Emelie

Användarprofil

Klubben

Bok av Matilda Gustavsson
Jag valde att läsa den här trots min okunskap om kulturvärlden och hela den här kretsen med människor. Men jag tyckte det var otroligt givande att få en helhetsbild över vad som skedde egentligen och vad som ledde till att Sara Danius avgick bland annat.

Jag blir frustrerad när man inser vad den s.k kulturprofilen har gjort och hur många kvinnor som har drabbats.
Trots det är det inte fokus enbart på en person utan också ett helhetsperspektiv.

Givande och viktig läsning. Vilket arbete Matilda Gustavsson har gjort!

Låt oss hoppas på det bästa

Bok av Carolina Setterwall
Hon, Carolina, förlorar sin sambo plötsligt när deras nyfödda son bara är några månader. Jag har aldrig varit med om sorg och inte heller är jag förälder. Men trots det berördes jag enormt av hennes historia.
Hon skriver verkligen utan förskönande filter och känns ganska utlämnande och jag tror det kan vara skönt att läsa för någon som befunnit sig i liknande situationer. Hur det kan vara att hamna där och känslor man känner som någon som bara varit med om det kan förstå.

Boken innehåller mycket mörker och på det sättet lite tungläst, så är man inte sugen på det mörka just nu kanske man inte ska läsa den just då.

Fin & stark debut!

Mina åtta år i Kality

Bok av Ingela Jansson och Lena Lindehag
Har lyssnat på den här boken och det är Hedda Stjernstedt som läser vilket jag gillar.
Det är intressant, något för långa utsvävande anekdoter/sidospår ibland som tappar mitt intresse ibland, men i det stora hela, väldigt intressant att få ta del av hennes unika historia.
Snälla söta rara. Jag trodde detta bara var larv och förstod inte hur många kunde tycka om det här, men jag skrattar högt i min ensamhet. Det är ju lättsamt och det var betydligt bättre än vad jag trodde. Rekommenderar alla att titta på!

Ö-dagbok

Bok av Klas Beyer
Om man tittar på Robinson tror jag den här är intressant. Jag lyssnade den som ljudbok vilket jag tyckte passade bra. Han läser själv in den och har en bra röst att lyssna på. Den är intressant att se hur det går till och lite mer "close-up" hur det är att vara på en öde ö med ett gäng andra deltagare och endast ett antal verktyg till sitt förfogande för att överleva.
Älskar att följa den här serien och är så glad att den äntligen börjat igen haha.
Det är inte den typiska realityn utan tycker verkligen det är fint att se. Årets säsong tror jag blir riktigt bra dessutom!
De träffas alltså för första gången vid altaret och sen får vi följa hur deras relation utvecklas.
Tror på att små saker som visar att man tänkt på någon gör de flesta glada. En liten present, ett litet meddelande en vanlig tisdag eller framförallt ta tiden till att umgås med varandra.
Så otroligt sorglig historia om Julies uppväxt där man märker att problematiken är större och mer komplex än vad jag först trodde. Det handlar om "munchhausen by proxy" där hennes uppväxt präglas av läkarbesök och att vara ständigt "sjuk."

Boken i sig gick rätt långsamt för mig att läsa då den blev lite långtråkig emellanåt. Men i det stora hela ett intressant ämne att få ta del av.

Vill må bättre

Tips för den som...
3 Konkreta tips för att må bättre:

* Som många skriver: motion och frisk luft. Låter så klyschigt men det är väl nästan det mest forskningsbaserade tipset. Bra för kropp & själ.

* Tillåt dig att må dåligt. Ha inte ångest för att du mår dåligt och inte gjort något av din dag eller vecka. Det är helt okej.

* Prata med nära och kära och/eller någon professionell. Försök våga prata om det som tynger.

Fjärilsvägen

Bok av Patrik Lundberg
Kort berättelse om Patrik och hans mor men som sträcker sig över hennes hela liv. Det handlar om deras relation men också om politik och klassamhället.
Han skriver på ett lättsamt sätt men som ändå gör att man känner väldigt mycket när man läser.
Fin bok!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.