Deckartanterna springer aldrig i onödan

Bok av Hanna Landahl
Del 1: Deckartanterna. Trots att våren håller sig på avstånd börjar flyttfåglarna återvända till den skaraborgska slätten. Då försvinner plötsligt fågelforskaren Kent Frölander. Fallet hamnar på Britta Bengtssons skrivbord. I ett av Skaras äldsta trähus driver hon deckarfirman Missing People - och tänker definitivt inte byta namn på den, för hon var faktiskt först! Till sin hjälp har hon modern Anki. Fast kanske är Anki mest ett enerverande bihang? För att inte tala om den lilla mopsen man numera får på köpet när man har med Anki att göra. Britta skulle helst klara sig utan detta radarpar. Men en sak är tyvärr helt säker. Utan Ankis skarpa hjärna skulle Britta inte lyckas lösa ett enda ynka fall.
Det här är en riktig feelgood eller mysdeckare.
Boken utspelar sig på den skaraborgska slätten. Britta driver en privatdeckarfirma i Skara som heter Missing people, till sin hjälp har hon sin mamma Anki och fru Simonsson (mops). Namnet på firman hade Britta långt före den andra organisationen med samma namn och därför är hon bestämd med att inte byta namn.
Här får ”deckartanterna” ett fall om en försvunnen fågelskådare att försöka lösa.
Boken är charmig, rolig och småmysig alltså ingen spännande deckare även om en viss spänning ändå infinner sig. Läsvärd!
Jag har verkligen njutit av att lyssna på ”Deckartanterna springer aldrig i onödan” av Hanna Landahl.
Jag tycker om Hannas sätt att skriva.

Trots att våren håller sig på avstånd börjar flyttfåglarna återvända till den skaraborgska slätten. Då försvinner plötsligt fågelforskaren Kent Frölander.
Fallet hamnar på Britta Bengtssons skrivbord. I ett av Skaras äldsta trähus driver hon deckarfirman Missing People – och tänker definitivt inte byta namn på den, för hon var faktiskt först! Till sin hjälp har hon modern Anki. Fast kanske är Anki mest ett enerverande bihang? För att inte tala om den lilla mopsen man numera får på köpet när man har med Anki att göra. Britta skulle helst klara sig utan detta radarpar. Men en sak är tyvärr helt säker. Utan Ankis skarpa hjärna skulle Britta inte lyckas lösa ett enda ynka fall.

Detta är första boken i serien ”Deckartanterna”. Det ska bli kul att följa Anki och Brittas nästa fall och deras fortsatta strapatser.