Trilogin om Härskarringen, #1

Sagan om ringen: Härskarringen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Film från 2001 regisserad av Peter Jackson
En fantastisk film baserad på böcker jag älskade som yngre tonåring. Fantasy, spänning och äventyr och många coola specialeffekter.
Sagan om ringen-triologins förtjänster är de fantastiska miljöerna (jag förstår verkligen att Nya Zeeland, där filmerna spelades in, har blivit ett populärt resmål bland både filmentusiaster och andra), musiken (storlagen!), och sminket (helt otroligt hur bra de lyckats med allt från människor till hobbits och orcher!). Skådespelarlistan är imponerande med namn såsom Viggo Mortensen, Liv Tyler och Orlando Bloom -men ingen av dem gör sin bästa rollprestation i den här filmen.
Av och till är filmen rent ut sagt seeeeg, även om den emellanåt också är spännande och välgjord.
Filmtriologin är fantastisk! En episk berättelse som aldrig blir gammal. Perfekt för de som tycker att böckerna blir för långsamma och utdragna.

Inspelad i Nya Zeelands vackra miljö och med vacker musik förflyttar den publiken till Tolkiens magiska värld.
Musiken är det bästa som finns. 2 timmar av Orlando Bloom passar perfekt till alla tjejer. Jag trodde inte filmerna skulle vara min grej men de är hur bra som helst!
Väldigt bra film. Den är ganska seg i början, men det blir mer spännande mot slutet. Den innehåller också väldigt fina musikstycken.
Detta är och var filmen med stort F för mig.
Jag har sen 10-11 års åldern älskat Sagan om ringen-serien och förväntningarna på filmen var otroligt höga.

På vissa sätt levde filmen verkligen upp till alla mina förväntningar. Miljön, musiken och de flesta karaktärer var exakt vad jag hoppas på.

Men jag saknade verkligen några delar från boken. De hoppade över gamla skogen och Tom Bombadi, en av mina favoritdelar. Det stör mig fortfarande 10 plus år senare.

Men överlag en otroligt bra film som jag regelbundet ser om.
Både filmen, filmerna, trilogin och böckerna är fantastiska och jag älskar storyn och karaktärerna. Fantasy, kärlek, historia och spänning. Allt finns med i filmen. Älskar dom! Rekommenderas varmt!
Ganska långtråkig i vissa stunder men ganska bra ändå, tog mig tid innan jag tittade på denna, men helt okej.
Det är sällan som länge efterlängtade filmadaptioner fullt lever upp till förväntningarna hos bokens hängivna fans, i vissa fall beror det på mindre skavanker; huvudkaraktärens hårfärg stämmer inte, någon är missnöjd med hur regissören valt att framställa relationerna i filmen... I andra fall beror det på större missöden och filmen har helt enkelt inte fångat den ursprungliga känslan som författaren förmedlade.

Detta är definitivt inte ett sådant fall. Sagan om ringen-trilogin är ett mästerverk och Härskarringen är den perfekta utgångspunkten för ett oförglömligt äventyr. Det är som om Tolkiens fantastiska världsbygge rinner ut direkt på filmduken. Denna film erbjuder allt fantasyälskaren kan önska sig - ett till synes omöjligt uppdrag med dvärgar, hober och alver; oändligt vackra miljöer och ett soundtrack som verkligen får en att förstå innebörden av uttrycket "pricken över i:et".