Husdrömmar

TV-program
Ett underhållande och inspirerande program för alla oss som gillar arkitektur och intedning. Gert Wingårdh, stjärnarkitekten, leder programmet.
Jag älskar Husdrömmar! Den låter mig följa med i bygget av ett hus som jag själv kanske inte hade valt eller ens haft råd med. Men det blir som en dröm att få uppleva huset från planering till inflytt. Många hus har en speciell stil och det kan ge en själv ideer kring hur en vill ha det hemma hos sig. Gert Wingårdh som arkitekt och expert är alltid lite skeptisk, men blir ofta positivt överraskad i slutet - med glimten i ögat!
Ett underbart program på SVT där man får följa olika pars husdrömmar från idé till inflytt. Väldigt spännande och inspirerande.
Mysigt program där man får följa människor som förverkligar sina husdrömmar genom att bygga nytt eller renovera. Härliga programledare också.
Ibland är det skönt att se ett lugnt, jordnära program med alldeles vanliga människor. I den här serien är det människor som renoverar eller bygger ett hus. Vi får följa dem från start till mål, vanligtvis via små eller stora problem. Som tittare lär jag mig ett och annat och får kanske lite inspiration.
Åh dessa drömmar om huset med stort H. Vilka människor och hus ( eller ruckel) vi får följa under resan ! Älskar detta program och programledarna Gert och Anne gör det till ett härligt program!
Inspirerande program med mycket trevlig människor. Bra programledare. Kul att se olika projekt och följa folks drömmar
I programmet Husdrömmar får vi följa människors resa till deras specifika husdröm.

Det jag tycker är roligast med programmet är att ingen husdröm är den andre lik. Det är stor variation på bostäderna vi får följa. Det kan vara en arkitektritad ny villa, en renovering av ett gammalt och väldigt slitet hus eller så bjuds vi på en innovativ lösning där det byggs en bostad av material man inte brukar förknippa med just bostäder.

Ibland bjuds vi även på lite historia kring samhället där bostaden ligger eller om själva bostaden.

Vi får dessutom ta del av både med- och motgångar i bygget/renoveringen vilket gör programmet trovärdigt.

Jag tycker dessutom om att höra reflektionerna från arkitekten Gert Wingårdh som är en av programledarna för programmet.

Jag rekommenderar detta program till alla som är det minsta intresserade av nybyggen eller renoveringar eller av bostäder i största allmänhet.
Här får man följa personer som bygger eller renoverar hus, lägenheter och andra byggnader. Vi följer inte bara bygget utan även familjens privatliv. Det är häftigt att se hur ett bygge/renovering går framåt. Man drömmer sig bort och tänker ofta hur man själv skulle gjort.