Livet efter dig

Me Before You
Film från 2016 regisserad av Thea Sharrock
Jag älskade hur romansen och karaktärerna utvecklades och blomstrade. Men det eskalerade snart väldigt snabbt.

Louisa (vackra Emilia Clarke) är tillsammans med sporfånen Patrick (Matthew Lewis) och får sedan lära känna William efter hon fick sparken från caféet av ekonomiska problem.
Under sitt arbete som personlig assistent till William, försöker Louisa tända liv och hopp i honom efter sin förlamade olycka. Sekvenser om att hoppet och kärleken kan övervinna allt slutar med en sorg som jag som tittare blev sjukt förvirrad och förkrossad av.

Bästa skådespelare, fin romans, men sorgligt slut.
Otroligt bra film, men många bottnar! Hade läst boken innan, men tyckte ändå att filmen var väldigt bra! Filmen tar upp något väldigt svårt och jag gillar att man väldigt länge inte vet hur det kommer att sluta.
Ingen djup film. Handlingen påminner om många andra feelgood filmer.
helt okej att titta på en fredagkväll när man inte vill anstränga sig så mycket över att följa med i en handling. Kan inte sätta fingret på det men hade förväntat mig bättre skådespeleri.
Följer väl det som är skrivet i boken som filmen som boken baseras på.
Tycker filmen följer boken väldigt bra och för någon som mig som älskade boken var det sååå skönt. Finns många filmer som ändrar massor från böckerna men inte denna! Man får sig ett gott skratt samtidigt som man lider med karaktärerna.
Om du gillade boken, kolla på filmen!
Rolig och mysig film. Inte så oväntad, men det brukar ju inte den här typen av filmer vara. Feelgood film med lite mer djup.
Både boken och filmen är fantastiska! Kärlek, humor, glädje och sorg! En får både skratta och gråta till denna filmen!
Den här filmen är omöjlig att inte gråta till.

Jag vet inte hur många gånger jag sett denna film, men det är definitivt en av mina absoluta favoritfilmer.

Jag älskar relationen mellan Louisa och Will, att det börjar som en relation där Louisa endast är en person som arbetar för Will, men att det sedan utvecklar sig mer och mer. Det känns även som att de två har en liten hemlig vänskap som ingen annan får ta del av, och jag fullkomligt älskar det. Min absoluta favoritscen är scenen då Will ger Louisa en present på hennes födelsedag, som hon fullständigt älskar - men det är bara de två som förstår varför. Det var i den stunden jag visste att deras relation var unik.

Att se någon göra allt för personen den älskar - men att det ändå inte räcker till, är fullkomligt hjärtskärande och det finns ingen film jag har gråtit till så mycket som denna.

Se den, säger jag bara!
En underbar film. Så mycket värme.

Det är inte lätt att bli personlig assistent till någon som är så elak och trött på att leva, men hon ger sig inte.

Jag älskar denna film som även finns som bok.
Det här var en okej film som var lite smårolig, och sedan sorglig i slutet. Jag har inte läst boken, men den sägs vara bättre.
När jag läste boken grät jag litervis. Det gjorde jag inte på filmen men det var nära. Den har verkligen fångat upp bokens handling på ett utomordentligt bra sätt. Karaktärerna porträtteras trovärdigt och jag kan lätt relatera till de. Jag tycker filmen är helt klart sevärd.
Livet efter dig är en mysig men en väldigt gripande film. Inte lika bra som boken men ändå helt klart sevärd.
Will skadas svårt i en olycka, och blir permanent funktionshindrad. Hans föräldrar anställer Louise som personlig assistent, mestadels för att försöka ge honom livslusten tillbaka.
Filmen är en sorglig och vacker kärlekshistoria, som framkallar mycket känslor hos tittaren, även om den saknar många delar från boken.
Som rullstolsbunden är jag tveksam hur många situationer beskrivs och hanteras i filmen, bland annat den personlige assistentens roll, men det är trots allt en sevärd film.
Så bra bok! Så bra film!

Den är helt enkelt en klass för sig. Jag tampas med att hålla ordning på känslorna och misslyckas. Det här är början på min kärlek för Jojo Moyes - nu kommer jag vilja läsa och se allt som har med henne att göra.
Den vackraste kärlekshistoria man kan se på film, helt underbar och man blir så glad av att se denna film även om den är sorglig med. Den lyfter verkligen fram det fina i livet.
Har både läst boken och sett filmen och rekommenderar båda. En otroligt fin film om sorg och kärlek samt en hel del humor. Så vill du se en film som både får dig att gråta och skratta så rekommenderat jag denna starkt.
Plötsligt händer det! Inte många gånger som mina bokkaraktärer eller miljön blir gestaltade precis så som föreställer mig dem. En rörande film om kärlek, om livets tvära kast, om att våga ge och våga släppa taget.
Efter att ha läst boken så hade jag egentligen inte så höga förväntningar på filmen. En riktigt bra bok kan ofta vara svårslagen när den ska kortas ner på filmduken.
I detta fall blev jag positivt överraskad. Filmen är i samma klass som boken. Upplever att det mesta av handlingen som är av vikt finns med. En otroligt vackert gestaltad kärlekssaga med dess tillbehör och hjärtskärande sorg.
Filmen kan verkligen rekommenderas om du behöver släppa ut lite känslor och tårar. Jag ger den högsta betyg.
Jojo Mojes skriver underbara böcker och den som hon slog igenom stort med blev också en fantastisk film. Sam Clafflin och Emma Clarke är fantastiska som den Will och Louisa. En fin kärlekshistora växer fram mellan den besvärlige Will, som skadats svårt i en olycka och nu är bunden till rullstol, och den lite tokiga Louise. Underbar Feelgood film. Boken är snäppet bättre, men filmen ska man absolut se!