En oväntad vänskap

The Intouchables
Film från 2011 regisserad av Éric Toledano och Olivier Nakache
Denna franska dramafilm är baserad på en verklig historia och utspelar sig i Paris. Driss, en ung före detta kriminell kille från förorten, får jobb som personlig assistent hos Philippe. Philippe är hans raka motsats. Han är en rik ensam äldre man som är helt förlamad. Efter ett tag utvecklar de en unik vänskap full av vardagsäventyr.
Varm komedi baserad på en sann berättelse.

Driss är en ung man som just avtjänat ett fängelsestraff och får anställning hos Philippe, en rik man som förlamades efter en olycka. Trots helt olika bakgrund blir de två männen goda vänner.

Om du gillade En oväntad vänskap så kan jag rekommendera filmerna "På väg med miss Daisy" och "Goodbye Solo".
Prepare to cry. Vet inte hur någon inte kan gilla denna hjärtevärmande film. Det var den första franska filmen jag såg och sedan dess är alla mina favoritfilmer franska! Tusen gånger bättre än samma amerikanska grejer om och om igen...
En av de finaste berättelser som någonsin har filmatiserats! ALLA måste se den här pärlan. Och se den på originalspråket franska.
En fransk film som är baserad på verkligheten. Om vänskap där olika världar möts. En favoritfilm! Så fin, tankeväckande och gripande!
Fantastisk film som är baserad på en verklig händelse. Den handlar om Philippe, en mångmiljonär som sitter i rullstol efter en olycka. Han behöver nu anställa en ny assistent som kan ta hand om honom och Abdel söker jobbet. Abdel är en nyanländ kille från Algeriet och Philippe tycker Abdel verkar skön med rätt attityd så han anställer honom. Det är början till en fantastisk historia där deras värderingar och tillvaro sätts på hårda prov men som samtidigt blir upptakten av en vänskap för livet.
Det är en fransk film som är baserad på verklighet. Två världar möts och kommer nära varandra och skapar en fin vänskap i mellan. Driss är från förorten och en väldigt stökig kille som blir anställd hos Philippe som personlig assistent. Philippe är dessvärre förlamad och är rullstolsburen och behöver assistans. Med tiden lär dom känna varandra och man får hänga med i en humoristisk historia om vänskap.
En av mina favoriter!
Min favoritfilm. Som verkligen visar att bara för du är funktionshindrad, vill du önsp behandlas som människa. Den människan som gör det är den du kommer anförtro dig bäst till!!
Åh vad jag tycker om denna filmen!

Kärlek, vänskap,allvar, sorg, glädje, skratt.. denna filmen har allt! Se den!!
En fransk feelgood-film om den stenrike och helt förlamade Philippe och hans personlige assisent Driss, en ung, småkriminell man med senegalesisk bakgrund. Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Phillipes vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra. Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillipe och Phillipe lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet.

Det här är en film som man mår betydligt mycket bättre av efter att ha sett den.
Berörde verkligen. Blandat både med mycket skratt, men också allvar och en fantasirik vänskap som kommer ur denna historia!
En sån fin och spännande film. Den visar att trots förutfattade meningar och att inte tro på sig själv kan leda till mycket nytt och fint. Jag älskar både filmen och boken
Vacker berättelse om en fattig kille som får jobb hos en rik man som är förlamad. Det bästa är att den är baserad på en sann historia. Mycket humor och värme.
Filmen, vars originaltitel är Intouchables, är en fransk dramakomedi. Den är baserad på en verklig historia om en speciell och oväntad vänskap. Driss är en ung man från en av de ökända förorterna till Paris. Han har nyligen sluppit ut ur fängelset och måste nu ansöka om jobb. Till sin förvåning lyckas han få jobb som personlig assistent till den rike, men ensamme och förlamade överklassmannen Philippe. Till en början är Driss nästintill en katastrof som inte kan uppföra sig, men till slut blir de vänner och han tar med Philippe på oväntade äventyr.

Det här är min favoritfilm från Frankrike. Det är en av de mest framgångsrika franska filmerna någonsin och det är lätt att förstå varför. Det är en värmande historia och det är omöjligt att inte låta bli att glädjas med huvudpersonerna. Den skildrar även bra det moderna Frankrike och de klasskillnader som finns.