Noah Skogberg Nord

Användarprofil

Den blå karbunkeln

Bok av Arthur Conan Doyle
Karbunkel känns som ett ord jag borde använda oftare. Hur som helst, jag har aldrig läst Sherlock Holmes förut, så det var ju lite kul. Mysdeckare.
Falafel kan vara SÅ gott, men också SÅ tråkigt. Jag rekommenderar starkt den hemgjorda, färska falafel som säljs i Malmö. Den micrade frysfalafel som brukar säljas i Stockholm går fetbort.

Den sista vägen

Bok av Rachel Korn
Novellen ingår i novellix adventskalender från 2019. Här bjussas först på ett väldigt fint förord av Anders Rydell om litteraturens kraft, hur vetenskapen inte räcker till utan hur vi behöver litteraturen för att verkligen förstå det hemska som hände under andra världskriget.
Novellen är en hjärtskärande sådan om en familj i ett judiskt ghetto 1942. Tyskarna tvingar familjen att själva bestämma vilken familjemedlem som ska överlämnas till nazisterna, och det är riktigt smärtsamt att läsa. Känslosamt blir det också att läsa om barnen i familjens hantering av det som händer runt omkring dem, som när de leker "deportation".

P3 Dokumentär

Podcast från Sveriges Radio
Väldigt välgjorda och proffsiga dokumentärer. Det är kul att programmet har en sådan bredd och behandlar många olika ämnen.

Avlägset mål

Bok av Per Anders Fogelström
En novell om att ta sig bort från vardagen. Jag känner dock lite såhär: mjäh. En ganska intetsägande novell.

PP3

Podcast
Min absoluta favoritpodd! Sörjer verkligen att det inte görs fler avsnitt! Särskilt Linnea Wikblad är så jäkla rapp och rolig.
Plöjer igenom novellerna från Novellix julkalender från 2019 där den här lilla pärlan var med. Den här boken var supermysig att läsa!

Morgonpasset i P3

Podcast från Sveriges Radio med Kodjo Akolor och Katherine Zimmerman m.fl.
Morgonpasset i P3 förgyller verkligen morgnarna! Den nuvarande programledartrion kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt.

En herrgårdssägen

Bok av Selma Lagerlöf
Selma alltså! Vilken historia, förpackad i ett så litet format. En mysig berättelse som känns angelägen även idag, då den behandlar ämnen som psykisk ohälsa.

Skridskor som present

Presenttips av jultomten
Hur ofta åker man skridskor som vuxen egentligen? Inte särskilt ofta va. Men visst var det roligt när man gjorde det som barn? Att ge skridskor i present till en vuxen är en toppenpresent som uppmuntrar till aktivitet.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.