Håkan Sandmark

Användarprofil

Central Park

Bok av Guillaume Musso
"En tidig morgon i Central Park vaknar Alice och Gabriel på en bänk, fastlåsta i varandra med handbojor.
De kan inte minnas att de någonsin har träffats. Och kvällen innan var Alice hemma i Paris med sina väninnor och Gabriel spelade piano på en jazzbar i Dublin.

Hur hamnade de i den här situationen? Vems är blodet på Alices blus? Varför saknas det en patron i hennes tjänstevapen? Alice och Gabriel har inget annat val än att söka efter svaren tillsammans så att de kan återvända till sin vardag, men de är inte beredda på att sanningen kommer att vända upp och ner på deras liv"

Boken är riktigt spännande till en början. En riktig bladvändare som tyvärr inte håller i längden. Författaren hade kunnat göra så mycket mera av den här och slutet gjorde mig besviken.

Fåret Shaun Filmen: Farmageddon

Film från 2019 regisserad av Will Becher och Richard Phelan
En helt fantastisk film för både stora och små. Vi skrattade så vi grät när vi såg den. Karaktärerna är fantasifulla och finurliga och i den här filmen som både är spännande och kan vara lite läskig får man lära sig att saker och ting går bäst om man hjälps åt och har hjärtat på det rätta stället.

Coffin Road

Bok av Peter May
Jag har tidigare läst Lewis-trilogin av Peter May och jag gillade de böckerna väldigt mycket. Det här är en fristående bok som också den utspelar sig på Yttre Hybriderna.

"En man spolas upp, halvt ihjälfrusen, på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom dit. Kriminalinspektör George Gunn tar sig ut till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. Han vet inte vart den kommer att leda honom, bara att han måste följa den. Kriminalinspektör George Cann korsar Atlanten till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. Fylld av onda aningar kliver han i land på den plats där tre fyrvaktare mystiskt försvann ett sekel tidigare. Men nu finns det en ny gåta: en man hittad ihjälslagen på samma klippa.
I sitt flickrum i Edinburgh sitter tonåriga Karen Fleming och grubblar över vad som hände hennes döde far, en framstående vetenskapsman. Två år efter att man hittade hans självmordsbrev kan hon fortfarande inte tro att han frivilligt skulle ha övergett henne.
Coffin Road följer dessa tre riskfyllda resor mot en enda, chockerande sanning - och insikten om att okunskap kan leda till vår död"

Det är svårt att lägga ifrån sig den här boken. Man tror att man har svaret men blir ständigt överraskad. Den är välskriven, spännande och fylld av vackra men karga miljöer och man får en längtan att resa dit till Yttre hybriderna.

Fia (med knuff)

Brädspel skapat av Josef Friedrich Schmidt
Ett spel som de allra flesta kan spela. Lätt att samla familj och vänner vid och tar inte allt för lång tid. Reglerna är lätta och det är spännande att se vem som har mest tur med tärningen. Ett perfekt spel när man vill göra något tillsammans.

Se dig aldrig om

Bok av Michel Bussi
Det är den första boken jag läser av den här författaren. Jag föll för att författaren är en av de främsta författarna i Frankrike och att hans böcker har fått bra recensioner men det här är en bok som jag tycker inte riktigt håller det måttet.
Handlingen är ganska svår att komma in i. Det spretar och drar åt alla håll och även om miljöerna är lockande och handlingen rafflande å är det svårt att hänga med i svängarna. Kanske beror det på att varje avsnitt är klockat, att man minut för minut, timme för timme hoppar mellan de olika skeendena, de olika karaktärerna. Det är inte förrän mot slutet av boken som jag har kommit sams med det här sättet att skriva på och slutet är väl lika väntat som en besvikelse.

Sopranos

TV-program från Hulu
En serie om den fiktiva italienskättade maffiafamiljen Soprano som bor i New Jersey. Serien handlar om maffiabossen Tony Soprano som styr sitt imperium med järnhand, en konsultfirma som sysslar med avfallshantering men som egentligen är förtäckt brottslighet. I serien får man följa Tony och hur han hanterar sin familj, sina vänner och den press han utsätts för när det kriminella krockar med det vardagliga.

Gin: En kärlekshistoria

Bok av Örjan Westerlund
Ingen har väl kunna undgått ginets storslagna comeback. Men gin är så mycket mer än en gin & tonic. Numera kan den varieras i det oändliga beroende på vilka komponenter man sätter ihop. Här får man lära sig ginets historia, en mängd udda fakta och massor av recept. Boken är både lättläst och väldigt underhållande och den perfekta läsningen för alla oss som älskar gin.

MacGyver

TV-program från CBS Television Distribution
En serie som jag inte missade ett enda avsnitt av när jag var yngre. Kombinationen av spänning och uppfinningsrikedom var alltid lika fascinerande. Nu är det den gamla serien jag pratar om med Richard Dean Anderson i huvudrollen. Den nya har jag inte sett men kan inte tänka mig att den är lika bra.

Kockskola för ensamma hjärtan

Bok av Marita Conlon-McKenna
Som kock och som Irlandsentusiast var jag ju bara tvungen att läsa den här boken och jag blev inte besviken. Det är en mysig bok med hög igenkänningsfaktor både vad det gäller omgivningarna och recepten. I boken får man lära känna Alice som efter en skilsmässa och ett tråkigt jobb behöver något annat som hon kan försörja sig på. Hon öppnar en kockskola hemma i sitt hus för alla som vill lära sig att laga mat. Kursdeltagarna har alla sin egen anledning till varför man vill gå i kockskola och man får lära känna de mest skilda personligheter.

The Day After Tomorrow

Film från 2004 regisserad av Roland Emmerich
The Day After Tomorrow är en film som handlar om vad som kan hända när den globala uppvärmningen sker i en allt snabbare takt och väderförhållandena blir allt mer extrema. Man får följa den amerikanska klimatologen Jack som har misstänkt att detta skulle kunna ske men inte så snabbt som det nu gör. Det är spännande om än kanske inte så trovärdigt med supersnöstormar som drar fram och bildar en ny istid. New York ligger under flera meter is och snö och dit beger sig Jack för att rädda sin son Sam som fastnade i staden under stormen.
Rekommenderas för den som gillar katastroffilmer
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.