Nyckeln till frihet

The Shawshank Redemption
Film från 1994 regisserad av Frank Darabont
Detta är en av mina absoluta favoritfilmer. Den skildrar en tragisk livshistoria och innehåller spänning, sorg, glädje och oerhört starka vänskapsband. Den tar upp viktiga samhällsämnen som rättsväsendet och vad som händer med en människa som sitter i fängelse för länge, utan kontakt med omvärlden. Det är en historia som fastnar med en för resten av livet.
Detta är en film som jag ständigt återkommer till. Andy Dufrense blir dömd för mordet på sin fru och hennes älskare. I fängelset lär han känna Red, som är en s k ”fixare”. De första åren för Andy blir en mardröm, men med hjälp av en envis uthållighet, tålamod och påhittighet så lär sig Andy att leva ett fängelseliv. Men frågan är om han är skyldig eller inte. Det bryr sig inte fängelsedirektören om, han utnjyttjar Andy för egen vinnings skull och elininerar alla eventuella ledtrådar till Andys frihet.

Filmen är en av mina favoriter och jag har sett den flera gånger. Den bygger på en berättelse av Stephen King.
Nyckeln till friheten (The Shawshank Redemption) handlar om en banktjänsteman vid namn Andy Dufresne som blir oskyldigt morddlmd för mordet på hans fru.

Denna film har skådespelare som Morgan Freeman, Tim Robbins och många fler

Filmen fångar snabbt upp tittarens intresse.
En storslagen film som jag sett fler än en gång. Filmen har en gripande story och karaktärerna tolkas mästerligt av Morgan Freeman och Tim Robbins. Om du inte redan sett den så gör dig redo för en filmupplevelse som du troligen kommer bära med dig resten av livet. Har du redan sett den, unna dig att se den igen - det är en film som håller för att se många gånger. Nyckeln till frihet får ☕☕☕☕☕ rykande gott te.
En storslagen film baserad på en bok av Stephen King. Filmen ställer viktiga frågor och handlar, kort sagt, om ont och gott. Fantastiskt skådespel. Mycket sevärd.
Det här anses som en av världens bästa filmer och jag kan inte annat än att hålla med. Har sett den ett otal gånger nu men den är lika fängslande och gripande varje gång och faktiskt så blir den också snäppet bättre hela tiden. Den här boken bygger på en novell av Stephen King och som vanligt när han har ett finger med i spelet så bjuds man på en suverän historia och i det här fallet filmen även om själva filmmanuset frångår själva originalet en del.. Man slipper det onaturliga, monstren i garderoberna och clownerna i kloakerna. Istället får man i ett ganska lågmält drama följa en man som hamnat i fängelse för ett brott han inte har begått. Men han har en plan att ta sig ut till den andra sidan och den planen får ta den tid det behövs för att lyckas. Det här är film när film är som allra bäst!
En av de bästa filmer jag har sett är Nyckeln till frihet. En film som håller en fast och som jag har sett många gånger. Nyckeln till frihet är en film jag inte tröttnar på! Det är bra skådisar, ett bra manus och oväntade vändningar som gör att intresset håller i sig hela vägen!