Caroline Sillen

Recensioner

Save the Last Dance av Thomas Carter 

Betyg 5
Gillar man dans, hiphop och ungdomar så kommer man gilla den här filmen.
Balett möter hiphop.
Vit möter svart.
Den här filmen har allt, sorg, dans, vänskap och kärlek.

Råttkungen av Pascal Engman

Betyg 5
Det är den tredje boken jag läst av Pascal och böckerna blir bara bättre och bättre. Även i denna bok får vi följa polisinspektör Vanessa Frank som jag fattar mer och mer tycke för. Gissa om jag blev glatt överraskad när Nicolas är med även i denna bok.
Pascal fortsätter att varva sina kapitel och låter oss bekanta oss med olika karaktärer och spänningen ökar för varje kapitel. Den är välskriven och verklighetstrogen. Gripande på många olika sätt och man pendlar mellan ett leende på läpparna till avsmak och obehag. Så bra.

Hjärtats bokhandel av Veronica Henry

Betyg 5
Hjärtats bokhandel av Veronica Henry
Att läsa en bok som handlar om en bokhandel är helt fantastiskt tycker jag. Jag ville verkligen inte att den här boken skulle ta slut. Hjärtats bokhandel är en varm berättelse full av liv och kärlek. Vi får möta många olika individer som på ett eller annat sätt hör ihop och har en koppling till bokhandel, Nightingale books. Efter Frida Skybäcks bokhandeln på Riverside drive är den här boken en av de bästa jag har läst inom feelgood.

Grejen med oss av Julie James

Betyg 3
En romance när den är som bäst: Intriger som varvas med kärlek och hetta. En bok lättläst bok som jag uppskattar lite då och då. Värd att läsa.

Eldslandet av Pascal Engman

Betyg 5
Efter att ha lästa Patrioterna av samma författare var jag bara tvungen att köpa Eldslandet (och Råttkungen). I Eldslandet får vi möta Vanessa Frank för första gången. En polis som är avstängd efter att ha kört rattfull. Jag vet att många älskade Vanessa Frank redan från start men för mig skedde det i slutet av boken. Själv fastnade jag för Nicolas. Precis som i Patrioterna är det flera historier som vävs samman till en vilket gör att spänningen hålls levande under hela tiden man läser. Råttkungen ligger redan i bokhyllan och väntar och det ska bli spännande att fortsätta resan med Vanessa Frank.
👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️ Av 👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Betyg 4
Vilken bok!
Är den första boken jag läser av Mattias. Jag har hört mycket gott om denna bok och även om hans andra. Mattias använder sig av ett bra språk och det är lätt att följa med i handlingen. Genom små gliringar lockar Mattias läsaren till att läsa vidare för att få svar på de frågor man får under tiden man läser, eller i alla fall de frågor jag fick under tiden jag läste. Spänningen är hög och det är svårt att lägga bort boken. Kanske att jag tycker att boken kunde ha varit några kapitel kortare.
Trots att jag har läst ut boken hänger några frågeställningar kvar som jag inte riktigt känner att jag fått svar på däremot ser jag inte det som något negativt utan snarare en möjlighet för vidare diskussion. Har fler tolkat det som mig eller fanns svaren där utan att jag märkte det.?
🍾🍾🍾🍾 av 🍾🍾🍾🍾🍾

Evvie Drake börjar om av Linda Holmes

Betyg 3
Vad är det som gör en bok helt magisk och en annan inte alls?
Jag har läst många bra böcker och då känns det tråkigt att möta en bok som inne alls föll mig i smaken. Om den är dålig kan jag inte yttra mig om utan jag kom helt enkelt inte in riktigt i boken (av någon anledning) och är därför inte rätt person för att skriva en recension. Ni som läst den, vad tyckte ni?

Strandläsning av Emily Henry

Betyg 5
Åh vad jag gillade den här boken. Redan efter några sidor sköljdes jag över av värmen som finns i boken. Jag bara visste att jag skulle gilla boken och därför läste jag den så sakta jag bara kunde för jag ville inte att den skulle ta slut.
En bok fylld av värme och kärlek. Jag kom på mig själv sitta med ett leende på läpparna vid ett flertal tillfällen... så bra.
🏖 🏖🏖🏖🏖 av 🏖🏖🏖🏖🏖

Innan ni tog oss av Lisa Wingate

Betyg 5
Innan ni tog oss är en gripande roman som utspelar sig i både nu och dåtid vilket jag uppskattar för annars vet jag inte om jag hade klarat av att läsa vidare. Boken fångade mig från första sidan och trots alla hemskheter barnen var med om är det en bok full med värme och kärlek.

Bergens stjärnor av Jojo Moyes

Betyg 5
Bergens stjärnor, min första bok av Joho Moyes. Det tog ett tag för mig att komma in i boken men när jag väl läst några sidor och lärt känna karaktärerna var det svårt att lägga ifrån sig boken. Många tankar om hur det var för kvinnor förr väcktes och även fast tankar om slaveri och kvinnans roll inte var något positivt så genomsyrades boken utav värme och vänskap mellan fyra kvinnor.