Camilla Wiklund

Användarprofil
Douglas Adams bok ”Liftarens guide till galaxen” borde vara obligatorisk att läsa i skolan!
Med humor och värme får vi följa jordbon Arthur Dents och utomjordingen Ford Prefects vilda, och mer eller mindre ofrivilliga äventyr genom galaxen. Bör läsas med näsdukar till hands, tårarna kommer spruta av skratt...

Finns även som radiopjäs, film, teaterpjäs, och gudvetvad!
Beth lämnas över till barnhemmets vård som åttaåring, där livet och vardagen är grå och utan större hopp. Men Beth finner två saker som hjälper henne fly från barnhemmet och verkligheten: schack och lugnande piller.
I barnhemmets källare lär sig Beth schackspel av vaktmästaren, och hon visar sig vara extremt begåvad, och får möjlighet till ett helt annat liv...men i bakgrunden lurar både tablett- och alkoholmissbruk.

Jag trodde inte att jag skulle gilla den här filmen alls, men den är ett mästerverk! Den vacklande balansen mellan mörkret och hoppet är ljuvligt bittersöt, och både skådespelare och miljöer är perfekta. Klart sevärd!

Filmen bygger på boken med samma namn.
Den unga och ambitiösa New York-läkaren Zoe Hart drömmer om att bli hjärtkirurg, precis som sin pappa, men när hon plötsligt ärver halva delen av en läkarpraktik i den lantliga lilla staden Bluebelle ändras hennes liv tvärt. I Bluebelle är livet ett helt annat än det hon är van vid...
Så himla mysig feel good serie!

Brorsan är kung!

Jenny Jägerfeld
En helt underbar bok om att ”komma ut” som transperson, den första boken i ämnet som faktiskt riktat sig till barn och ungdomar som jag läst.
Måns har följt med sin mamma till Malmö över sommaren, medan Måns pappa är kvar hemma i Stockholm. Pappan har nämligen svårt att acceptera att hans barn inte är en dotter, som han alltid trott, utan i själva verket en son. I Malmö är det ingen som känner Måns, och han känner att han får en ny chans, där träffar han Mikkel, och en stark vänskap bildas.
En av sakerna jag gillar allra mest med boken är att den inte fokuserar på Måns som transperson, utan främst på den fina vänskapen mellan Måns och Mikkel
Betty Suarez är en ambitiös, ung kvinna som drömmer om att jobba med att skriva. Hon får jobb på tidningen Mode, som assistent till ansvarig utgivare Daniel Meades. Betty får det tufft på redaktionen, som är full av ytliga, självupptagna människor som gärna driver med henne, men Betty har hjärtat på rätta stället och är modigare än ett lejon!
Serien följer både Betty och hennes kollegor på mode-redaktionen på Manhattan och hennes familj i queens.
Rolig serie med underbara America Ferrera i huvudrollen!
Podcasten för dig som är intresserad av klimatfrågor. Välgjorda och utbildande avsnitt! Passar både nybörjaren och den mer erfarne.
Rekommenderas för den som är intresserad av miljöfrågor

Niceville

Bok av Kathryn Stockett
Kathryn Stocketts ”Niceville” är en fantastisk bok som lyckas vara både underhållande och utbildande. Handlingen utspelar sig i 1960-talets amerikanska södern, där segregation och rasism är vardag.
En ung, vit societetsflicka drömmer om annat än giftermål och familj, och när hon får en inblick i de svarta hushållerskornas vardag övertalar hon några av dem att de tillsammans ska skriva en bok, vilket naturligtvis skapar kontroverser.

Mycket läsvärd! Finns dessutom en film som bygger på boken, också den rekommenderas!
Varje avsnitt har olika tema, ofta kan tex en känd persons liv gås igenom i ett avsnitt. Podcasten är proffsig och välgjord, en perfekt mix av fakta och dramatisk skådespelarröst som verkligen ger liv åt historien. En podcast som är både lärorik och underhållande!
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Det här var den första boken jag läste av feel good-drottningen Marian Keyes. En riktigt mysig bok, perfekt att krypa upp i soffan med en dag när regnet vräker ner utanför fönstret. Boken bjuder både på kärlek, relationer och skratt!
En maträtt som går att variera i det oändliga...och på det sättet perfekt eftersom man kan anpassa efter allergier/smakönskemål. Min personliga favorit är ugnsbakad sötpotatis med curryröra.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.