Call Me by Your Name

Film från 2017 regisserad av Luca Guadagnino
En otroligt vacker film om den första kärleken med den italienska landsbygden som bakgrund. Den får mig att längta efter sommar!
En underbart vacker film som i ett lungt harmoniskt tempo visar på kärlek som är tabu då filmer utspelar sig. Elios och Olivers kärlekssaga med sitt sorgliga slut berör på djupet om man gillar romantiska filmer.
En superbra och romantisk film som jag verkligen kan rekommendera alla att se. Gillar man romantiska filmer så är denna perfekt.
Jättefin stämning. Hela filmen är mest stämning. Det går ganska långsamt, men det är väl också det som är charmen med den här filmen.
Vilken fin film! jag blev så ledsen när jag läste att det inte kommer komma en 2:a. Denna filmen är en romantik mellan två killar.
Rekommenderas för den som gillar romantik
Det här fantastisk film! Historien skildras och växer fram på ett sätt som gör att man blir tagen. Skådespelare, musiken och omgivningen lyfter varandra och det blir en film som inte lämnar en oberörd. Jag rekommenderar den varmt!
En av mina favorit böcker som filmatiserats. Jag tycker filmatiseringen gör ett bra jobb med att visa de känslor som karaktärerna känner och visar också spänningen mellan dem bra. Skådespelarna ger fantastiksa framträdanden som gör att man blir kär i deras relation och dess dalar och toppar. Atmosfären i filmen är MAGISK och är som ingen annan. Har sett den flera gånger och blir mer kär för varje gång, har också haft idéer enda sen jag både läste och såg den första gången att flytta till norra Italien och leva mitt dröm liv. Absolut en film man måste se minst en gång i livet innan man dör!
Det måste vara första gången jag tycker att filmen är bättre än boken. Och det är på grund av de fantastiska skådespelarinsatserna som gör att känslorna verkligen kommer till sin rätt. Förälskelsen, attraktionen, osäkerheten och sorgen gestaltas så mästerligt att man inte kan låta bli att svepas med. Call me by your name blir en film som verkligen berör på djupet.
En helt fantastisk film, fick så fruktansvärt ont i hjärtat. Lågmäld, kärleksfull, vacker och hjärtskärande. Den kommer finnas kvar i tankarna länge, länge. Rekommenderas!
Innan jag läste boken såg jag filmen, vilken jag inte var jätteimponerad av. Jag bestämde mig ändå för att ge boken en chans. Den var så himla mycket bättre än filmen! Jag kände att jag hängde med bättre i känslorna och händelserna, och boken sträcker sig även över en längre period än filmen. Efter att ha läst boken förstår jag äntligen varför Elios och Olivers kärlekshistoria blivit så populär! En himla fin, men sorglig, berättelse. Jag önskar att den hade haft ett annorlunda slut.