Vill göra någon annan glad

Tips för den som...
Jag brukar ge ofta ärliga komplimanger till mina nära och kära och personer som finns runtomkring mig. Det är många som blir glada av det och man får glada och tacksamma miner och ord tillbaka 😊
Bjud på ett leende!

Ett leende är gratis och kan göra en människa glad för resten av dagen.

Att säga hej eller hjälpa någon är alltid gratis.
Tror på att små saker som visar att man tänkt på någon gör de flesta glada. En liten present, ett litet meddelande en vanlig tisdag eller framförallt ta tiden till att umgås med varandra.
”Att göra någon glad” kan för mig betyda även något litet och oväntat. Det kan vara att ringa någon och prata en stund. Det kan vara att göra någon en tjänst eller att hjälpa till med något i vardagen som att handla något när man ändå är i affären eller att hämta ett paket åt någon om man har vägarna förbi. Det kan vara att berömma någon för något när hen minst anar det. Det oväntade kan betyda mycket.
Skicka sms eller skriv ett kort. Berätta vad personen betyder för dej och andra. Lämna godis på personens arbetsbord och framför allt ha tid för varje möte var närvarande i varje samtal .
I hissen på jobbet satt en A-4 med en glad och trevlig text och längst ner satt olika lappar som man kunder riva och ta med sig. På varje stod något positivt som, "Du gör mig glad", Du Inspirarer mig" osv. Meningen var att man skulle ge dem till någon man känner eller nån okänd för att göra den glad.

Man kan ju göra egna såna lappar och sätta upp på olika allmänna platser. Jag blev glad när jag såg den i hissen för någon hade ansträngt sig och det var kul att ge kollegorna uppskattande ord som de blev glada över.
En enkel klapp på armen, en vänlig fråga eller bara en komplimang. Små saker som kan ge stor påverkan på någon. Det tåls att säga igen ”behandla andra som du själv vill bli behandlad”.
Skicka ett sms med något uppmuntrande! Något litet kan göra så stor skillnad för någon annan, tro mig!
Ge leenden, det är enkelt och gratis.
Ett annat tips är att erbjuda dig att hjälpa till/finnas till eller göra en tjänst istället för att andra ska behöva fråga. Det gör det enkelt för mottagaren om man ligger steget före.
Dela med dig. Gör oväntade saker som inte kräver mycket av dig eller den andra. Om du bakar eller lagar mat och får rester ge en matlåda till någon. Det är en fin gest som inte tar lång tid men betyder mycket. Ge komplimanger, skriv till personen och uppmärksamma små saker.
Skicka ett vykort. Det är så sällan man får någon rolig post nu för tiden så att få ett vykort i posten gör alltid en glad.
Särskilt i dessa tider kan ett telefonsamtal till en äldre släkting eller närstående göra mycket, både för ens egen glädje och för den man ringer till.
Bombardera med komplimanger från ingenstans, det räcker med ett meddelande på Messenger. Köp presenter trots att det inte är någon högtid. Planera in saker att göra ihop som inte bryter pandemirestriktionerna - typ en promenad ihop?
Skicka ett vykort, idag känns det som man inte får annat än reklam eller räkningar i brevlådan.
Skulle det en dag ligga ett vykort men en trevlig hälsning blir det alltid en trevlig överraskning.
Små saker är oftast väldigt uppskattat. Allt från att du kommer på ett besök till att du bara ringer för att kolla läget.
Det bästa någon kan göra för mig att är någon jag själv tycker är väldigt tråkigt. T ex städa. Jag tycker att man blir glad så fort någon erbjuder sin hjälp.
Vad jag har gjort vid enskilda tillfällen är att ge bort något handgjort till någon som är ledsen, alltså typ ngt stickat/virkat/ bakat/ sytt/ annat egenhändigt tillverkat. Känns bra att ge bort av sin tid, inte bara av sina pengar (i form av en köpt present t.ex.)
Ett bra tips för att göra någon annan glad är att bjuda på en trevlig fika eller gå på en härlig promenad tillsammans. Sedan är en hemlagad middag alltid uppskattad! Eller varför bara några vänliga ord?
Om du bakar så baka lite extra och häng på grannens dörr. Alltid lika uppskattat! Speciellt om grannen är äldre och ensam.
Skicka ett vykort till någon du tycker om och vill göra glad .
Jag skickar kort till min mamma ibland. Gärna ett foto på någon familjemedlem .
Inte ofta vi går något sånt i brevlådan nu gör tiden . En uppskattad lite gärning .
Om du köper kaffe ute, betala för t.ex. två koppar extra och be kassapersonalen bjuda två valfria kunder på kaffe. <3 Ett enkelt sätt att glädja andra på.
Skriv ett brev, gärna handskrivet. Det är så otroligt roligt att få något annat än räkningar och reklam i brevlådan.
Ring och föreslå en fika med en vän då ni kan prata om livet, drömmar och intressen. Sådan kvalitetstid ger alltid energi och glädje. Prioritera sådant då och då.
Ingen , nästan Ingen idag skriver handskrivna brev. Sätt dig ner och ta god tid på dig. Klipp å klistra och skriv med olika färger. På ett vanligt papper. Alla älskar brev som man lagt ner sin själ i. Jag i allafall ❤️
Alla tycker det är kul att få något annat än reklam och räkningar i brevlådan. Så även om portot kanske är lite väl högt - skicka ett handskrivet brev eller ett "bara-för-att"-kort till den person du vill glädja.
Att glädja en annan människa är så värdefullt! Att sprida glädje och vänlighet runt sig glöms lätt bort i dagens stressiga samhälle. Därför vill jag tipsa om att varje dag ta sig tiden att glädja en annan människa. Sätt en post-it med ett snällt meddelande på kollegans skåp eller arbetsplats. Köp eller plocka en blomma till någon du tycker om. Skicka ett sms eller meddelande till en person som förtjänar ett glatt hejarop. En bättre och snällare värld startar med din handling! Så vad väntar du på? Ut och sprid glädje!