Håkan Sandmark

Användarprofil

Se dig aldrig om

Bok av Michel Bussi
Det är den första boken jag läser av den här författaren. Jag föll för att författaren är en av de främsta författarna i Frankrike och att hans böcker har fått bra recensioner men det här är en bok som jag tycker inte riktigt håller det måttet.
Handlingen är ganska svår att komma in i. Det spretar och drar åt alla håll och även om miljöerna är lockande och handlingen rafflande å är det svårt att hänga med i svängarna. Kanske beror det på att varje avsnitt är klockat, att man minut för minut, timme för timme hoppar mellan de olika skeendena, de olika karaktärerna. Det är inte förrän mot slutet av boken som jag har kommit sams med det här sättet att skriva på och slutet är väl lika väntat som en besvikelse.

Sopranos

TV-program
En serie om den fiktiva italienskättade maffiafamiljen Soprano som bor i New Jersey. Serien handlar om maffiabossen Tony Soprano som styr sitt imperium med järnhand, en konsultfirma som sysslar med avfallshantering men som egentligen är förtäckt brottslighet. I serien får man följa Tony och hur han hanterar sin familj, sina vänner och den press han utsätts för när det kriminella krockar med det vardagliga.
Ingen har väl kunna undgått ginets storslagna comeback. Men gin är så mycket mer än en gin & tonic. Numera kan den varieras i det oändliga beroende på vilka komponenter man sätter ihop. Här får man lära sig ginets historia, en mängd udda fakta och massor av recept. Boken är både lättläst och väldigt underhållande och den perfekta läsningen för alla oss som älskar gin.

MacGyver

TV-program
En serie som jag inte missade ett enda avsnitt av när jag var yngre. Kombinationen av spänning och uppfinningsrikedom var alltid lika fascinerande. Nu är det den gamla serien jag pratar om med Richard Dean Anderson i huvudrollen. Den nya har jag inte sett men kan inte tänka mig att den är lika bra.
Som kock och som Irlandsentusiast var jag ju bara tvungen att läsa den här boken och jag blev inte besviken. Det är en mysig bok med hög igenkänningsfaktor både vad det gäller omgivningarna och recepten. I boken får man lära känna Alice som efter en skilsmässa och ett tråkigt jobb behöver något annat som hon kan försörja sig på. Hon öppnar en kockskola hemma i sitt hus för alla som vill lära sig att laga mat. Kursdeltagarna har alla sin egen anledning till varför man vill gå i kockskola och man får lära känna de mest skilda personligheter.

The Day After Tomorrow

Film från 2004 regisserad av Roland Emmerich
The Day After Tomorrow är en film som handlar om vad som kan hända när den globala uppvärmningen sker i en allt snabbare takt och väderförhållandena blir allt mer extrema. Man får följa den amerikanska klimatologen Jack som har misstänkt att detta skulle kunna ske men inte så snabbt som det nu gör. Det är spännande om än kanske inte så trovärdigt med supersnöstormar som drar fram och bildar en ny istid. New York ligger under flera meter is och snö och dit beger sig Jack för att rädda sin son Sam som fastnade i staden under stormen.
Rekommenderas för den som gillar katastroffilmer
"Ett av Alan Banks tidigare fall gör en obehaglig återkomst. Efter mordet på Connor Clive Blaydon stöter Banks team på hemliga videoinspelningar av Blaydons ökända poolpartyn. Vid närmare granskning av en film upptäcks något som förefaller vara en våldtäkt. På upptagningen syns inte vem förövaren är, men efter teknisk genomgång framträder en överraskande bild av offret som kullkastar alla tidigare teorier om mordet. Samtidigt har Zelda tagit upp jakten på de män som förde bort henne och gjorde henne till sexslav. Sökandet för henne till platsen där allt började, ett barnhem i Moldavien. För sent inser Zelda att hon, genom att röra i det förflutna, försatt sig i större fara än någonsin tidigare."
Det här är bok nummer 21 om Alan Banks om jag räknat rätt och vid det här laget så känner man karaktären utan och innan. Lite grann som att hälsa på en gammal vän. Det är som vanligt spännande och med många bra tips om musik värd att kolla upp.
Om du bakar så baka lite extra och häng på grannens dörr. Alltid lika uppskattat! Speciellt om grannen är äldre och ensam.

Dumskallarnas sammansvärjning

Bok av John Kennedy Toole
Den här boken gavs ut elva år efter författarens död. Läser man boken för bokens egen skull så är den bland det roligaste jag har läst men ser man på den med nutidens synsätt så är den långt ifrån vad som kallas politiskt korrekt. Man får betänka att den skrevs 1963 då världen såg helt annorlunda ut.
I boken får man följa den intelligente med otroligt late Ignatius J. Reilly som vid 30 års ålder fortfarande bor hemma. På jakt efter ett lagom ansträngande jobb hamnar han i en serie vanvettiga äventyr.
En modern klassiker som borde finnas i allas bokhylla.
Nu när läget är som det är och mycket är stängt så är mitt tips att kolla in digitaltmuseum.se. Där kan man söka på allt möjligt och se både bilder, läsa artiklar och söka på speciella museum. Ett bra sätt att hålla historieintresset vid liv och nyfikenheten stillad. Men räkna med att du kan bli sittande. Länge. För det är hela tiden något som leder en vidare.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.