Ulrica Widegren

Användarprofil

Utloggad

Lilly Emme
Utloggad är första delen i en serie om Skrivsystrarna Katie, Jade, Amanda och Emma. De träffades när de läste litteraturvetskap på universitetet i Hull. Nu bor de fyra vännerna i London. Tre av dem har fått sina böcker utgivna, men av dem kämpar fortfarande med att uppnå sin dröm.

I ”Utloggad” får vi lära känna Katie O’Farrell vars högsta önskan är att bli författare. Hon skriver manus efter manus, men blir refuserad gång på gång. På dagarna arbetar hon i en liten tvålbutik i London. På kvällarna hänger hon med sina Skrivsystrar som alla försörjer sig på sitt författarskap.
Efter en tuff dag med tusen motgångar skickar Katie ett mail till fel person och dagen efter ligger hennes innersta tankar på nätet, för alla att ta del av. Hon beslutar sig för att lämna London, logga ut från dem digitala världen och ge upp sitt skrivande för alltid.

Den här boken gillade jag! En riktigt härlig feelgood som är fartfylld och humoristisk, men också tänkvärd om vänskap, om sociala mediers påverkan på vårt sätt att att leva vårt liv och att vara i nuet. Vi får uppleva både storstadslivet i London och lugnet i den lilla staden Keswick i The Lake District. Det fanns så många fina karaktärer i boken, mina favoriter är Katie och kusin Daisy. Jag ser fram emot att få möta karaktärerna igen och lära känna även de andra vännerna i nästa bok om Skrivsystrarna.

Frida Hallgren förhöjde verkligen läsupplevelsen på allra bästa sätt. En suverän uppläsare!

Amerikansk jord

Bok av Jeanine Cummins
Nu har jag läst sista sidan i ”Amerikansk Jord” av Jeanine Cummins och är helt tagen. Vilken otroligt stark och drabbande berättelse om en mor och son på flykt genom ett korrupt Mexico. De lever i ständig skräck över vilka faror som väntar runt hörnet och över vem de kan lita på. Samtidigt som de lär sig uppskatta de små sakerna och möter många människor som berikar deras liv längs vägen. Det här är verkligen en läsupplevelse som både är spännande, tankeväckande och skriven med ett vackert språk. Och omslaget, så fint!

Redan från första sidan är jag fast och kan inte sluta läsa. Lydia lever med sin familj i det vackra turistparadiset Acapulco i Mexico. Hon driver en bokhandel och maken arbetar som journalist. En dag har släkten samlats till fest och Lydia och 8-åriga sonen Luca gömmer sig i badrummet när femton av deras närmaste familjemedlemmar mördas i trädgården utanför huset.
Som hämnd för ett avslöjande reportage har knarkkartellens Los Jardineros ledare Javier nu utplånat familjen. Javier som varit Lydias själsfrände är nu hennes värsta fiende... Lydia och Luca flyr, först på måfå, sedan norrut mot USA. På vägen möter de barmhärtighet och medmänsklighet. Från att ha levt ett privilegierat medelklassliv lever de nu ett liv på flykt och med allt de äger i varsin ryggsäck.

Det här är en läsupplevelse utöver det vanliga. Jag kommer på mig själv att hålla andan många gånger under läsningen. Det här är en bok som berör och måste läsas för att förstås.
Så gör det - läs!
”Klubben för lyckliga slut”’ är en helt underbar roman som innehåller hela spektrat från sorg och förtvivlan till utveckling och lycka. Vi får följa ett antal vilsna karaktärer som kommit på avvägar i livet och som nu får en chans att växa, utvecklas och hitta nya vägar framåt. Jag älskar boken, som är en helt ljuvlig pärla fylld av värme, relationer och fina detaljer som jag fastnar för.

