The Greatest Showman

Film från 2018 regisserad av Michael Gracey
Mr Barnum förlorar en dag sitt jobb och börjar drömma om något storslaget. Han försöker driva ett museum men får inga besökare, döttrarna ger honom ett råd på vägen som förändrar allt.

Museumet förvandlas till en cirkus där, som Mr Barnum kallar det, extraordinära människor bjuder på show. Besökarna väller in men detta uppskattas inte av alla runtomkring i staden...

För mig är detta en storslagen film som har precis allt jag önskar i en bra film. Bland annat så berättar den en viktig historia, den har stark kärlek och fin vänskap, drömmar och fantastisk musik.

Det är en film som förmedlar att man inte ska ge upp, man ska följa sina drömmar och att alla människor är precis lika mycket värda.

Jag rekommenderar starkt den här filmen.
P.T Barnum var en fattig liten pojke med stora drömmar, både för sig själv och flickan från fina familjen. När han blev vuxen svepte han henne med sig och tillsammans skapade de magi. Han hade alltid en önskan och visionen att skapa något mer, något annorlunda. Han samlade ihop stadens utstötta och annorlunda och skapade den största och mest spektakulära föreställning som världen skådat.
Det gick riktigt bra, ett tag.

Det är en musikal om showens födelse och är baserad på verkliga händelser, men precis som Barnum alltid själv gjorde så är den kanske något kryddad med extravaganser.

Jag gillar Hugh Jackman i huvudrollen, han sjunger fantastiskt och Rebecca Ferguson spelar rollen som svenska sångfågeln Jenny Lind.
Such a good movie!!

The music is just so on point! I even bought the DVD for it. Everyone should watch this movie. If you hate musicals then well.. still watch it!
En musikalfilm om underhållaren och entreprenören P.T. Barnum och skapandet av hans cirkus. Skådespelarinsatserna är klockrena, likaså musik- och dansnumren. För mig saknas något för att filmen ska uppnå högsta betyg, men det är utan tvekan en sevärd film.