Emma Alfredsson

Användarprofil

Hemsöborna

Bok av August Strindberg
En riktig klassiker som bör läsas av alla. Boken handlar om herr Carlsson som kommer till Hemsö för att hjälpa änkan Flod med hennes lantbruk. En mycket läsvärd roman i svensk litteraturhistoria, och en av August Strindbergs främsta verk.

Call Me by Your Name

Film från 2017 regisserad av Luca Guadagnino
En underbart vacker film som i ett lungt harmoniskt tempo visar på kärlek som är tabu då filmer utspelar sig. Elios och Olivers kärlekssaga med sitt sorgliga slut berör på djupet om man gillar romantiska filmer.
En mycket bra och underhållande film. Den tacklar både tonårsbekymmer och vänner som glidit isär men vars vänskap aldrig dött. Samtidigt innehåller filmen en stor mängd humor centrerat kring ett svårt ämne - ofrivilliga graviditeter och abortmöjligheter för unga.
Underbar barnbok av allas vår Astrid Lindgren. En bra beskrivande berättelse om livet förr kombinerat med vackra illustrationer.

Brott och straff

Bok av Fjodor Dostojevskij
En känslomässig och gripande roman som absolut är värd att läsa! Kan ibland vara lite långsam men det beskrivande språket och detaljrikedomen i boken gör att det ändå blir en bra läsupplevelse.

The Sims 4

Spel från 2014 utvecklat av Maxis och The Sims Studio
Ett mycket underhållande spel där du själv styr handlingen och dina simmar. Stor valfrihet och oändliga möjligheter oavsett om man helst spelar eller bygger. Ett mycket bra spel.
En underbar barnbok av ljuvliga Astrid Lindgren, en lite mer okänd sådant för att vara skriven av henne men ack så välskriven och fint illustrerad.

Alfapet

Brädspel skapat av Alga
Ett mycket roligt familjespel att fördriva tiden med eller bara umgås genom att spela. Bra för att öka sitt ordförråd och tydliga regler som går lätt att lära sig.

Grey's Anatomy

TV-program från Walt Disney Studios Home Entertainment
En riktig långkörare där man får följa läkarna på Seattle Grace (senare Grey Sloan Memorial Hospital). En serie fylld av medicinska fall, relationsdraman och humoristiska skildringar av det tuffa livet som läkare på sjukhuset. Personligen har jag följt serien sen jag var i 10-årsåldern, och jag älskar den lika mycket nu som då - över ett decennium senare.

Solblekt av livet

Bok av Mark Levengood
En mycket härlig bok av den folkkäre Mark Levengood med anekdoter och roliga berättelser från hans liv. En bok som garanterat får en att skratta, särskilt om man väljer att lyssna på den som ljudbok och därmed få den uppläst av författaren själv på hans härliga finlandssvenska.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.