Micaela W

Användarprofil
En perfekt sysselsättning nu under corona. Man får motipn och får möjlighet att träffa personer i riskgrupp.

Fjärilsvägen

Bok av Patrik Lundberg
Jag tappade räkningen över hur många gånger Fjärilsvägen fick mig att börja gråta. Patrik beskriver sin mamma och hennes historia på ett så otroligt vackert sätt. Jag blir så ledsen, frustrerad och arg över att der får vara såhär. Att det finns sådana klasskillnader 2021. Och så blir jag frustrerad över att jag reagerar som jag gör, det här är ju inga nyheter direkt. Men vad gör jag för att minska gapen..? Ja, som ni förstår är det en bok som väcker otroligt mycket känslor och som jag verkligen tycker ni ska läsa!

Sushi

Maträtt
En favorit jag aldrig tröttnar på. Går att kombinera på otaliga sätt och inte heller jätte-onyttig. Rekommenderar!

Ett litet steg på vägen

Bok av Jenny Fagerlund
Det här är en bok man sträckläser, sidorna bara flyger iväg och man får vad man förväntar sig. En bok om att våga testa något nytt, träffa någon ny och hur ska man hantera att ens barn inte faller inom normens alla ramar? En mysig bok jag rekommenderar er att läsa!

Three Hours

Bok av Rosamund Lupton
Wow. Först: läs den bara. Punkt. Det är svårt att beskriva boken rättvist för det som gör den så fantastiskt bra går inte riktigt att sätta fingret på. Men kombinationen av ett språk som driver boken framåt, en handling som kryper under skinnet samtidigt som du gråter för det är så hjärtskärande hemskt och som pricken övet i:et så fångar den samtiden på ett otroligt sätt. Det värsta är nog att när man torkar tårarna i slutet så slår det en: detta hade likväl kunnat vara sanning. Igen: läs den!

Rättegångspodden

Podcast med Nils Bergman
Intressant podd med annorlunda vinkling där man får höra utdrag ur rättegångar. Intressanta och aktuella fall som tas upp.

Flashback Forever

Podcast med Emma Knyckare och Ina Lundström
Min absoluta favoritpodd. Rolig, samtida och spännande. Nya trådar från Flashback i varje avsnitt och under december pågår en superrolig julkalender.
Detta är tredje boken i serien om Rosie Hopkins, hennes familj och hennes godisaffär. Är det någon av de tre böckerna man kan skippa så är det denna. Dels är den inte helt oproblematiskt när det kommer till biten när de adopterar ett barn från Afrika pga att barnet är "odugligt" i byn ögon men den blir också för förutsägbar i handlingen. Stanna vid bok ett, eller två så blir du inte besviken.

Borta bäst

Bok av Sara Kadefors
Jadu, vad ska jag säga om den här boken. En helt okej feelgood är väl den enkla beskrivningen. Boken handlar om Sylvia som gjort något helt oförlåtligt och vägen tillbaka. Bara det att att hon aldrig liksom kommer tillbaka? Det som gör att boken inte får högre betyg av mig är just det, huvudpersonen utvecklas inte. Tycker hon är osympatisk och jag känner liksom inte att jag hejar på henne? Det kanske inte är meningen att man ska göra, men då vet jag inte riktigt vad boken handlar om?

P3 Dokumentär

Podcast från Sveriges Radio
En av mina absoluta favoritpoddar. Välproducerade, alltid aktuella ämnen och känns mer professionella än många andra dokumentärpoddar som ibland gottar sig lite för mycket i andras olycka.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.