Emma Terander

Användarprofil
En alldeles fantastisk bok om Chicago under sent 1800-tal. Vi får följa två parallella historier - en om byggandet av världsutställningen 1893 och en om kvinnomördaren H.H. Holmes som härjade i staden under samma period. Den senare har titulerats som "tidernas första seriemördare". Samtliga karaktärer i boken är historiskt korrekta, och jag rekommenderar den verkligen. Lärorik och spännande!
Enkel tv, skönt att skötitta på. Vi får följa en grupp anställda på ett varuhus (typ Walmart) i St Louis, deras arbetsliv och relationer. Underhållande men inte fängslande.

Skönhetens väg

Martha Hall Kelly
"Ånej, inte ännu en bok om andra världskriget", tänkte jag, men den här var annorlunda och bättre än många. Vi får följa tre kvinnor, två av dem verkliga och en fiktion, och hur deras liv följer och går in i varandra. Intressant och otäck, gripande och bra.
Gripande skildring om de starka kvinnorna i en palestinsk familj som vi får följa från generationen före staten Israels skapande. Stark och fruktansvärd. Tårar garanterade.

Vill sova bättre

Tips för den som...
Titta inte på tv eller annan skärm sista timmen före du lägger dig. Se till att det är svalt i sovrummet. För min egen del tycker jag att öronproppar är en räddning ofta.

Migrante

J. W. Henley
En gripande skildring av en migrantarbetares förfärliga och utelämnade situation som fiskare på Taiwans östkust.
Bästa, enklaste och billigaste sättet att få motion! Nyckeln är att få det till en vana. Börja varje dag med en promenad, i samband med förskolelämning, eller på vägen till jobbet.
Fängslande berättelse om Andrées polarexpedition som företogs 1897. Vad dog de av? Med denna fråga för ögonen för man följa Bea Uusmas sökande efter svaret.
Den bästa aktivitet som finns! Att höra skidornas ljud mot snön, att se dalen komma närmare i hissnande hastighet...oslagbart!
Boken ger en insyn i hur det är att växa upp helt "off the grid" i dagens USA. Tara växer upp i en familj av strängt troende mormoner i Idaho. Pappan är bipolär och tror på jordens snara undergång, och behandlar familjen därefter. Intressant och skrämmande läsning.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.