Micaela W

Användarprofil

Små glädjeämnen

Bok av Clare Chambers
Detta var en väldigt mysig bok att läsa och som fick mig att bli väldigt sugen på att skriva brev... Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av boken men den innehöll lite av varje, dels en spännande historia kring jungfrufödseln (eller var det inte en junfrufödsel?), en kärlekshistoria och känslan av att få se ljuset i tunneln när man känner att allt är hopplöst. Rekommenderar dig verkligen att läsa den.

Deadline

Bok av Rebecka Edgren Aldén
En deckare i chicklitmiljö! En väldigt spännande historia som gick väldigt snabbt att läsa! Boken utspelar sig i tidningsvärlden vilket är lite kul, inget som jag har läst förut. Edgren Alden lyckas också knyta ihop flera trådar på ett riktigt snyggt sätt och man kunde verkligen inte förutse slutet!

High Fidelity

Bok av Nick Hornby
Detta är Hornbys första bok från -95 och jag känner igen hans humoristiska sätt att skriva från hans senaste bok, Just like you som jag älskade. Älskade jag den här då? Nej, det gjorde jag tyvärr inte. Det är en okej bok i mina ögon, det som gör den bra är Hornbys språk - det är roligt att läsa hans böcker. Det som drar ner betyget är handlingen, en kille som går igenom ett breakup och han är väl typ inte ett kap direkt? Störig kille som inte är så intressant att följa? Vill man läsa något av Hornby så rekommenderar jag verkligen Just like you istället.

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Det perfekta tidsfördrivet. Lagom svåra banor, man klarar att ta sig fram utan att behöva köpa saker. Kul och passar alla åldrar.
Jag kastas snabbt in i denna rappa berättelse om en familj där relationerna skaver. Man får, via mellandottern Kornelia, följa med på en chartersemester som kanske inte riktigt blir den där idyllen som de hade hoppats. Jag älskade verkligen den här boken, det är trovärdiga karaktärer och man känner verkligen Sabinas trotsiga personlighet och Kornelias försök till att vara alla till lags. Det gör ont i hjärtat av att läsa den och det går inte att lägga ifrån sig, man måste få veta hur det slutar och det NU. Att det sedan utspelar sig på en charterö med sandiga stränder och uteserveringar där folk dricker vin från morgon till kväll gör en ju inte mer sugen att resa just nu...

Jag rekommenderar verkligen den här boken, speciellt till dig som uppskattar en familjeskildring i ett snabbt tempo.

Cluedo

Brädspel skapat av Anthony E. Pratt
Ett perfekt sällskapsspel som jag tycker passar bäst när man är mellan 4 till 6 personer. Blir aldrig tråkigt och kan spelas om och om igen.

The Shelf

Bok av Helly Acton
ÄNTLIGEN *liiiiten spoiler* en chiclit som inte slutar med att huvudpersonen blir gravid. Halleluja! Jag älskade den här boken, det är en perfekt kombo av tramsighet och girl power utan att det blir för klyshigt. Väldigt kul idé med tv-programmet med! En kanonbok som jag rekommenderar alla som vill ha en rolig, lättläst och lite tankeväckande bok!
Ett underbart program på SVT där man får följa olika pars husdrömmar från idé till inflytt. Väldigt spännande och inspirerande.

Kim Ji-young

Bok av Cho Nam-joo
Detta var en perfekt bok att läsa efter Pachinko och Love (om Greta Garbo) för detta är ännu en bok om kvinnors lott i livet. Boken utspelar sig i Sydkorea där man får följa Kim genon livet och på den resan får man en inblick i jämställdheten i Sydkorea, eller snarare bristen utav... Det är lärorikt och så fruktansvärt tröttsamt att läsa dessa historier för även om situationen blir bättre så är det aldrig bra oavsett om du är i Japan, Sydkorea, USA eller Sverige (även om det såklart finns bättre och sämre ställen). Jag förstår verkligen varför den är så hyllad och rekommenderar dig verkligen att läsa den. Speciellt om du är en man som vill ha barn.

The Office (US)

TV-program från Netflix
En utav de bästa komedieserierna någonsin. Jag har sett alla säsonger fler gånger än vad hag kan hålla räkningen på.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.