Emelie

Användarprofil

Ö-dagbok

Klas Beyer
Om man tittar på Robinson tror jag den här är intressant. Jag lyssnade den som ljudbok vilket jag tyckte passade bra. Han läser själv in den och har en bra röst att lyssna på. Den är intressant att se hur det går till och lite mer "close-up" hur det är att vara på en öde ö med ett gäng andra deltagare och endast ett antal verktyg till sitt förfogande för att överleva.
Älskar att följa den här serien och är så glad att den äntligen börjat igen haha.
Det är inte den typiska realityn utan tycker verkligen det är fint att se. Årets säsong tror jag blir riktigt bra dessutom!
De träffas alltså för första gången vid altaret och sen får vi följa hur deras relation utvecklas.
Tror på att små saker som visar att man tänkt på någon gör de flesta glada. En liten present, ett litet meddelande en vanlig tisdag eller framförallt ta tiden till att umgås med varandra.
Så otroligt sorglig historia om Julies uppväxt där man märker att problematiken är större och mer komplex än vad jag först trodde. Det handlar om "munchhausen by proxy" där hennes uppväxt präglas av läkarbesök och att vara ständigt "sjuk."

Boken i sig gick rätt långsamt för mig att läsa då den blev lite långtråkig emellanåt. Men i det stora hela ett intressant ämne att få ta del av.

Vill må bättre

Tips för den som...
3 Konkreta tips för att må bättre:

* Som många skriver: motion och frisk luft. Låter så klyschigt men det är väl nästan det mest forskningsbaserade tipset. Bra för kropp & själ.

* Tillåt dig att må dåligt. Ha inte ångest för att du mår dåligt och inte gjort något av din dag eller vecka. Det är helt okej.

* Prata med nära och kära och/eller någon professionell. Försök våga prata om det som tynger.

Fjärilsvägen

Patrik Lundberg
Kort berättelse om Patrik och hans mor men som sträcker sig över hennes hela liv. Det handlar om deras relation men också om politik och klassamhället.
Han skriver på ett lättsamt sätt men som ändå gör att man känner väldigt mycket när man läser.
Fin bok!

Familjen

Johanna Bäckström Lerneby
Årets första bok snart utläst. Det blev en reportagebok om gängkriminalitet i Angered, Göteborg. Vi får följa en och samma stora familj som är anledningen till mycket kriminalitet i kommunen och hur myndigheterna försöker samarbeta för att sätta stopp för familjen.

Den är skriven på ett lätt sätt som gör att man förstår även om man inte är insatt. Den är intressant och jag är imponerad av Johannas research och det ligger över 10 års arbete bakom den här boken.

Den är särskilt intressant för att man får ta del av alla inblandades sidor av situationen. Från familjens överhuvud till polisen, media och övriga familjemedlemmar.

Rekommenderar! Viktig läsning.

ursäkta

Podcast av Johanna Nordström och Edvin Törnblom
En av favoritpoddarna. Johanna & Edvin är så roliga att man skrattar högt, på riktigt.

Störigt med mycket reklam/samarbeten emellanåt tho om man får vara lite irriterande. Men SÅ funkar ju den här världen. Lätt värd att lyssna på ändå.

438 dagar

Martin Schibbye och Johan Persson
En av de böcker som jag minns bäst från årets läsning. Intressant även om jag personligen har noll kunskap om politik och journalistik. Den var istället byggd så att den blev lärorik och lättläst.
Tipsar nästan alla om att läsa den här. Tror den kan passa många.
Så bra present att ge bort ju, får både plånbok och miljö och kul att sen kunna diskutera om det är en bok man själv har läst och tyckte om. Och i år har nog fler mycket mer tid över till att läsa.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.