Therése Palmqvist

Användarprofil
I ”Lektioner i kärlek” får vi följa Jeannie som är på väg att gifta sig med sin pojkvän Dan. På väg till bröllopet känner hon dock att hon är på väg att begå ett misstag och ringer till Dan för att berätta att hon inte kommer gifta sig med honom. Han svarar inte så hon lämnar ett meddelande på telefonsvararen. En kort stund senare får hon veta att Dan råkat ut för en olycka.

Dan kämpar på sjukhuset och Jeannie är där och stöttar honom. Under tiden lär Jeannie känna Dans bästa vän Owen.

Ett gäng hundar dyker också upp i boken och vi får ta del av jobbet med dem.

Detta är en berättelse om kärlek, lite svek och hopp. Den går i ett ganska långsamt tempo och är bitvis ganska förutsägbar men som läsare vill jag såklart läsa klart boken för att få veta om det jag tror komma skall stämmer. Det är dock ingen bok som etsat sig fast eller som jag burit med mig efteråt men ibland är det skönt att läsa något mer lättsamt här och nu också.

Vill man läsa en mysig bok i långsamt tempo och med en massa hundar så rekommenderar jag denna.
Bäst i test är ett riktigt underhållande program där några personer som ingår i en fast panel och en veckans gäst tävlar mot varandra i olika uppdrag. Det kan vara allt möjligt de ska tävla i, till exempel så har det förekommit uppdrag att bygga en farkost man ska ta sig över vatten med eller att äta upp en isglass så fort som möjligt. Att man som tittare inte har någon aning om vad som väntar när programmet startar är ett stort plus för underhållningsvärdet. Det är roligt att se hur de tävlande tänker utanför boxen på vissa uppdrag.
I programmet Husdrömmar får vi följa människors resa till deras specifika husdröm.

Det jag tycker är roligast med programmet är att ingen husdröm är den andre lik. Det är stor variation på bostäderna vi får följa. Det kan vara en arkitektritad ny villa, en renovering av ett gammalt och väldigt slitet hus eller så bjuds vi på en innovativ lösning där det byggs en bostad av material man inte brukar förknippa med just bostäder.

Ibland bjuds vi även på lite historia kring samhället där bostaden ligger eller om själva bostaden.

Vi får dessutom ta del av både med- och motgångar i bygget/renoveringen vilket gör programmet trovärdigt.

Jag tycker dessutom om att höra reflektionerna från arkitekten Gert Wingårdh som är en av programledarna för programmet.

Jag rekommenderar detta program till alla som är det minsta intresserade av nybyggen eller renoveringar eller av bostäder i största allmänhet.
I ”Berätta aldrig det här” får vi följa Fridas uppväxt parallellt med händelser som ligger närmare nutiden. Vi får ta del av skilsmässan mellan hennes föräldrar och hur hårt hennes mamma tar det. Fridas mamma mår sämre och sämre vilket hon inte vill söka hjälp för och en dag är det försent. Fridas mamma har avslutat sitt liv och Frida står nu kvar med en stor saknad och skuldkänslor.

Det här är en oerhört stark berättelse som skapar känslor hos mig som läsare. Den innehåller smärta, sorg och ensamhet men även en del kärlek. Boken har dessutom ett otroligt viktigt budskap.

Detta är en bok jag önskar att alla läste, jag rekommenderar den varmt.
”Att göra någon glad” kan för mig betyda även något litet och oväntat. Det kan vara att ringa någon och prata en stund. Det kan vara att göra någon en tjänst eller att hjälpa till med något i vardagen som att handla något när man ändå är i affären eller att hämta ett paket åt någon om man har vägarna förbi. Det kan vara att berömma någon för något när hen minst anar det. Det oväntade kan betyda mycket.

Kubb

Aktivitet
Kubb tycker jag om att spela på sommaren med till exempel familjen. Det är en lagom hemmaaktivitet att göra utomhus en härlig sommardag. Det är relativt enkelt att delta, man kan spela flera åldrar tillsammans och det tar lagom lång tid att genomföra det. Det kan dock vara bra att gå igenom reglerna tillsammans innan man börjar spela så det inte uppstår oenigheter under resans gång.
Att lösa sudoku ger en stund då man verkligen får tänka och klura. Man behöver ju tänka flera steg när man löser Sudoku vilket gör det hela mer utmanande. Det roliga är att det finns i fler svårighetsgrader också.

Silvervägen

Stina Jackson
Silvervägen handlar om djup saknad och villkorslös kärlek mellan en far och hans barn.

Vi får följa Lelle, vars dotter försvann spårlöst för cirka tre år sedan och sedan dess har Lelle letat efter henne på nätterna.

Vi får även lära känna Meja, en ung flicka som har haft en tuff uppväxt. Lelle är hennes lärare men deras vägar korsas även på andra håll.

Handlingen går i ett ganska långsamt tempo men har ändå ett bra driv och det blir aldrig långtråkigt att läsa. Vissa bitar kändes något förutsägbara men jag bjöds även på oväntade överraskningar i upplösningen.

Detta är en historia som fängslar mig från första stund. Stina Jackson har ett målande språk och jag som läsare kan nästan inte sluta läsa. Samtidigt som jag vill läsa för att få veta upplösningen vill jag inte läsa för att jag inte vill att boken ska ta slut, det är ett gott betyg och jag rekommenderar alla som gillar deckare att läsa boken.
Isabel bor i ett hus i London med sin man och barn. En dag omkommer mannen och det medför att Isabel blir tvungen att sälja bostaden och flytta med barnen. Isabel ärver ett hus, ”Spanska huset” och dit flyttar de. Dessvärre är det ingen som tagit hand om huset på många år och mycket måste renoveras. Grannen Matt erbjuder sig att göra jobbet. Renoveringen kostar massor med pengar och Isabel får svårt att betala. Tiden går och det visar sig att Matt inte bara har rent mjöl i påsen...

Detta var dessvärre inte en bok i min smak, boken grep inte tag i mig. Jag hade svårt att hänga med i svängarna och jag undrade ofta vem av personerna som det handlade om när jag läste.
Jag älskar att gå på teater. Att få uppleva skådespelet i samma rum som det utspelas i är något väldigt speciellt. Har man turen att dessutom sitta nära scenen så har man ju möjlighet att se ansiktsuttrycken på skådespelarna också vilket bidrar med ännu mer känslor och starkare upplevelse av skådespelet. Det blir en helt annan känsla än att se något på en skärm.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.