Annika Karlsson

Recensioner

På öppet hav
Bok av Nora Roberts

Betyg 4
Trots att Nora Roberts har en förkärlek för trilogier så har även denna en fortsättning. Vilken man längtar efter så man läst de andra i serien om bröderna i Chesapeake bay. Hur de får en ny bror på halsen utan egentligen veta sanningen bakom det hela.

En man som heter Ove
Film från 2015 regisserad av Hannes Holm

Betyg 3
Underbar film efter Backmans bok. Saknar dock tankarna som karaktärerna har som man bara får i en bok men som ändå kommer fram på sitt sätt genom fina skådespelare i filmen.
Alla har vi väl en Ove runt oss? Påminnelse om hur vi lever och bemöter andra och att livet är kort.

Innan ni tog oss
Bok av Lisa Wingate

Betyg 5
Denna boken var fantastisk! Så gripande och sorglig och jag läste den på en dag. Otroligt välskriven och historien tar tag i en och den är svår att släppa. Hur vuxna, hur myndigheter och personer som ska skydda barn för precis tvärtom.

En oväntad förälskelse
Bok av Julia Quinn

Betyg 4
Andra boken i Julia Quinns serie om familjen Bridgerton i den engelska aristokratin under 1800-talets England. Nu får man lära känna kvinnotjusaren och brodern Anthony som hittar kvinnan i sitt liv men möter motgång.
Böckerna är härliga, med en moden touch och svåra att lägga i från sig.

Sprucket läder och svikna löften
Bok av Ewa Klingberg

Betyg 2
Nutida bok som utspelar sig i Husqvarna där man får följa Lollo som nyss blivit lämnad och försöker komma på fötter igen genom att driva sin nagelsalong, drömma om en rosa Cadillac och även att träffa någon ny som hon kan dela livet med. Parallellt får man följa pigan Lydias historia 150 år tidigare och hur hennes liv och gömda hemligheter kommer upp i ljuset tack vare Lollo.
En bladvändare där jag gillade den äldre historien mer. Stundtals lite för enkelt skriven i min smak.

Sarahs nyckel
Bok av Tatiana de Rosnay

Betyg 5
Otroligt stark film som lever kvar länge. Fint filmad där miljö och karaktärer gör sig rättvisa från boken. Hur en familjs tragedi under andra världskriget får ljus långt senare. Fantastisk film och bok!

Hungerspelen
Bok av Suzanne Collins

Betyg 3
Hur långt är vi beredda på att gå för att överleva? Tävlingen som sanning i en fiktionell värld där moral och etik står på spel och människans instinkter kommer fram. Böckerna skall läsas filmen för att lära känna karaktärerna i en annars välproducerad film.

After We Collided
Film från 2020 regisserad av Roger Kumble

Betyg 3
Fin film efter boken av Anna Todd. Hardin och Tessas kärlekshistoria fortsätter och så gör deras motgångar. En fint berättad tonårsfilm som vågar visa ung kärlek. Nu vill jag läsa boken!

Drömhuset
Bok av Veronica Henry

Betyg 2
Nutid och dåtid flätas samman då huset i Cotswald ska säljas av mäklaren Belinda. Huset som visar sig ha en personlig anknytning till henne men även rymma en helt egen historia.
Lättläst feelgood men inte en av Henrys bästa. Ser fram emot julboken!

After. När vi möttes
Bok av Anna Todd

Betyg 3
Tonårsförälskelse à la Fifty Shades. Ung oskyldig plugghäst möter farlig intelligent bad boy. Kan ju bara bli bra!