Vi får följa fyra väldigt olika kvinnor som var och en står inför ett vägskäl i livet.
Cecilia som förlorat sin man i alldeles för tidig ålder och som försöker hantera sin stora förlust med ordning och listor. Hon har också en komplicerad relation med sin syster Michelle. Michelle ligger i skilsmässa och flyttar tillfälligt in hos sin syster. De är väldigt olika och något långt tillbaka skaver.
Lisbeth närmar sig pensionen och är van att serva alla omkring sig, men har glömt att ta hand om sig själv.
Ivy lider av oro och ångest som påverkar hela hennes tillvaron.
En dag hittar de ett flygblad med en inbjudan till en skrivkurs ”Klubben för lyckliga slut”. Ingen av den tänker gå, men hamnar där ändå. Ledda av skrivterapeuten Sam (som själv har saker att hantera), träffas de en gång i veckan och med pennan som verktyg startar de sin väg framåt mot nya livsval. Sakta och med stöd av varandra lär de sig leva, skratta och älska igen.

De är alla väldigt fina personligheter som jag fastnar för och genom boken får vi följa deras stapplande steg framåt. Hur de steg för steg prövar sig fram, vågar göra förändringar och välja nya vägar att gå. Det finns en fin stöttning mellan dem i gruppen. Det är inte enkelt, men längs med vägen får de nya insikter och ställs inför nya utmaningar.

Jag har läst fem av Caroline Säfstrands sex böcker och tycker att de alla är fantastiska! Hon är en mästare på att skriva om relationer och känslor, med allvar och djup men ändå på ett lättsamt och hoppfullt sätt. Jag rekommenderar varmt både denna och hennes tidigare böcker.
Nu har jag slukat ”Än klämtar klockan” av Susanne Fellbrink, som är den senaste boken i serien om artisten Cilla Fallander i Sundsvall.
Ännu en fantastisk bok som är spännande, underhållande och samtidigt belyser viktiga frågor. Den här gången är det psykisk ohälsa och underhållningsbranschens sätt att behandla människor med musikdrömmar som lyfts.

Cilla Fallander har haft en tuff höst. Hon arbetar som eventansvarig för stadens galleria, roddar sin showgrupp och har börjat skriva egna låtar.
Den kände skivbolagsdirektören, Bruno Willén får höra en nyskriven låt och lovar henne en plats i Stjärnfabriken, en av landets största dokusåpor och ger henne löften om att medverka i Melodifestivalen. Men det går inte riktigt som Cilla tänkt sig...
Nu vill hon lämna det gamla året bakom sig och starta på nytt. På nyårsafton ska Cilla uppträda med sin showgrupp på Hotell Södra berget i Sundsvall. Vad hon inte vet är att produktionsteamet och de medverkande i dokusåpan Stjärnfabriken också har checkat in på hotellet.

Ett nytt år närmar sig och en snöstorm väller in över staden. Nyårsfirarna på berget är snart insnöade och samtidig försvinner hotellets gäster en efter en. Går det en mördare lös mitt i allt nyårsfirande?

Det är dramatiskt och blir en extra mystik när det är ett gäng som är instängda på ett berg och en mördare går lös bland dem. Ännu en riktigt bra bok i serien. Jag har verkligen gillat att hänga med Cilla Fallander, se hur hon utvecklas och mer och mer står upp för sig själv. Jag ser redan fram emot att följa hennes äventyr i nästa bok.
I andra delen av cozy crime-serien om artisten Cilla Fallander får vi möta ett Sundsvall i sommarskrud.
”Än klappar hjärtat” av Susanne Fellbrink är en väldigt bra spänningsroman med högt tempo, ett intressant persongalleri och en dramatisk inledning som gör att man fastnar direkt.

Cilla Fallander har fått ett nytt uppdrag som projektledare för nyöppningen av stadens galleria. Hon har storslagna planer och många trådar att hålla i. Men redan under invigningskvällen går saker och ting fruktansvärt fel. Är det ett olycksfall eller ett sabotage? Under den fyra dagar långa invigningen fortsätter problemen att hopa sig. Cilla förstår till slut att någon vill henne illa, vilket får till följd att oskyldigt inblandade drabbas.

I en annan del av landet smider en man planer på att hämnas den kvinna och pojke som flydde från deras gemensamma hem för många år sedan. Han har sökt efter dem länge och nu har spåret lett honom till Sundsvall...

