Madeleine Olehov

Användarprofil

Vår vid sommen

Bok av Camilla Dahlson
Jag har slukat alla de fyra böckerna som utspelar sig runt sjön Sommen. De har fångat mig och behållt mig i sitt hjärta. Nya karaktärer presenteras med en historia som först och främst kretsar kring dem. Samtidigt återkommer personerna från tidigare böcker.
I denna den fjärde årstiden känns det som säcken knyts ihop och de olika karaktärerna har skapat en framtid både på egen hand och gemensamt.
Jag gillar hur de tidigare personerna (framför allt Disa) får en viktig roll och betydelse för Majlis som den här boken kretsar mycket kring.
Men att även få möta på Lisen, Vanja, Lars och Anton är av stor betydelse.
Den här härliga feelgooden håller hög klass med sitt varma enkla språk och fantastiska miljöbeskrivningar.
Enkla vardagsbekymmer blandas med glädje, kärlek, ångest och vånda.

Camilla, jag skrev det efter flera boken men måste påpeka det igen. Disa och du är så viktiga för mig. Boken med henne i huvudrollen fick mig att hitta tillbaka till läslusten efter att jag hade varit nere på botten efter en utmattning. Stort TACK till dig för dina fantastiska böcker ❤️❤️

Madicken på Junibacken

Film från 1980 regisserad av Göran Graffman
Denna underbara unge full av upptåg och omtänksamhet. När Astrids böcker blir film blir jag helt såld. Som liten var Madicken min stora favorit.
Flickan som har det lite bättre än många kamrater gör allt för att det ska bli så bra som möjligt för alla. Robin Hood tar från de rika och ger till de fattiga. Madicken tar av sig själv och ger till andra. ag har många gånger undrat hur Astrid skapade denna underbara historia. Den är så olik det andra.
Madicken, flickan med hjärtat på rätt ställe.

Det bästa som har hänt mig

Bok av Johanna Schreiber
Det bästa som har hänt mig skildrar livet som småbarnsförälder. 3 nyblivna mammor finner varandra av en slump och vänskap uppstår.
Livet som förälder framställs på ett enkelt, trovärdigt och framför allt ärligt sätt. Ingen av oss är perfekt, oavsett vad vi visar upp i våra kanaler. Jag uppskattar hur allvarliga ämnen som metoo, ätstörning, förlossningsdepression, jämställdhet och infertilitet får ta stor plats för det är inget ovanligt i vårt samhälle.
Med ett enkelt och rakt språk beskrivs de olika karaktärerna så det blir en hög igenkänningsfaktor. Även miljöer och handling är lätt att ta till sig och jag känner mig verkligen deltagande i historien.
Johanna, jag blir så glad när någon vågar ta bladet ur mun och beskriva svårigheter. När det dessutom görs i form av en läcker feelgoodroman blir det mer hanterbart. Jag uppskattar ditt raka berättarspråk som träffar mig och lämnar ett fint minne av en riktigt bra bok.

Livet efter dig

Film från 2016 regisserad av Thea Sharrock
När jag läste boken grät jag litervis. Det gjorde jag inte på filmen men det var nära. Den har verkligen fångat upp bokens handling på ett utomordentligt bra sätt. Karaktärerna porträtteras trovärdigt och jag kan lätt relatera till de. Jag tycker filmen är helt klart sevärd.

Drakfödd

Bok av Annie Erixon
Det här är inte den genre jag i första hand väljer när jag ska välja ny bok. Men jag är så glad att jag gav den en chans. Jag slukas av handlingen. Det är verkligen en magisk värld som målas upp för läsaren. Miljöbeskrivningarna ger mig en rejäl WOW-känsla.
Spänning, magi, historia och lite kärlek på det. Det mesta har fått ta plats i den här boken. Men utan att göra den rörig. Det är mycket platser och karaktärer att hålla reda på men allt/alla har sin viktiga plats i historien.

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Ett beroendeframkallande roligt spel där det gäller att flytta karameller och få minst 3 i rad. Samtidigt har du ett mål att nå på varje nivå. Underhållande och tiden bara rinner iväg när man spelar.

Wordfeud

Spel från 2013 utvecklat av Håkon Bertheussen
Ett roligt mobilspel där du spelar mot en person. Spelet går ut på att hitta de ord som ger mest poäng. Varje bokstav ger poäng av olika valör. På spelplan finns också olikfärgade brickor som ger extrapoäng.
Alfapet i mobilen.

Systrarna från Toscana

Bok av Lori Nelson Spielman
Det riktigt spritter i kroppen när jag läser om kusinerna Emilia och Lucy som följer med gammelmoster Poppy till Italien. Vilar det verkligen en förbannelse över alla småsystrar i familjen Fontana, eller är det bara en myt?? Frågorna och farhågorna är många. Vad moster Poppy anser är ganska klart tidigt i boken.
Den här boken pendlar mellan nutid och dåtid. Vi följer de 3 kvinnorna på resan till Italien samtidigt som vi får en bakgrund till hur släkten splittrats. Miljöbeskrivningarna är fantastiska i denna fint berättade släktkrönika. Värmen i hjärtat svämmar över av kärleken mellan karaktärer, relationer över generationer och beslutsamheten att ta makten över sitt liv.
En riktig höjdarbok som jag kommer bära med mig länge.

Familjen Bridgerton

TV-program från Netflix
En helt underbar serie som jag sträckkollade under en kväll. Jag har alltid varit fascinerad av det aristokratiska briittiska så det här passade mig som handen i handsken. Bra skådisar, vackra miljöer och en underbar berättarröst.

Utloggad

Bok av Lilly Emme
Här är en bok som träffar mitt i prick och lämnar avtryck, tankar och ett visst uppvaknande efter sig. Jag tycker så mycket om den här.

Kvartetten Skrivsystrar stöttar varandra i drömmen att bli utgiven. Alla lyckas…..utan Katie. Ett felskickat mail sprids på Internet och Katie flyr London och sina vänner…..

Lilly, du har träffat så rätt i tiden med den här skildringen. Jag vaknade själv upp lite när jag läste och funderade över mina egna vanor på sociala medier. Jag tillbringar kanske inte så mycket tid som Katie och de andra men det blir ju några vändor varje dag på framför allt Instagram. Men nu åter till boken.
Underbara miljöskildringar, karaktärer som lever sig kvar och framför allt Katies personliga resa är beskrivet med hjärta som gör hela boken verklig och lätt att leva med i. Jag hoppas av hela mitt hjärta att någon vill filmatisera den här. Den blir en perfekt humoristisk feelgoodfilm.
Slutligen vill jag säga att det här är boken som både kan ses som en fantastisk feelgood och samtidigt en självhjälpsbok om man vill minska sitt användande på sociala medier.
Till sist, den här boken hamnar högt upp på min bästa böcker 2021……
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.