Caroline Sillen

Användarprofil

Systrarna från Toscana

Bok av Lori Nelson Spielman
Aldrig har jag längtat att åka till Italien som när jag läste den här boken. En bok som även fast det tog en stund att komma in i den så har jag gillat den från sida ett.
Det är en parallell berättelse vilket är något jag verkligen tycker om.
Boken har allt: kärlek, familjeband, resor och en massa fel-Hood känsla.

Love Actually

Film från 2003 regisserad av Richard Curtis
En av mina favoritfilmer som jag tittar på varje jag jul. Det är något speciellt med den här filmen. Den är rolig, mysig och ärlig. Allt är inte en dans på rosor och jag tror att många känner igen sig i någon av karaktärerna eller i händelserna.

Clap When You Land

Bok av Elizabeth Acevedo
Clap when you land
“I’m the child her father left her for in the summers. While she is the child my father left me for my entire life.

Vi får följa två unga kvinnor som har en sak gemensamt... de har samma pappa men det är inte förrän deras pappa för i en flygolycka som de får veta att den andra existerar.

Boken är lättläst och poetisk skriven.
Jag gillade den.

Det här är min första bok som jag har läst av Elisabeth Acevedo och troligtvis inte den sista.

Änkorna

Bok av Pascal Engman
Du har gjort det igen Pascal. Jag förstår inte hur du kan tvivla på dig själv och tro att vi läsare skulle bli besvikna. Du har en fantastisk gåva och jag hoppas att du alltid kommer känna glädje i att skriva och förse oss med flera böcker om Vanessa eller om någon annan när du väl bestämmer dig för att hitta en ny karaktär och presentera för oss.
I Änkorna fortsätter Pascal att varva sina kapitel och låter oss bekanta oss med nya karaktärer och spänningen ökar för varje kapitel. Den är välskriven och verklighetstrogen. Jag fortsätter att leva på hoppet om Vanessa och Nicolas.

Mugg med tryck som present

Som lärare är en mugg så uppskattat. En kopp kaffe eller en varm kopp med te när det är som kallast gör vår dag lite bättre. Ett citat eller en bild gör muggen lite extra speciell och som gör att man lätt hittar sin mugg. När den sen är sliten kan man ha den på sitt skrivbord med pennor i. Win win.

Hypnotisören

Bok av Lars Kepler och Alexander Ahndoril
Hypnotisören av Lars Kepler

Här pratar vi om en bok som jag aldrig tidigare har läst. En bok som redan innan jag började läsa den bidrog till att jag höll andan. Vad tyckte jag då om boken? Ja, den var bra. Spänningen byggdes upp för varje sida och det var svårt att sluta läsa. Jag förstår varför serien lockar och varför många gillar böckerna. Jag själv har inte bestämt mig om jag vill läsa vidare eller inte (tror dock att jag kommer).

Dagarna med dig

Bok av Rosie Walsh
Dagarna med dig Av Rosie Walsh
Är en bok jag inte hade hört någonting om innan utan fastnade för omslaget (som jag så ofta gör). En feelgood med en liten twist. Boken var svår att lägga ifrån sig när man väl hade kommit in i den och den var inte förutsägbar utan man fick hela tiden nya ledtrådar eller tankar om vad som hade hänt/skulle hända. Så bra. Läs den!

🦔🦔🦔🦔 av 🦔🦔🦔🦔🦔

The Hate U Give

Bok av Angie Thomas
The Hate U Give av Angie Thomas
Här har vi en bok som väcker tankar och man läser om en ”värld” som är vardag för många men som är helt främmande för mig. Jag hade riktigt svårt att lägga ifrån mig boken och varje ord berörde mig på ett sätt som jag tidigare inte upplevt. Vi (jag) lever i en skyddad värld från förtryck men vi behöver öppna upp våra ögon och inse att allt detta sker dagligen.

En bok så värd att läsa både av unga och vuxna. Nu väntar filmen som jag bara har hört gott om.

✊🏾✊🏾✊🏾✊🏾✊🏾 av ✊🏾✊🏾✊🏾✊🏾✊🏾

Titanic

Film från 1997 regisserad av James Cameron
Vilken film. Såg den första gången när den gick på bio. Förra veckan såg jag den med min klass, 25 st 11-åringar och vilken känsla att få uppleva deras syn på filmen. De skrattade, blev arga, fundersamma och grät floder. Musiken förstärker varenda scen.

Save the Last Dance

Film från 2001 regisserad av Thomas Carter
Gillar man dans, hiphop och ungdomar så kommer man gilla den här filmen.
Balett möter hiphop.
Vit möter svart.
Den här filmen har allt, sorg, dans, vänskap och kärlek.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.