Emma Terander

Användarprofil

Instant Family

Film från 2018 regisserad av Sean Anders
Smårolig film om att bilda familj genom adoption av fosterbarn. Självklart fylld av felaktigheter (iaf hoppas jag att man inte får få rubt och "välja" barn), men lite småkul om ett allvarligt ämne.

Vass egg

Bok av Gillian Flynn
Spännande och otäck! Av samma författare som skrivit "Gone Girl", vilket får mig att tro att hon måste vara helt vrickad - hur kan man hitta på sånt här?!

Skärvor av ett liv

Bok av Hédi Fried
Stark berättelse om de rumänska judarnas öde. För min egen del ännu starkare eftersom jag är vän med författarens systerson och dennes son. Måtte det aldrig hända igen.
Ett underhållande och inspirerande program för alla oss som gillar arkitektur och intedning. Gert Wingårdh, stjärnarkitekten, leder programmet.

Flickan i brevet

Bok av Emily Gunnis
Spännande bok om ett mödrahem i England dit ogifta unga mödrar skickades för att föda sina barn och sona sina synder. Fiktion, men basrrat på de s k Magdalenahem/tvätterier som fanns bl a på Irland, men också i Sverige.

The Big Bang Theory

TV-program från Netflix
Väldigt rolig sitcom om fyra nördar och deras flickvänner i Kalifornien. Leonard Hofstader, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz och Rajesh Koothrapali är alla fysiker boendes i Pasadena. Tvärs över hallen från Leonard och Sheldon bor Penny. Mycket roligt.
En alldeles fantastisk bok om Chicago under sent 1800-tal. Vi får följa två parallella historier - en om byggandet av världsutställningen 1893 och en om kvinnomördaren H.H. Holmes som härjade i staden under samma period. Den senare har titulerats som "tidernas första seriemördare". Samtliga karaktärer i boken är historiskt korrekta, och jag rekommenderar den verkligen. Lärorik och spännande!

Superstore

TV-program från NBCUniversal Television Distribution
Enkel tv, skönt att skötitta på. Vi får följa en grupp anställda på ett varuhus (typ Walmart) i St Louis, deras arbetsliv och relationer. Underhållande men inte fängslande.

Skönhetens väg

Bok av Martha Hall Kelly
"Ånej, inte ännu en bok om andra världskriget", tänkte jag, men den här var annorlunda och bättre än många. Vi får följa tre kvinnor, två av dem verkliga och en fiktion, och hur deras liv följer och går in i varandra. Intressant och otäck, gripande och bra.
Gripande skildring om de starka kvinnorna i en palestinsk familj som vi får följa från generationen före staten Israels skapande. Stark och fruktansvärd. Tårar garanterade.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.