L Andersson

Användarprofil

Vitt guld

Bok av Gunnar Ståhl
Jag tycker verkligen om Gunnars sätt att skriva, hur han han använder orden så att det känns som karaktären pratar direkt till mig. Att jag är en del i historien.
Sen har vi den där underfundig humorn som jag verkligen älskar!

Varje mening, varje ord är så laddat med något som gör att jag måste läsa nästa och nästa och nästa.
Det går inte att sluta! Jag vill inte sluta!

Vill ni höra något "negativt" som jag har att säga om den här boken, så är det att den är för kort! Jag vill ju ha mer! Flera hundra, ja TUSEN sidor!
Fast ändå inte, för boken är alldeles perfekt! Precis så som den är.
Men jag skulle lätt kunna vara i Gunnars värld(ar) i flera timmar, dagar!

Spegelbilden

Bok av Joseph A. Davis
spännande. Att få hänga med Julia, Edvin och alla andra fantastiska karaktärer igen var underbart.

Välskriven och lättläst. Helt omöjligt att kunna förutse vad som ska hända, en riktig bladvändare!

Jag längtar verkligen tills min äldsta (och yngsta tids nog!) son är redo att följa med mig in i dom här spännande äventyren.

The Call of the Wild – Skriet från vildmarken

Film från 2020 regisserad av Chris Sanders
Förvåningen när jag direkt upptäckte att hunden var superanimerad riskerade att fälla hela filmen ner i soptunnan, men allt eftersom minuterna tickade på så vande jag mig och faktiskt uppskattade hur hunden uttryckte känslor. En fin, sorglig, obehaglig, hjärtvärmande film på en och samma gång.

Systervälde

Bok av Stefan Dahlström
Det är alltid lite läskigt att börja läsa en bok som man skjutsar upp till skyarna redan innan läsningen påbörjats, men jag blev inte besviken!

Boken är välskriven, genomtänkt och alldeles fantastiskt fantasifull, från första sidan till slutet!
En väldigt annorlunda berättelse mot andra böcker jag läst.
Jag fängslas av Elins tankar, av att följa hennes osäkerhet, på sig själv, sin familj, sina systrar, på sin utstakade framtid.
Elin fångar mitt hjärta omgående.

Boken har så mycket innehåll, en värld där kvinnor styr, militär disciplin, könsroller, mens, kroppslig osäkerhet, ensamhet, gemenskap, ja den täcker så många delar att det är omöjligt att räkna upp allt.

Boken väcker många tankar och funderingar om hur världen ser ut idag, hur den skulle kunna se ut, hur det faktiskt ser ut i vissa delar av världen, fast tvärtom.

Boken både skrämmer och fascinerar mig, djupt och innerligt.

Titanic

Film från 1997 regisserad av James Cameron
Vilken klassiker!
Kärlek, spänning, drama ända ut i fingerspetsarna!
Kärlekshistorian mellan Jack och Rose har för evigt etsat sig in i mitt hjärta, starkate än Romeo och Julia (som även DiCaprio spelar huvurollen i)

Dunkelstjärnan

Bok av Joseph A. Davis
Boken riktar sig till åldrarna 9-12 år och jag är säker på att min son också kommer att gilla den!
Den är välskriven och lättläst, fylld av spänning, magi och läskigheter!
Fantastiska miljöbeskrivningar och många fina bilder!

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Ett spel där man kan fördriva många sköna timmar, frustration uppstår dock ibland när man verkligen inte får ut en bana hehe.
Jag har skrattat mycket och ibland velat sitta bakom en skämskudde under den här bokens resa, Johan försätter sig i sådana bisarra situationer ibland att jag förundras över hans förmåga att ta sig ur dom.
Det är många roliga och excentriska karaktärer i boken och dom är alla lätta att hålla reda på eftersom dom alla står ut på sitt alldeles egna sätt!
Även om boken är väldigt rolig, mycket tack vare dom rappa replikerna, så har den ett underliggande allvar och djup.

The Sims 4

Spel från 2014 utvecklat av Maxis och The Sims Studio
Ett roligt spel där du kan designa dina karaktärer, hus, gårdar, familj! Extra kul om man skriver berättelser och sedan vill skapa familjen/karaktären/karaktärerna och få en riktigare bild av dom!

Rådare

Bok av Li Ekman
Uppföljaren till den fantastiska boken Blodsten och även denna gång satt jag fastnaglad från början till slut! Jag kunde OMÖJLIGT sluta läsa! (Jag läste ju ut boken dagen efter att den landat här hemma 😂)

Inigo är en sån härlig huvudkaraktär fylld av så mycket känslor och tankar. I den här boken märker och känner man att det har varit tufft för Inigo, att hon varit med om mycket, hon känns lite mörkare, tuffare, men fortfarande ganska bräcklig vilket gör henne så älskvärd.

Li skriver så fantastiskt att när Inigos hjärta går i kras så gör även mitt det! Det är inte så många glada stunder för Inigo så hennes vemod fyller upp hela mig och jag önskar så att jag kunde hjälpa henne!
Att då få läsa om när Roya dundrar in som en liten virvelvind, vilken fantastisk motvikt!

Men, problemet nu är att jag verkligen behöver nästa del NU! 😂
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.