Elin

Användarprofil
Om det inte vore för den hjärtekrossande berättelsen skulle den här boken vara en ren njutning att läsa. Språket, det skickliga berättandet - det är fantastiskt! Nakenheten och ärligheten fick mig att känna att jag var i skeendena, i rummen där allt hände. Att läsa den här boken var både plågsamt och njutbart.

Felicia försvann

Bok av Felicia Feldt
Felicia Feldt berättar i den här boken om hur det var att växa upp som dotter till Anna Wahlgren, författare till bland annat Barnaboken.

Berättelsen hoppar mellan olika perioder i barndom, tonår och vuxenliv. Den röda tråden är relationen till mamman. Det är lite hoppigt och rörigt, ibland hänger jag inte med. På det stora hela är det dock en intressant och drabbande läsning.
Den här boken är så viktig! Elsies historia, om hur hon efter upprepade övergrepp och våldtäckter, blir en hård och känslolös person borde alla läsa. Alla som vill förstå vad övergrepp och svek gör med en människa, alla som vill förstå varför en del människor stöter bort de som vill komma nära, de som tror på myten om den lyckliga horan.

Sent i livet fick Elsie börja leva på riktigt och hitta sin mening. Trots allt smärtsamt förmedlar hon med sin berättelse så mycket kärlek och hopp.
En vacker bok om barndom, vänskap, sjukdom och ovisshet. Om allt det där sköra och fantastiska som är livet. En riktigt tjock bok som är en njutning att läsa.

Nio främlingar

Bok av Liane Moriarty
Detta måste vara Moriartys hittills bästa, jag sträckläste den! Författaren kan verkligen konsten att skruva till det några varv extra och undersöka vad som sker med människor i mycket oväntade situationer. Detta är mycket skickligt skrivet och samtidigt mycket lättläst.

Så gör jag

Bok av Bodil Malmsten
En inspirerande, vacker, rolig bok skriver på det sätt som var Bodils alldeles unika. Utdrag ur Bodils tidigare böcker, övningar och råd för dem som själv vill skriva.

Skrivboken

Bok av Kristina Ohlsson
Den absolut bästa boken om att skriva jag läst. Tydliga råd och tips samt svar på många av de frågor aspirerande författare säkert har. Samtidigt lättläst och underhållande skrivet.
Detta är en bok för alla som älskar att skriva och vill utveckla äventyret med orden ännu mer. Författaren delar generöst med sig av tips och egen skrivarglädje. Kort sagt är det en skrivkurs mellan två pärmar.

Gammalt glas

Bok av Gunnar Lersjö
Lersjös böcker om glas är mycket trevliga om än inte så uttömmande som man skulle kunna önska. De innehåller fler vackra foton än fakta och kunskap, vilket såklart inte behöver vara fel.

Stora boken om Rörstrand

Bok av Bengt Nyström
Ett mycket vackert, välarbetat verk för den som vill lära sig mer om det gamla brukets historia likväl som den som bara vill titta på fina bilder eller kunna identifiera olika dekorer. Rekommenderas varmt!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.