Jean-Pierre Jeunet
Ja den här gamla rullen är ju en klassiker. Rekommenderas om du vill ha lite feelgood. Mysig musik också!

I skymningslandet

Bok av Astrid Lindgren
Åh, den här vill jag läsa för mitt barn när hen blir större. Så mysigt med Stockholmsmiljön. Fint om hur fantasin kan vara en räddning när kroppen är trasig.

Pälsen, Syndens lön & Kyssen

Bok av Hjalmar Söderberg
Vad man ömmar för dessa stackars huvudpersoner (ja, förutom de i Kyssen då). Går ju inte att inte bli berörd.

Samma tid nästa vecka?

Bok av David Nicholls
Mysig och lite smårolig med en gnutta ond bråd död. Jag tycker den är välskriven, men slutet i form av "men det är en helt annan historia..." känns klyschigt och tråååkigt.

Call Me by Your Name

Film från 2017 regisserad av Luca Guadagnino
Jättefin stämning. Hela filmen är mest stämning. Det går ganska långsamt, men det är väl också det som är charmen med den här filmen.

Ett nytt Atlantis

Bok av Ursula K. Le Guin
Jag var så förvirrad när jag läste den här novellen? Jag tror den hade fungerat bättre som roman, så man hade fått mer tid på sig att förstå sig på den här dystopiska världen.

Kalabalik

Brädspel skapat av Ninja Print
Ett jättekul festspel! Jag kan närmast lova att det här spelet kommer få er att skratta. Det går bra att spela enbart två personer men det blir nog roligare ju fler man är.

Zozo och hunden

Bok av Elina Garp
En jättefin barnbok! Jag gillar hur den uppmärksammar de små detaljerna, som när barnet provar att stoppa in fingret i en liten springa på lekplatsen. För småbarn är det ju just de små detaljerna som är mest spännande, de som vi vuxna sällan ser. Fina illustrationer och utan könsnormativt trams!

Red Dead Redemption 2

Spel från 2018 utvecklat av Rockstar San Diego
Jag är verkligen ingen gamer, men har precis börjat spela Red Dead Redemption 2 på Google Stadia. Vilket oerhört snyggt och välgjort spel! Spelet går långsamt framåt, ibland behöver man rida länge på sin häst för att komma fram till målet men det gör inget eftersom miljöerna är så vackra! Spelet känns närmast terapeutiskt ibland när man rider fram över snöbeklädda landskap. Givetvis innehåller det mycket action också!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.