Lena Lindblad

Användarprofil

Se mig falla

Bok av Mons Kallentoft
Detta är första boken i en ny serie av Mons Kallentoft, en serie han kallar Palma-serien.
Boken utspelar sig på Mallorca och huvudpersonen i boken heter Tim Blanck. För 3 år sedan övertalade Emme som då var 16 år sina föräldrar Tim och Rebecka att få åka med ett par tjejkompisar till Mallis på semester. Emme försvinner på Mallorca och kommer inte hem igen.
Tim blir besatt av att leta efter sin dotter så besatt att hans äktenskap kraschar och han flyttar ner till Palma för att leta på plats.
Här får man bekanta sig med ett annat Mallorca än man är van vid från turistbroschyrerna, en mörk baksida med sexhandel, våld, korruption, makt och pengar.
Min favoritkaraktär hos Kallentoft är Malin Fors och nu återstår att se om Tim Blanck också kan bli en favorit. Hur som helst blir jag i alla fall nyfiken på att fortsätta följa honom och kommer absolut även läsa nästa bok i serien.

Morsarvet

Bok av Christina Granbom
Detta är Christina Erikssons debutbok (hon hette Granbom då, nu gift Eriksson).
Den här boken tilltalade mig mycket. Den är väldigt lättläst med ett enkelt vardagligt språk, den är också spännande med ett bra driv. Det är korta kapitel och det gillar jag då det får effekten att man läser vidare och vidare, är ju så kort kapitel så jag hinner ett till... vilket i sin tur sen gör att man fortare och snabbt kommer in i boken!
Mildred Carlesten är polis i en liten by Kungsör, hon kommer dock från Sthlm hit lite ”stukad” efter att i tjänsten skjutit ihjäl en person. Mildred är uppvuxen i Kungsör och hon har även sin syster Louise här som också blir inblandad i fallet som boken handlar om.
Upptakten är att en kvinna som är ute och rastar sin hund hittar en död/mördad man och senare hittas kroppsdelar upphängda i träd av ytterligare en mördad man.
Ja otäckt och spännande blir det men även lite kärlek får plats då Mildred träffar kyrkoherden i byn men är han att lita på?

Vargattacken

Bok av Lars Berge
Den här boken sträckläste jag från pärm till pärm, såå intressant så kunde inte släppa den!
Detta är typ en reportagebok och handlar om ”vargattacken” på Kolmården 2012 då en djurvårdare dödades där i hägnet av en varg. Författaren har tagit del av polisutredningen, pratat med massa olika människor både inblandade, kolleger till djurvårdaren, experter både i Sverige och utomlands.
Boken handlar dock inte bara om vargar och incidenten i Kolmården utan tar också upp djurhållningen över lag i djurparker.
Jag blev djupt berörd av denna bok så till vida att jag kommer aldrig mer sätta min fot i en djurpark! Läs den!

Spöktimmen

Podcast med Jenny Borg och Linn Larsson
Den här podden har jag blivit lite beroende av faktiskt, så spännande och även intressant!
Sanna kriminalfall avhandlas, mord, mysterier och även lite övernaturliga fenomen. Den här timmen man lyssnar bara flyger iväg!

Pocketpodden

Podcast med Lisa Tallroth
Är du boknörd så kan du bara inte missa denna podd! Varje fredag får du ”träffa” intressanta författare, nya pocketsläpp, boktips och massa bokprat. För mig har denna podd blivit ett måste ;-)

Amy Snow

Bok av Tracy Rees
Handlingen utspelar sig på mitten av 1800-talet och ett litet spädbarn hittas på ägorna till ett stort gods. En liten flicka ligger naken i snön då den då 8 åriga dottern till herrskapet som bor på godset hittar henne. Barnet får på en nåder stanna i familjen då Aurelia (dottern) tjatar sig till detta. Hon får namnet Amy men blir dock inte accepterad av herrskapet/föräldrarna utan får vara bland personalen. Hon blir inte heller väl behandlad men blir Aurelias bästa vän, som en syster.
Aurelia blir sjuk och dör ung och Amy blir utkastad från godset helt barskrapad.
Aurelia hade dock tänkt på detta och fortsätter efter sin död sörja för Amy utan föräldrarnas vetskap. Aurelia bar också på en stor hemlighet och genom brev med ledtrådar skickar hon Amy på ”skattjakt” genom landet som leder henne till slutet och finalen!
En jätte fin bok och jag skulle gärna se den som film eller tv-serie!
Säger bara Håkan Nesser denna ordets mästare. Han skriver fantastiskt, har ett underbart språk, ordval och inte minst humor. Kommer på mig själv att fnissa när jag läser konversationerna mellan karaktärerna trots att detta ju faktiskt är en deckare och mordgåta och inte alls en ”fnitterbok”!
Nesser har tidigare skrivit 10 böcker om Van Veeteren och 5 böcker om inspektör Gunnar Barbarotti och i denna boken möts de två för första gången i ett samarbete!
Jag är ett stort fan av både Van Veeteren och Barbarotti och jag blev inte besviken efter läst boken, utan tvärtom! Rekommenderar!

Fyll-i-bok som present

Presenttips av jultomten
En perfekt present/julklapp till dina föräldrar som ju brukar ha allt ;-). Finns många olika sådana här böcker men en som passar just till äldre personer är Stefan Ekbergs fyll-i-bok ”Vi två”. Där det fylls i från när man träffades och framåt.
Dina föräldrar får lite sysselsättning och samtidigt återuppleva gamla minnen, kan nog bli en trevlig stund för dom.
Sen kommer du få en intressant läsning också när du sen får tillfälle att läsa boken. Men finns flera typer av sådana här böcker så bara kolla utbudet och se vilken som passar bäst!

Mugg med tryck som present

Presenttips av jultomten
Jag gjorde två sådana här muggar förra julen tillsammans med mitt lilla barnbarn (3 år). Hon ritade en teckning till sin mamma och en teckning till sin pappa och så blev det till tryck på var sin mugg till dom. Tillsammans slog jag och barnbarnet sen in julklapparna och de blev väldigt uppskattade på julafton kan jag lova.

Dödlig hämnd

Bok av Susanne Ahlenius
Det här är Susanne Ahlenius tredje och sista bok om Alice Wiklund, den här ”Dödlig hämnd” är precis lika bra som de andra två som är ”Dödlig Åtrå” och ”Dödligt dubbelspel”. Man bör nog läsa böckerna i ordning för att få ut mest tror jag.
Böckernas huvudperson är alltså Alice Wiklund som jobbar på rikskriminalen i Stockholm men blir redan i första boken utlånad till Scotland Yard i England för att hjälpa till i jakten på en seriemördare.
Bok två tar vid där 1:an slutade och Alice är kvar i England och fortsatt spänning på hög nivå, blandat med kärlek, erotik och ja... sex då det är en erotisk deckare!
Bok nr 3 och i denna sista då ”Dödlig hämnd” blir man omedelbart inkastad i spänningen då en död kvinna hittas i tunnelbanan. Blir också turbulent i Alice privatliv då hennes syster råkar illa ut men också turbulent på ett helt annat plan... ja, vad tänker jag inte avslöja 😉.
Läs boken vet ja... Riktigt bra bok/böcker!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.