Maria Ekelund

Användarprofil

Husdjurens hemliga liv

Film från 2016 regisserad av Chris Renaud och Yarrow Cheney
Den här filmen har jag sett flera gånger, och barnen älskar den! Hundar som pratar, katter som tömmer kylskåp och en galen gam som vill äta upp alla - ja, det finns massor av olika djurkaraktärer i denna underhållande film. Huvudkaraktären Max älskar sitt liv, men en dag får han ofrivilligt en bror och deras relation är inte självklar. Musiken i filmen är otroligt bra och illustrationerna är färgglada och komiska. En riktig feelgood-film!

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Film från 2020 regisserad av David Dobkin
Fire Saga är ett band bestående av en man och en kvinna som sjunger lagom impopulära låtar i sitt hemland Island. När ingen annan kan ställa upp i Eurovision skickas Fire Saga till Rotterdam för att representera landet. Både resan dit och vistelsen där kantas av olyckor och galna upptåg eftersom huvudpersonerna är något speciella. Tittaren upplever mycket humor och det drivs vilt med stereotyper inom schlagervärlden. Dessutom finns ett djup och ämnen som härkomst och ursprung framgår. En lättsam och lite dråplig film.

Orlando

Film från 1992 regisserad av Sally Potter
Orlando är ursprungligen en bok av Virginia Woolf. Den här filmatiseringen kompletterar boken och bidrar till ökad förståelse för filmen. Jag läste boken först och såg filmen därefter. Båda har sina unika kvaliteter. Huvudkaraktären Orlando föds som pojke, lever i flera århundraden och förvandlas till flicka i 30-årsåldern. Filmen visar hur vårt kön möjliggör eller hindrar oss från olika saker, men även hur lika vi är, oavsett kön. Mycket intressant och ett gott underlag som diskussion om feminism, allas lika värde och maktstrukturer.

Mörkt album

Bok av Coco Moodysson
Jag har läst Mörkt album av Coco Moodysson, ett seriealbum som tar sig an det svåra i livet. Vad händer när en person i en familj drabbas av psykisk ohälsa? Vem ska orka hålla vardagen igång och hur länge kan man hålla ut? Mörkt album berör svåra frågor och illustrerar livet på ett pricksäkert sätt. Varför är det aldrig enkelt? Går psykisk ohälsa i arv? En viktig och oerhört aktuell bok om det mörka inom oss som vi kanske sällan pratar om.
Jag älskar Husdrömmar! Den låter mig följa med i bygget av ett hus som jag själv kanske inte hade valt eller ens haft råd med. Men det blir som en dröm att få uppleva huset från planering till inflytt. Många hus har en speciell stil och det kan ge en själv ideer kring hur en vill ha det hemma hos sig. Gert Wingårdh som arkitekt och expert är alltid lite skeptisk, men blir ofta positivt överraskad i slutet - med glimten i ögat!
Melodifestivalen är en fest för familj och vänner där allt som du trodde var pinsamt plötsligt är roligt och charmigt! Njut av bra musik och roliga skämt och passa på att dansa loss!Melodifestivalen blir bara bättre och bättre, men de gamla klassikerna står sig än idag! Det är roligt att många olika musikgenrer tar plats numera.
Jag älskar att vara ute i naturen, laga mat över öppen eld och vildmark. Därför tycker jag om Expedition Robinson där de får klara sig själv och samtidigt tävla. Det ska bli spännande att se årets version när de befinner sig i Sverige. Jag tror det kan bli ännu mer av ett äventyr och en utmaning för deltagarna!
Jag vill tipsa om det intressanta programmet Go Kväll som går på SVT. I programmet tar de upp nyheter och samtida händelser, boktips och matlagning. Ett stämningsfullt och trevligt program med hög klass!
Älskar du Japan och vill få en inblick i det moderna japanska samhället? Terrace House är en dokusåpa där olika deltagare som inte känner varandra bor tillsammans, likt Big Brother. Men Terrace House är allt annat än skandalösa Big Brother. Den här lugna och vackra serien visar japaners artighet och ambition. De lär av varandra och ställer upp för varandra. Flera möter kärleken, medan andra fokuserar på sina mål. En harmonisk serie med klass!

Marvins bok

Bok av Pernilla Stalfelt
Mysig bok för nybörjaren
Se livet från en hamsters perspektiv.

Marvins bok handlar om hamstern Marvin och hans bror Alf. Läsaren får bekanta sig med hamstrarnas liv, deras matvanor och intressen. Bland annat skildras brödernas olikheter, både de yttre och de inre. Läsaren får följa med på brödernas upptäckfärd utanför buren när matte glömt att stänga luckan och får därmed ta del av marsvinens tankar kring världen utanför buren.

Marvins bok är Pernilla Stalfelts tredje bok i serien LÄSlekLÄR för barn som just börjat läsa. I boken finns instruktioner om hur boken kan användas, exempelvis genom att den vuxne läser först för att bekanta sig med innehållet, för att sedan läsa boken tillsammans med barnet. Uppslagen har fina färgillustrationer som ger uttryck för bokens huvudrollsinnehavare på ett trovärdigt och mjukt sätt. ättillgänglig fakta vävs ihop med den berättande texten. Kapitel bidrar till ett naturligt avbrott i läsningen.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.