Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta

The Notebook
Film från 2004 regisserad av Nick Cassavetes
Den bästa kärleksfilmen enligt mig! Den är så fin & känslig samtidigt som den är hemsk. Har sett filmen flera gånger och rekommenderar till alla som älskar kärleksfilmer.
Min absoluta favoritfilm, alla gånger.
Jag gråter sällan till filmer, men denna är oerhört gripande. Kan se den om och om igen.
En fin kärlekshistoria, där vi får följa ett ungt par i USA på 40-talet som blir förälskade, men som sedan får bryta upp pga att de kommer från olika samhällsklasser, och hur livet blir efter det.
Jag har älskat denna film i många år och kan fortfarande inte se den utan tårar. En kärlekshistoria som är både fin och hemsk samtidigt. Rekommenderas att se för den som gillar kärleksfilmer!
För att citera min sambo: "vilken smörja!" Handlingen kan sammanfattas som att en sjukt obehaglig kille börjar stalka en tjej för att hon är snygg. Hon vill inledningsvis inte träffa honom men av någon obegriplig anledning hjälper deras vänner den creepy killen att få träffa henne och av än mer obegriplig anledning blir hon kär i honom.

De har en ohälsosam stormig romans, som kanske kan ursäktas med att de är 17 år, men sen får hennes föräldrar nog och sätter stopp för relationen. Åren går och båda träffar nya trevliga partners som de passar mycket bättre ihop med och där borde historien slutat. Livet går vidare. Men tyvärr inte. Historien harvar på med tafatt dialog, och filmen idealiserar "den stormiga romansen" som något fint och eftersträvansvärt, vilket utgör en förfärlig förebild för människor syn på relationer.

Det är kort sagt en osmaklig film.
En av de mest romantiska, varma, hjärtliga filmer som gjorts.
En klassiker bland romantiska drama.
En ung tjej strävan efter att hitta det perfekta förhållandet och för att göra hennes föräldrar nöjda. Men den äkta kärleken finner hon istället hos en fattig och utmanande ung man.
Kan inte se den här boken utan att fälla tårar.
Den berör verkligen på djupet och är fantastiskt vacker.
Vet inte hur många gånger jag har sett den här filmen, men det är många. Det här är äkta kärlek
En favoritfilm sen man såg den för flera år sedan. Den är klassisk och nästan en att "måste- se - film". En kärlekshistoria som utspelar sig delvis i dåtid men också i nutid. Otroligt sorglig & otroligt vacker. Se den!
En av de mest gripande filmer jag sett. Jag har sett den flera gånger och tårarna rinner varje gång. Så himla fin och så sorglig. En filmupplevelse jag bär med mig i mitt hjärta.
En av mina favoritfilmer. Jag älskar den, avgudar den! Filmen innehåller så mycket passion och känsla.
En fängslande berättelse om kärleken och relationen mellan ett gift par. Att finnas till och stötta varandra när minnet börjar svika på äldre dar. En film med ett budskap som gör att man kan se den om och om igen.
Jag har sett den här filmen flera gånger och tårarna rinner varje gång. Såg den igen för ett par veckor sedan och fick en annan innebörden av filmen sen min svärfar drabbats av just alzheimers. En film jag rekommenderar starkt!!