Madeleine Olehov

Användarprofil

Bokskåpets hemlighet

Bok av Frida Skybäck
Jag har läst så mycket om denna pärla och var, om sanningen ska fram, lite orolig att mina förväntningar skulle vara för höga. Men den var ÄNNU bättre. En feelgood som väcker så mycket känslor med sina trasiga relationer, mörka hemligheter ur det förflutna och samtidigt så mycket värme och kärlek.
Den här boken berör mig på djupet. Lika väl som de trasiga relationer gör ont blir jag alldeles varm av hur Rebecka månar om sin mormor Anna. Det gör ont att läsa om hur det förflutna påverkar nutiden och hur djupt smärtan sitter i Anna. Jag fascineras av hur jag bara genom text känner av den spänning och oro Rebecka känner när hennes mormor inte mår bra men även hur hon mår i sitt liv i Stockholm. För att det är i Skåne hon känner sig hemma, det förstår jag redan från första kapitlet.
Det krävs finess för att skriva en så bra bok som den här. Jag är djupt imponerad av hur du, Frida, så målande väver ihop olika livsöden till din berättelse.
Jag vill bara också hinna nämna hur fint och bra du väver ihop dåtid med nutid och att jag genom den här berättelsen lär mig en del av historien.
Hemma hos oss har vi gjort burgare till en sport. Vi använder alltid högrevsfärs. Sen googlar vi olika restaurangmenyer helst där vi ätit burgare vi gillat. Sen är det bara att googla på tillbehören och imitera restaurangens burgare. En mysig aktivitet i dessa pandemitider när man sitter hemma mest.

Vinterbröllop

Bok av Sarah Morgan
Det var tack vare det vackra omslaget jag tog beslutet att lyssna på den här boken och jag är verkligen inte besviken. Det här är en julbok som ingen av er borde missa.
Med vackra vintriga miljöer får vi välja ett antal personer inför ett bröllop. Det finns så mycket ouppklarat och hemligheterna är flera. Jag blir så tagen av de fina personbeskrivningarna som känns ärliga, noggranna och framför allt mänskliga.
Miljöer, intriger, personligheter…..ja allt är beskrivet med precision. Helt makalöst fint är det.
Sarah Morgan har jag inte läst av innan men nu kommer det definitivt bli mer.

Sommar & Vinter i P1

Podcast från Sveriges Radio
Det här är bland det bästa med sommarsemestern och julledigheten. Mixen av talare och ämnen verkar oändlig. Det finns något som passar alla.

Drömslottet

Bok av Jenny Bäfving
En mysig feelgood som utspelar sig omkring jul. Vackra miljöbeskrivningar fyller boken med julstämning. Jag tycker så mycket om de olika karaktärerna men önskar vi hade fått reda på lite mer om personerna omkring huvudpersonen Stella. Den mystiske Stefan Cassierer berördes så flyktigt och kring den mannen hade jag gärna fått veta mer.
Jag gillar också hur jag som läsare har en ”självklar” förväntning kring hur boken ska sluta MEN så blir det inte……
Boken är mysig, varm och fylld med hopp och längtan. Läs den!

P3 Dokumentär

Podcast från Sveriges Radio
jag slukar i stort sett allt på p3 dokumentär. et är perfekt att ha i lurarna på promenaden eller på bussen till och från jobb.
***************
Den här boken fick mig verkligen på fall. En helt underbar fin, varm och bitvis sorglig bok om att hitta sig själv och hitta rätt i sina trasiga och trassliga relationer.
En ljuvlig pärla om sjuksköterskan Diana och hennes sökande efter en enkel och okomplicerad tillvaro. Men allt blir så annorlunda.
Den här välskrivna feelgoodromanen har det där lilla extra. Karaktärer och miljöer beskrivs på ett proffsigt sätt och framför allt i de privata miljöerna känner jag mig som hemma. Det är lätt att sätta sig in i karaktärernas känslor och personligheter. Den familjära stämningen bland kollegorna på sjukhuset beskrivs så fint att jag också vill jobba där och få vara en i gänget.
Sara, du är en fenomenal författare som vet hur du ska fånga din läsare. Tack tack tack för fina böcker och ditt sinne för det lilla extra när du skriver.
Ett par bra hörlurar är aldrig fel. Vi är många som sitter i digitala möten och då kommer de väl till pass. På fritiden använder vi de till poddar, ljudböcker, musik etc.

Paus i karriären

Bok av Maria Parkhede
Jag har läst en helt underbar debutroman av Maria Parkhede. En feelgood helt i min smak.
Vi följer den ensamstående mamman Philippa och hennes dotter Bianca. Av olika skäl behöver de båda ta en paus från vardagen och åker då till Philippas farmors hus i Järvsö för att just ta denna paus.
Det finns så mycket kärlek och värme i boken men också konsekvenser av svåra livsval, sorg, tonårsbekymmer och 2 uppvaktande män.
Jag kommer på mig själv med att småle flera gånger, igenkänningsfaktorn som ensam mamma är hög.
Till dig Maria vill jag säga; Shit vilken bra bok du har skrivit. Du fångar mig som läsare på ett sätt som trollbinder och jag vill inte sluta lyssna. Jag är så fäst vid Philippa och jag gillar hur du gestaltar henne. Sårbar, ensam och kärleksfull är bara några saker du lyfter fram på ett magiskt sätt.
Att få förmånen att unna sig lite lyx i vardagen gör ett restaurangpresentkort till en perfekt present. Till min man gav jag bort ett restaurangbesök där hans barn satt och väntade när han kom dit (de bor långt ifrån oss så vi ses inte så ofta). Det blev en uppskattad kväll där de hade egentid med varandra.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.