Rebecka Gröning

Användarprofil

Teckna

Aktivitet
Så många möjligheter det finns att pröva när det gäller teckning och måleri! Akvarellmålning, tuschteckning, ritkol m.m.

Och många sätt att hitta inspiration och lära sig, på ex Youtube och Instagram
En vacker bok i genren Magisk Realism.

Kvinnorna i familjen Nomeolvides sköter om en underbar trädgård kallad La Pradera, som folk reser till från hela världen för att se. Men kvinnorna kan inte lämna trädgården och alla de förälskar sig i försvinner spårlöst. Detta är på grund av förbannelsen som deras familj haft i generationer.

Hemligheter från det förflutna ligger dolda och frågan är om förbannelsen som kvinnorna har kan brytas.
Rekommenderas för den som vill läsa böcker med hbtq+ karaktärer

Virka

Aktivitet
Kreativt pyssel för alla åldrar, nybörjare som experter. Man kan göra babykläder, leksaker, dekorationer och heminredning m.m.

Jag brukar ta fram ett garnnystan och en virknål när jag är stressad och känna stressen försvinna
Klurig som alltid! En bra pusseldeckare men inte riktigt i klass med Christie, men så är det nog omöjligt att mäta sig med deckardrottningen själv.

Sophie Hannah gör åter ett bra jobb! Karaktärerna är intressanta, och alla är misstänkta tills motsatsen bevisats ;)
Lätt att variera. Brukar göra en grekisk-inspirerad bakpotatis med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Servera med tzatziki och en fräsch sallad.

Helt ärligt

Bok av Camryn Garrett
Detta är Camryn Garretts debutroman där vi möter Simone, en tonårstjej som har hiv. Hon föddes med det och har levt hela sitt liv med sjukdomen. När en vän avslöjar att hon har hiv så blir hon tvungen att byta skola.

I den nya skolan är allt bra, nya vänner, en söt kille som verkar gilla henne och hon får regissera musikalen som skolan sätter upp!

Men så får hon ett anonymt hot där någon säger att hen ska avslöja att hon har hiv.

Helt Ärligt avslöjar de falska myterna om hiv. Det finns mycket stigmatisering om hiv men Simone är mer än sin sjukdom och hennes liv är inte tragiskt bara för att hon har hiv.

När man talar om trollen

Podcast med Tommy Kuusela och Lars Wahlström
Såå mysig att lyssna på. Man får lära sig mer om folktro och väsen, en del har man tidigare hört om men även okända fakta.

Spinning Silver

Bok av Naomi Novik
Mysig vinterläsning i sagostil. Naomi Noviks andra bok inspirerad av sagor. Precis som Uprooted så handlar det om slaviska folksagor.

Flera karaktärer är med men de tre huvudkaraktärerna är, Miryem, Irina och Wanda. Med helt olika bakgrund vävs deras liv samman.

För sig som älskar fairy tale retellings så är denna boken väl värd att läsa.

Kirke

Bok av Madeline Miller
Vilken fantastisk bok! En inblick i den välkända häxan Kirkes liv, ur hennes synvinkel.

Kirkes historia är så stark. Kirke går igenom så många prövningar. Ensamhet, den mörka baksidan av odödlighet.
En present som definitivt kommer att användas. Om grytan är ugnstålig så kan man baka fantastiska surdegsbröd i den!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.