Gillar katastroffilmer

Tips för den som...

The Day After Tomorrow

Film från 2004 regisserad av Roland Emmerich
The Day After Tomorrow är en film som handlar om vad som kan hända när den globala uppvärmningen sker i en allt snabbare takt och väderförhållandena blir allt mer extrema. Man får följa den amerikanska klimatologen Jack som har misstänkt att detta skulle kunna ske men inte så snabbt som det nu gör. Det är spännande om än kanske inte så trovärdigt med supersnöstormar som drar fram och bildar en ny istid. New York ligger under flera meter is och snö och dit beger sig Jack för att rädda sin son Sam som fastnade i staden under stormen.

Greenland

Film från 2020 regisserad av Ric Roman Waugh
Spännande och välgjord katastroffilm. En aning förutsägbar och amerikansk, men det behöver ju inte vara negativt. Tycker verkligen att den här är sevärd ur ett underhållningsperspektiv.

Pestens tid

Bok av Stephen King
En sjukdom / pandemi sprider sig över jorden och många dör och blir sjuka. Vi får följa en grupp människor som försöker fly undan smittspridningen och deras problem. Alla lyckas naturligtvis inte och det blir mycket bråk inom gruppen men allt är mycket spännande och aktuellt. Det finns en filmatisering som inte alls är lika bra som boken. Så välj boken.

Deep Impact

Film från 1998 regisserad av Mimi Leder
Kanske den bästa katastroffilm jag sett, just för att den var så mänsklig och verklig. Gillar perspektivet och att den följer olika sorters människor. Finns vissa saker att kritisera, men gestaltningen av alla känslor var riktigt bra.

Greenland

Film från 2020 regisserad av Ric Roman Waugh
Filmen är som katastrof-filmer alltid är, fartfyllda, förutsägbara, lite nervkittlande.
Den här är inget undantag, man vet vad som förväntas och man vet att man får en okej-trevlig verklighetsflykt! Precis vad jag var ute efter.