Madeleine "Bokdjungeln"

Användarprofil
Om jag ska vara ärlig så köpte jag denna bok mest för att jag själv ville läsa den. Men så hade jag en tjej som fyllde 9år igår så då passade jag på att ge den till henne. Jag sa att hon kanske inte skulle gilla den då den är riktad mot mindre barn. Men hon ville ändå ge den en chans. Så jag satte igång att läsa och gestikulera. Hon blev såld. När vi hade läst klart så ville hon läsa den själv för lillasyster på 8 månader, och sen ville hon att vi skulle läsa den för storasyster. Hon sa till och med att hon ville ta med den till skolan för att fråga sin lärare om de kunde läsa den högt i klassen. Detta är så härligt med böcker. En kan tro att en bok inte ska passa men så blir det succé, och viceversa så klart. Jag tror dock att hon blev extra glad när hon såg att det var "tackar, tackar" - Bäst i test - David Sundin som skrivit den. Vi kan starkt rekommendera denna bok, även till de som är lite äldre än 6 år.

Mokadji

Bok av Mattias Olsson
Trots att barnen är yngre än målgruppen så testade vi att läsa denna. Jag läste för tjejerna innan läggdags och började första kvällen med kapitel 1. Båda två tyckte absolut att jag gott kunde läsa mer även fast klockan passerat sovdags. De kom därmed dagen efter och frågade om vi skulle fortsätta. De fick då välja mellan att se på film eller läsa bok och de valde boken. Medan jag läste var båda två helt tysta och tyckte det var väldigt spännande. Det var dock lite rörigt med alla namn på karaktärer och ställen, men sedan kom vi alla in i det.
Ibland känns boken dock lite långdragen, det kan ha att göra med de långa kapitlen. Jag tycker inte att det är förrän ca 100 sidor in som det verkligen börjar röra på sig och bli mer spännande.
För tweenies (ca 10-12åringar) tror jag att språket bitvis blir lite krångligt så jag tycker absolut att målgruppen på 12- 15åringar är bra, även om den kanske tom hade passat äldre. Jag som vuxen tycker att den var bra och undrar nu så klart hur det kommer gå för Erik och Sirius.
Tyckte du att 50 shades of Grey handlade om för mycket sex, läs då inte denna! För här snackar vi om litet filter. Jag tycker att det var ganska befriande att läsa denna bok, just på grund av att Easton skriver så enormt filter fritt (eloge till bra översättning). Det är analsex, kukar, orgasmer osv. Jag kommer på mig själv med att bli generad flera gånger om. Visst är det härligt när en bok väcker någon slags känsla?!
Denna bok tänker jag passar den person som befinner sig i en relation där sexlivet blivit lika grått som en sämre höstdag. Eller till den som bara behöver läsa om något annat än romantiska historier. Sätt lite färg på vardagen och läs denna bok.
När denna bok damp ner i brevlådan blev Lisen,8år superglad. Vi hade precis införskaffat en läshörna i vardagsrummet så hon satte sig där direkt och började läsa boken. Hon tycker att bilderna är fina och att texten var lagom.
Jag håller med henne. Dock lite kontroversiellt att läsa om en förälder som röker under fläkten inomhus. Vågat. Men jag tänker att de barn som faktiskt har föräldrar som röker får känna samhörighet. Något som de kanske inte annars får göra då de flesta böcker idag ska vara väldigt pk.
Boken tar upp ämnet kärlek och hur svårt det kan vara. Men att det bästa sättet är att vara sig själv.
Jag tänker att man bör ha läst den första delen om Luna innan man går på denna bok då man annars inte får veta hur Luna fått sin superkraft.
Men både jag och Lisen gillade denna bok och längtar efter den tredje boken i serien.

Låta rätt gå före nåd

Bok av Michaela Winglycke
Jag tycker verkligen att alla böcker om William Johnson är så bra. De innehåller spänning, drama, kärlek.. ja allt man kan önska sig från en ljudbok. Denna bok gör mig inte heller besviken. Den är precis lika bra som föregångarna och Lyckows röst passar så bra till historien. Att rekommendera!
Så enormt roligt spel. Passar ung som gammal och är man många kan man spela 2 och 2. Är man inte allmänbildad så kan man ändå gissa sig till ett svar. Rekommenderas starkt!

Jag for ner till bror

Bok av Karin Smirnoff
I tisdags hade bokklubben jag är med i vårt första samtal. Vi diskuterade då denna bok. Vi hade delade meningar om den men vi tyckte alla att när man väl började läsa så ville men fortsätta då man önskade få veta vad som skulle hända och även varför karaktärerna är som de är. Språket är speciellt och jag tror att antingen gillar man boken eller så tycker man inte alls om den. Jag tycker den är bra. Historien är mörk och på många sätt tragiskt men ändå på något sätt fascinerande. Jag kommer absolut vilja läsa resterande böcker i serien.
Jag ger boken 4p medan bokklubbens poäng blev 3,25.
Gillar man att se hur långt "vanliga" människor är villiga att utmana sina kroppar och psyket så är denna serie toppen.
Jag tycker denna bok är klockren. Både jag och Penny, 7mån tycker om att sjunga med och titta på bilderna. Älskar man Astrid Lindgrens filmer så tycker jag absolut att man ska införskaffa denna sångbok.
Jag blev väldigt inspirerad av att läsa denna bok. Detta då jag arbetar (när jag inte är föräldraledig) med att just hjälpa forna kriminella att komma tillbaka in i arbetslivet.
Jag skulle vilja påstå att det lättaste för många är att få ett jobb. Det svåraste är att behålla det och att bryta gamla vanor. Det behövs mycket uppbackning från alla håll och kanter, något som i en hel del fall saknas. Vilket Pelles historia också visar på.
Boken tar dock upp en viktig sak. Man kan ändra sitt liv, om man själv vill.
Jag tycker att denna bok vore bra att ha på behandlingshem och fängelser för att ge hopp till de som behöver.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.