Love Actually

Film från 2003 regisserad av Richard Curtis
Hur hänger en premiärministers liv ihop med en småbarnfamiljs? Vad skiljer människors sätt att se på kärlek? Den här filmen ger svar på båda frågorna. Den har blivit känd som en julfilm som många måste se för att få till den rätta julkänslan. Filmen handlar kort och gott om relationer mellan människor.
Det är en tradition att se Love Actually varje jul. Jag tröttnar aldrig. Den är så bra & den har verkligen allt som en riktigt mysig film ska ha. Jag älskar kärleken i den & allt varma
En av mina favoritfilmer som jag tittar på varje jag jul. Det är något speciellt med den här filmen. Den är rolig, mysig och ärlig. Allt är inte en dans på rosor och jag tror att många känner igen sig i någon av karaktärerna eller i händelserna.
Den perfekta julfilmen för att må bra och få härlig julstämning. Många olika historier som vävs ihop och flertalet bra skådisar.
Vi får följa flera personer runt juletid. Alla berättelser rör relationer på något sätt. För mig är det här en riktig julfilm med supermycket stämning. Gillar att det är mycket lyckliga slut men även viss svärta. Flera riktiga toppenskådespelare är med!
Det här är en sån där mysig julfilm som man kan se om och om igen. En sån där härlig film där olika personers liv vävs samman på ett kul sätt. Fullt med massa bra skådespelare som Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Kiera Knitghly och Emma Thompsson för att nämna några. Kul, romantisk och man mår bar så bra när man ser den.
Det här är en favoritfilm som man kan se om och om igen. Jag älskar de olika kärlekshistorierna och blir glad av att se hur allt löses upp.
Detta är den absolut bästa filmen för att komma in i julstämning. Den är varm, mysig och fylld av julkänsla.
En av mina absoluta favoritfilmer. Den är mysig, härlig, julig och helt perfekt.

En av de filmer jag väljer en regnig eller grå dag och bara kryper upp i soffan för att se och drömma mig bort lite.
En typisk romantisk komedi innehåller ofta en lagom mängd förvecklingar och komplikationer samt ett par eller en relation. I den här filmen kretsar handlingen inte runt ett par utan flera och den handlar också om kärlek i ett vidare begrepp.

Filmen inleds på en flygplats. Det är många människor i omlopp och det är många som kommer hem eller fram till sina nära och kära. Filmen utspelar sig i London och även om det kanske kan vara svårt att tro det till en början så hänger karaktärernas livsöden delvis ihop, även om det låter ganska otippat att skildringen av en premiärminister skulle ha något gemensamt med en småbarnsfamilj. En sak som förenar dem alla mer eller mindre är att det snart är jul och det sammanlänkar många människor på olika sätt.

Love Actually har med tiden etablerat sig som en klassisk julfilm. För många är den här filmen ett måste för att förbättra och höja julstämningen. Den har dessutom blivit mer eller mindre kultförklarad.