En oväntad vänskap

The Intouchables
Film från 2011 regisserad av Éric Toledano och Olivier Nakache

Denna franska dramafilm är baserad på en verklig historia och utspelar sig i Paris. Driss, en ung före detta kriminell kille från förorten, får jobb som personlig assistent hos Philippe. Philippe är hans raka motsats. Han är en rik ensam äldre man som är helt förlamad. Efter ett tag utvecklar de en unik vänskap full av vardagsäventyr.

5 varianter
Välj variant
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Discshop
49 kr + 29 frakt
Ginza
49 kr + 39 frakt
Kvarnvideo
59 kr + 39 frakt
Ej verifierad butik
En Oväntad Vänskap
59 kr
Coolshop
89 kr fri frakt
Betyg 5
Det är en fransk film som är baserad på verklighet. Två världar möts och kommer nära varandra och skapar en fin vänskap i mellan. Driss är från förorten och en väldigt stökig kille som blir anställd hos Philippe som personlig assistent. Philippe är dessvärre förlamad och är rullstolsburen och behöver assistans. Med tiden lär dom känna varandra och man får hänga med i en humoristisk historia om vänskap.
En av mina favoriter!
Min favoritfilm. Som verkligen visar att bara för du är funktionshindrad, vill du önsp behandlas som människa. Den människan som gör det är den du kommer anförtro dig bäst till!!
Det här är en av mina favoritfilmer, en fransk film baserad på en sann historia. Den handlar om Driss, en stökig, ung fattig man som träffar på förlamade Philippe, som söker en personlig assistent. Driss är mycket tveksam till jobbet men tar det till slut och får flytta in i Phillippes vackra våning i Paris. Därefter följer en fantastiskt fin och varm historia där de två männen blir vänner och Driss får Phillippe att leva life igen. Se denna!
Betyg 5
En fransk feelgood-film om den stenrike och helt förlamade Philippe och hans personlige assisent Driss, en ung, småkriminell man med senegalesisk bakgrund. Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Phillipes vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra. Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillipe och Phillipe lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet.

Det här är en film som man mår betydligt mycket bättre av efter att ha sett den.
Berörde verkligen. Blandat både med mycket skratt, men också allvar och en fantasirik vänskap som kommer ur denna historia!
Åh vad jag tycker om denna filmen!

Kärlek, vänskap,allvar, sorg, glädje, skratt.. denna filmen har allt! Se den!!
En sån fin och spännande film. Den visar att trots förutfattade meningar och att inte tro på sig själv kan leda till mycket nytt och fint. Jag älskar både filmen och boken
Betyg 5
Vacker berättelse om en fattig kille som får jobb hos en rik man som är förlamad. Det bästa är att den är baserad på en sann historia. Mycket humor och värme.
Filmen, vars originaltitel är Intouchables, är en fransk dramakomedi. Den är baserad på en verklig historia om en speciell och oväntad vänskap. Driss är en ung man från en av de ökända förorterna till Paris. Han har nyligen sluppit ut ur fängelset och måste nu ansöka om jobb. Till sin förvåning lyckas han få jobb som personlig assistent till den rike, men ensamme och förlamade överklassmannen Philippe. Till en början är Driss nästintill en katastrof som inte kan uppföra sig, men till slut blir de vänner och han tar med Philippe på oväntade äventyr.

Det här är min favoritfilm från Frankrike. Det är en av de mest framgångsrika franska filmerna någonsin och det är lätt att förstå varför. Det är en värmande historia och det är omöjligt att inte låta bli att glädjas med huvudpersonerna. Den skildrar även bra det moderna Frankrike och de klasskillnader som finns.