Recensioner av Madeleine "Bokdjungeln"

Denna bok borde alla blivande eller nyförlösta mammor ha hemma. Jag fick denna skickad till mig av en vän och den har varit riktigt bra för mig som nybliven mamma. Även om man får mycket information från barnmorskor och liknande så var det skönt att kunna sitta i lugn och ro och läsa samt bli påmind om hur kroppen kan reagera efter en förlossning, både kroppsligt och känslomässigt. Så bra bok och perfekt att ge bort!

Vinterkrigare av Agneta Arnesson Westerdahl

Betyg 3
Boken börjar med en sammanfattning av den första delen av serien och det uppskattar jag. Det gör att den som inte läst den första boken faktiskt kan hänga med i handlingen, och de som läst föregångaren blir påminda om vad som hänt.
Handlingen fortskrider i ett lagom tempo och språket är lättförståeligt.
Gillar man att läsa berättelser som rör vikingar kan man nog falla för denna bok.

Melker larvar sig av Anna Lundgren

Betyg 3
Jag och Lisen 8 år har båda läst "Melker larvar sig". Vi läste den var och en för sig och Lisen läste den i ett svep och det tyckte hon gick bra. Även om det är lite text så är det ganska många sidor så man kan säga att det gick jämnt upp. Hon tyckte den var bra då man lär barn att inte gå in i sina storasyskons rum utan att be om lov först. Jag som vuxen gillade att kusinen Lovis är som en virvelvind och att det är helt ok. Alla får vara som man är. Jag tycker också det är bra att Melker har två mammor och att boken därmed går utanför "normen" av hur en familj i böcker generellt ser ut med mamma, pappa och barn.

Mytomanen av Sofie Sarenbrant

Betyg 4
Måste börja med att ge beröm för det otroligt snygga omslaget, love it! Nu till dess innehåll. Man kastas in direkt i handlingen och det gillar jag. Sen blir man kanske automatiskt mer engagerad när det handlar om barn som är offer. I början kände jag att man bör ha läst de tidigare böckerna i serien om Emma Sköld först, men ju mer in i handlingen man kommer desto mer lär man känna karaktärerna och den känslan försvinner.
Kapitlen i boken är korta och språket är lättsamt trots att det handlar om mord. Denna kombo gör att man kan sluka boken i ett svep. Jag uppskattar också att det inte är så lätt att lista ut vem mördaren är. Om det inte framgått tidigare så kommer betyget här:jag tycker verkligen om den!

Dockfabriken av Åsa Schwarz, Lena Karlin

Betyg 4
Denna bok fick mig att bli mer intresserad av AI och inse vilka för- och nackdelar det kan finnas med utvecklingen av just detta. Boken blir mer spännande allt eftersom och det kommer nya twists längs historiens gång, vilket jag gillar.
Språket är lättsamt och det gör att även den som inte kan något om AI förstår vad det hela handlar om.
En bra, spännande bok anser jag.

Vi i gänget : Vinnaren av Sofie Borg

Betyg 4
10åringen läste ut boken i ett nafs. Hon tyckte att boken var väldigt bra men kunde också konstatera att den var lite för enkel för henne. 8åringen, som däremot tillhör målgruppen tyckte att boken hade lagom mycket text. Hon tyckte också att boken var bra. Man kunde diskutera kring vad de själva hade gjort och hur man kan göra när man gjort fel. Och vi kom fram till det viktigaste av allt, att den bästa glädjen är delad glädje.

Spionen av Paulo Coelho

Betyg 3
Denna bok var bra, men inte på långa vägar lika bra som Alkemisten. Jag tycker att Spionen var intressant och skriven på ett lätt sätt. Men det händer dessvärre inte så mycket, eller i alla fall inte så mycket relaterat till bokens titel: spion. Det känns som att den delen rusades igenom medan de andra delarna om hennes liv fick ta större plats. Vet man inget om Mata Hari kan denna bok vara värd att läsa för den lägger en grund kring vem hon var och varför hon blev känd.

Befrielsen av Imogen Robertson, Darby Kealey

Betyg 3
Jag tycker att den här boken växer på en under handlingens gång. Det är en spännande historia om Nancy och hennes bedrifter under andra världskriget. Berättelsen drivs framåt i ett lagom tempo och språket är lättsamt. Boken har de mesta av de komponenter som jag gillar men det är något som gör att jag inte blir helt fast. Men det är en helt ok bok som passar den som gillar berättelser om andra världskriget och starka kvinnor.

Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid

Betyg 4
Älskar upplägget av boken (den är skriven i intervjuform). Känns verkligen som att läsa om ett riktigt 70-tals band med dess drama och droger. Gillar att författarinnan inte förskönar droger utan att man faktiskt får se vilka följder användandet kan leda till.
Det bör nämnas att det är en del personer som man ska hålla reda på men jag tycker att man får ganska bra koll på alla nästan direkt. Jag förstår att den fått så bra recensioner av de flesta som läst den och jag sållar mig till den skaran. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör den så bra. Man bör helt enkelt läsa den själv för att förstå det.

Führerns barnmorska av Mandy Robotham

Betyg 4
Nu vet jag inte om det handlar om att jag själv är gravid och förlorade ett barn förra året, men jag blev så otroligt tagen av denna bok. Först själva historien om hur hon satt i koncentrationsläger och hjälpte till att förlösa barn till andra fångar. Barn som mammorna på sin höjd fick ha någon timme innan vakterna tog dom och förmodligen dödade. Och sen att hon måste hjälpa älskarinnan till den man som skapat så mycket ondska i världen att förlösa deras barn.
Historien är väldigt välskriven men jag kan egentligen inte säga att det händer jättemycket, men ändå så pass att jag inte vill sluta läsa.
Tycker verkligen att detta är en bok som berör .