Emma Alfredsson

Användarprofil
En mycket bra och spännande serie där FBI:s Beteendeanalytiska enhet (BAU) reser över landet för att ta sig an de mest svårlösta brotten där gärningspersonen behöver profileras för att hittas. Serien innehåller en blandad kompott av olika karaktärer som kommer och går genom säsongerna. Bland annat geniet Spencer Reid, excentriska Penelope Garcia, den erfarne David Rossi och snabbtänkta Emily Prentiss. Serien är en personlig favorit och trots att den numer har avslutats och jag själv sett alla avsnitt går jag ibland tillbaka för att se om ett avsnitt eller två.

Majas alfabet

Bok av Lena Anderson
En väldigt fin barnbok med välgjorda illustrationer och ett bra syfte. Varje sida innehåller en ny bokstav och en liten dikt kring denna, som hjälper barnet att lära sig alfabetet. Boken är en personlig favorit då den är genomtänkt och lärorik.
En kort och koncis men ack så finurlig och underhållande barnbok om Petter och hans fyra getter. Boken var en av mina personliga favoritböcker då jag var barn, och är en bok som går hem hos de små än idag. Förutom ett språk skrivet på rimmad vers innehåller boken även färggranna och roliga illustrationer. En bra barnbok helt enkelt.
Spännande och händelserik serie där sjuksköterskan Claire under en resa till Skottland på sin smekmånad av misstag lämnar sitt liv och sin man bakom sig, och reser tillbaka i tiden från 1940-talet till 1700-talet. Där träffar och förälskar hon sig i högländaren Jamie. En serie om livet och händelserna under denna tid, och om Claires kamp för att hjälpa människor.
Gå till närmsta loppis! Där finns oftast massvis med barnböcker i bra skick för en billig peng. Och barnen ser ingen skillnad på en begagnad bok eller en ny, det är trots allt handlingen som räknas.

Boktjuven

Bok av Markus Zusak
Boken handlar om den lilla tyska flickan Liesel som kommer till en fosterfamilj under andra världskriget, och där får ett riktigt hem i en mycket svår tid. En gripande berättelse om krigets konsekvenser för en liten flicka och böckers betydelse för hennes välbefinnande. En bok väl värd att stjälas helt enkelt!

Tycker om att pyssla

Tips för den som...
Gå till närmsta loppis och köp något gammalt och slitet, kanske nån kruka eller en träfigur. Självklart går det också bra att använda något man redan har hemma, men loppisar är en bra plats att hitta udda ting. Piffa sedan till saken genom att till exempel måla om eller dekorera den, detta är både roligt och resulterar ofta i något fint och unikt.

Duktiga Annika

Bok av Elsa Beskow
En mycket fin barnbok som varit med mig sen barnsben. Bokens vackra illustrationen kombinerat med den finurliga berättelsen om lilla Annika skapar en underbar barnbok som passar de flesta ungar.

Påtvingat liv

Bok av Taina Adolfsson
Mycket gripande bok om en liten flickas livsöde, då hon kom till Sverige som ett finskt krigsbarn. En berättelse om hur de människor som borde ha skyddat henne istället utnyttjade och ärrade henne, och vilka konsekvenser det förde med sig.
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Ta dig ut i naturen. En promenad i skogen gör gott för både kropp och själ. Att komma ut i den friska luften och kanske kombinera motionen med något annat, såsom svampplockning, är en bra aktivitet som även ger motion.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.