Peter

Användarprofil

Sunes sommar

Film från 1993 regisserad av Stephan Apelgren
Klassikern jag såg hur många gånger helst som barn. Om den håller än idag? Jodå, jag testade den nyligen på två små och den gick hem. Sol, sommarsverige, kärlek, familjesemester - det kan ju bara bli bra!
Ibland är det skönt att se ett lugnt, jordnära program med alldeles vanliga människor. I den här serien är det människor som renoverar eller bygger ett hus. Vi får följa dem från start till mål, vanligtvis via små eller stora problem. Som tittare lär jag mig ett och annat och får kanske lite inspiration.
Äntligen en ny säsong! Detta är underhållningsprogrammet som hela familjen uppskattar - till och med vi vuxna. Påhittigt, kreativt, dråpligt och fartfyllt. Utan att någon röstas bort eller mobbas. Dessutom väcker det fantasin och sätter igång samtal om hur vi själva hade löst uppgifterna.

Ondskan

Film från 2003 regisserad av Mikael Håfström
Det här är en riktigt lyckad filmatisering av en bok som blivit något av en modern klassiker. Utan överspel förmedlar skådespelarna känslorna väl. Mycket sevärd.

1793

Bok av Niklas Natt och Dag
Detta är en mordgåta och en skildring av det gamla Stockholm i ett, och det är mycket skickligt gjort.

Polis

Bok av Jo Nesbø
Detta är den tionde boken om polisen Harry Hole fast i större delen av den här boken är han försvunnen. Utan sin bäste man står polisen i Oslo handfallen inför en rad nya mord. På exakt samma plats som polisen tidigare hittat en mördad person, på exakt samma datum, sker nu nya mord. Någon mycket mycket listig gäckar dem och ligger hela tiden flera steg före.

Leon

Bok av Mons Kallentoft och Markus Lutteman
Kriminalinspektör Zack Henry kämpar med sitt drogmissbruk samtidigt som han försöker hitta och rädda en ung pojke inlåst en bur. Tempot är högt och det är vansinnigt spännande.

Spionen

Film från 2019 regisserad av Jens Jonsson
Det här är en verklighetsbaserad berättelse om spionen Sonja Wigert. Det är snyggt och påkostat men lyfter tyvärr aldrig riktigt, trots bra skådespelarinsatser.

Nyckeln till frihet

Film från 1994 regisserad av Frank Darabont
En storslagen film baserad på en bok av Stephen King. Filmen ställer viktiga frågor och handlar, kort sagt, om ont och gott. Fantastiskt skådespel. Mycket sevärd.

Tiden är inte än

Bok av Elin Boardy
Vilken glädje det är att läsa en bok som inte påminner om något annat man har läst. Det händer inte ofta men med Tiden är inte än var det så. Berättelsen utspelar sig under 1300-talet. Digerdöden härjar. En kvinna vandrar från Sverige, ut i det som senare ska bli Europa. Hon ser många platser och möter många människor på sin väg. Vad flyr hon och när är hon framme?
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.