Jag lyssnade även på denna bok och tyckte väldigt mycket om den. Cozy crime är en passade beskrivning för serien, för även om det är spännande och grova brott som begås så är det underhållande. Det är fokus på relationer och jag gillar att vi får följa tankar och handlingar både hos huvudkaraktärerna och hos förövarna. Och cliffhangern i slutet... Gah! 😬 Det är tur att jag har tredje delen som inbunden bok här hemma och genast kan läsa vidare.
Än sjunger hon inga sånger är en riktig bladvändare till deckare, som blandar ryslig spänning med inblickar i den (inte alltid så glamourösa) artistbranschen.

Spänningen håller mig i ett fast grepp genom hela boken, som jag slukar för att få veta hur det ska gå. Vi får följa Cilla, men även förövarens tankar och handlingar. Samtidigt som boken är spännande är det också kul att få följa Cillas familjeliv och arbetet med showgruppen och den julshow som ska sättas upp. Det här är både underhållande, nervkittlande och fantastiskt bra. Berättelsen knyts ihop snyggt på slutet.

Satsa allt

Heléne Holmström
Åh, vad jag tyckte om den här boken.
”Satsa allt” är Heléne Holmströms tredje och avslutande boken i triologin om advokatbyrån Svärdh & Partners
Jag har även läst de två första i serien och tyckt mycket om dem, men den här var ännu bättre.

Johannes Lund är en framgångsrik advokat i Stockholm. En dag får han ett samtal från kvinnan han aldrig kunnat glömma. Parisa Tagavi har vigt sitt liv åt forskning kring Endometrios. Hon har blivit hyllad och lovordad men blir misstänkt för att ha lurat investerare på miljardbelopp. Allt hon byggt upp riskerar att rasa och den enda hon vågar lita på är Johannes. Nu vill hon ha honom som försvarsadvokat.
Det är tolv år sedan de skiljdes åt och då som ovänner...

Två historier löper parallellt, en i nutid och en i dåtid. I nutid får vi följa Parisas och Johannes kamp för rättvisa. Det finns många hinder att övervinna och dessutom börjar en förbjuden attraktion mellan försvarsadvokaten och hans klient att spira.
I den dåtida historien (som väldigt gripande och lyfter berättelsen) får vi förklaringar till hur allting var och hur det blev som det blev. Jag tycker verkligen om de båda karaktärerna.

Det här är riktigt bra! Jag rekommenderar hela serien och böckerna kan läsas i oordning, men läs! En romance om svek, lögner, kamp om att bli trodd, kärlek och passion.

Priset

Anneli Fichtelius
Jag tyckte om och fascinerades av boken. Den
tar upp samhällsaktuella frågor om klimathot främlingsfientlighet och livsval, men är också en relationsroman. Helen, som alltid satt karriären före sitt äktenskapet, tvingas omvärdera de val hon gjort. Ewa kämpar med barnlängtan och att hitta fotfästet efter en dramatisk skilsmässa.

Vem blir man när verkligheten skrämmer och man känner sig otrygg? Vilka människor väljer man då att ha omkring sig? Vad blir viktigt i livet när allt ställs på sin spets? Hur långt är vi villiga att gå för att sätta våra barn och vår familj i säkerhet?

”Priset” väcker verkligen många tankar. Boken tar oss med till platser som Stockholm, i Oxford, skotska landsbygden och till Lappland. Jag fängslades av berättelsen som har ett driv och bjöd på både spänning, fruktan, kärlek och svek.
Att få en behandling eller en dag på spa är en lyxig present att få och att ge. En stund och present som man själv inte unnar sig.

Så skäm bort någon du tycker om med en spapresent.
I tidens rådande läge vill jag att alla bokhandlare ska överleva. Stötta dem genom att köpa presentkort till dina nära och kära i julklapp. Det är dessutom en present för mottagaren själv kan välja ut sina böcker, spel eller fina kontorsmaterial. Och det är present som räcker länge.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.