Titanic

Film från 1997 regisserad av James Cameron
Den 15 april år 1912 förliste fartyget Titanic i Atlanten. Det var en enorm tragedi där fler än tusen människor miste livet. Filmen skildrar livet ombord innan och under katastrofen. De två huvudkaraktärerna Jack och Rose, som spelas av Leonardo DiCaprio och Kate Winslet, blir förälskade och gör allt för att umgås med varandra trots klasskillnaderna.
Åh, en riktig klassiker. Jag gråter varje gång jag ser den och älskar den verkligen. Den är så fin och tragisk.
Herregud. Vart ska man börja. En utav de mäktigaste kärlekshistorierna någonsin enligt mig. Alla borde få vara med om minst en lika himlastormande förälskelse som denna i sitt liv!
En klassiker! Kärlek, spänning och sorg, allt i denna film och så får en ju en bit historia också! Rekommenderas att se!
Gripande drama kärlek Allt du kan begära från en film En historia om ett smycke som hittas i botten av skeppet titanic och en person som överlevde titanic när de gick under Så mycket kärlek så många månniskor som omkom men en så otrolig historia
Vilken klassiker!
Kärlek, spänning, drama ända ut i fingerspetsarna!
Kärlekshistorian mellan Jack och Rose har för evigt etsat sig in i mitt hjärta, starkate än Romeo och Julia (som även DiCaprio spelar huvurollen i)
Väldigt bra och lång film, en klassiker som alla måste se. Den är romantisk och sorglig på samma gång.
Vilken film. Såg den första gången när den gick på bio. Förra veckan såg jag den med min klass, 25 st 11-åringar och vilken känsla att få uppleva deras syn på filmen. De skrattade, blev arga, fundersamma och grät floder. Musiken förstärker varenda scen.
En sann klassiker som definitivt inte lämnar ett enda öga torrt i slutet, verklighetsbaserad film med mycket romantik och action.
Det är min absoluta favoritfilm!

Två passagerare från två helt skilda världar finner varandra på båten. Och en kärlekssaga tar vid samtidigt som de båda får kämpa för sin överlevnad medan fartyget förliser. Kvinnan vid namn Rose kommer från en rikare familj och dem anser det nya sällskapet som ytterst olämpligt och gör dessutom allt för att stoppa deras romans.
Detta är min absoluta favoritfilm! En fantastisk film som berör alla tittare och inte lämnar ett öga torrt.
En modern klassiker! Mycket välgjord film där man får följa Jack och Rose kärlekssaga på det olycksdrabbade fartyget. Klassiska scener som när de står i fören bör alla ha sett. Denna film kan rekommenderas till alla som vill se en film med spänning, kärlek och dramatik
En fantastisk välgjord film. Den berör på djupet (jag har gråtit varenda gång jag har sett den och den är än idag min favoritfilm). Trovärdighetsfaktorn är hög. Om du bara ska se en film i år, då bör du se Titanic.
Få filmer är så ikoniska som denna. Den skildrar den verkliga händelsen när fartyget Titanic förliste i Atlanten på natten 15 april 1912. James Cameron är regissör och huvudrollerna spelas av Leonardo DiCaprio och Kate Winslet. Filmen vann 11 Oscars, bland annat för bästa film och bästa regi.

Det är en vacker och sorglig film. I grund och botten är det en fin kärlekshistoria som handlar om två unga personer som får upp ögonen för varandra ute till havs på fartyget. Klasskillnaderna gör dock att det är svårt för dem att träffas. Rose är från överklassen och reser i en lyxig svit. Jack är fattig och trängs tillsammans med tusentals andra i tredjeklasshytterna. Förälskelsen vinner över klassklyftorna och omgivningens krav.

Filmen är otroligt välgjord med fantastiska skådespelarinsatser såväl som kostymarbete. Det är i mina ögon ett riktigt mästerverk som måste ses. Ett extra plus för det ikoniska ledmotivet av Céline Dion.