Call Me by Your Name

Film från 2017 regisserad av Luca Guadagnino
Det här fantastisk film! Historien skildras och växer fram på ett sätt som gör att man blir tagen. Skådespelare, musiken och omgivningen lyfter varandra och det blir en film som inte lämnar en oberörd. Jag rekommenderar den varmt!
En av mina favorit böcker som filmatiserats. Jag tycker filmatiseringen gör ett bra jobb med att visa de känslor som karaktärerna känner och visar också spänningen mellan dem bra. Skådespelarna ger fantastiksa framträdanden som gör att man blir kär i deras relation och dess dalar och toppar. Atmosfären i filmen är MAGISK och är som ingen annan. Har sett den flera gånger och blir mer kär för varje gång, har också haft idéer enda sen jag både läste och såg den första gången att flytta till norra Italien och leva mitt dröm liv. Absolut en film man måste se minst en gång i livet innan man dör!
Det måste vara första gången jag tycker att filmen är bättre än boken. Och det är på grund av de fantastiska skådespelarinsatserna som gör att känslorna verkligen kommer till sin rätt. Förälskelsen, attraktionen, osäkerheten och sorgen gestaltas så mästerligt att man inte kan låta bli att svepas med. Call me by your name blir en film som verkligen berör på djupet.
En helt fantastisk film, fick så fruktansvärt ont i hjärtat. Lågmäld, kärleksfull, vacker och hjärtskärande. Den kommer finnas kvar i tankarna länge, länge. Rekommenderas!
Innan jag läste boken såg jag filmen, vilken jag inte var jätteimponerad av. Jag bestämde mig ändå för att ge boken en chans. Den var så himla mycket bättre än filmen! Jag kände att jag hängde med bättre i känslorna och händelserna, och boken sträcker sig även över en längre period än filmen. Efter att ha läst boken förstår jag äntligen varför Elios och Olivers kärlekshistoria blivit så populär! En himla fin, men sorglig, berättelse. Jag önskar att den hade haft ett annorlunda slut.