Madeleine "Bokdjungeln"

Användarprofil
Jag ska vara ärlig och erkänna att jag aldrig har läst en bok av Agatha Christie, eller om Hercule Poirot tidigare. Däremot pratade jag en del om Christie för mina gäster när jag arbetade som guide på Nilen i mina yngre dar. Så jag hade lite koll på henne men inget rörande hur hennes skrivande såg ut. Nu är ju denna bok inte skriven av Christie utan av Hannah. Men hon har alltså blivit headhuntad av Agathas familj för att herr Poirot ska få leva vidare. Så jag tänker att språken och utformningar rimligtvis borde vara något så när lika (rätta mig gärna om så inte är fallet!).
Boken har ett fint flöde där ledtråd efter ledtråd läggs på. Språket och beskrivningarna tar en verkligen till 30-talet och jag kommer på mig själv flera gånger att gå runt att mumla "n'est-ce pas?", "mon ami".
Jag gillar boken och fullkomligt älskar bokens omslag, så snygg!

Nattavaara

Bok av Thomas Engström och Margit Richert
Jag älskar TV-serier som handlar om dystopier men har inte läst allt för många böcker med samma tema. Därför blev denna bok extra intressant.
Det krävdes heller inte många sidor innan jag var fast.
Jag gillar verkligen att man får följa flera olika karaktärer, det gör att boken kan hålla uppe spänningen hela tiden.
Bokens innehåll känns ändå inte allt för långt borta från verkligheten då vi befinner oss i en pandemi och har ett klimathot liggandes över oss, något som även blandas in i handlingen. Detta gör att boken griper tag i mig mer och jag längtar verkligen efter nästkommande bok i serien. Måtte tiden dit gå fort!
Jag blir alltid berörd när jag läser om barn som far illa, så även denna gång.
Jag känner verkligen för författarinnan i hennes berättelse och det gör ont när hon skriver att det är värre att vara ensam när man har människor omkring sig än att vara helt själv.
Boken har ett bra flow och jag gillar att man får följa henne från dess att hon var liten till där hon är idag.
Jag tänker att boken kan ge hopp till de som mår dåligt och behöver se att livet kan bli bättre.

Tio Grisar Nere

Bok av Denise Rudberg
Jag har bara läst två böcker i denna serie innan (har dock alla böcker hemma), men jag måste säga att det inte gör någonting. Jag fick ändå ut mycket av boken och tycker att denna är den bästa, hittills.
Jag älskar blandningen av dåtid och nutid och hur allt knyts samman i slutet.
Boken håller ett bra tempo och för den som inte håller koll på alla personer så finns ett bra personbibliotek längst fram.
Både miljö och personer är väl beskrivna vilket gör att man kan se allt framför sig, något jag verkligen uppskattar.
När boken var slut kände jag att jag ville ha mer. 200 sidor till hade jag inte haft något emot.
Vad som dock är bra är att jag i alla fall har flera böcker i serien att ta mig ann. 😍🙏

Klassiska barnvisor

Bok av Alice Tegnér
Denna bok fick min dotter i julklapp av sina morföräldrar. De och mina egna morföräldrar hade full koll på visorna medan jag själv enbart kände till ett fåtal. Men gillar man att sjunga och har lite taktkänsla så borde man kunna sjunga med till visorna, även om man aldrig hört de förut. Jag tycker boken är mysig och jag gillar att det är äldre visor som vi yngre kanske inte har hört förut. Detta då risken minskar att visorna försvinner tillsammans med den äldre generationen.

Heja, Heja!

Bok av Martina Haag
Jag läste denna bok för första gången för flera år sedan och blev då otroligt motiverad att börja springa igen. Nu har som sagt flera år gått sedan dess och jag har en fem månaders bebis och kände därmed att jag måste börja röra mig mer. Så vad passar bättre än att läsa denna pepp-bok när vi gått in i det nya året?! Jag återfann min inspiration till att ta mig ut direkt och betade idag av 6km!
Denna bok är väldigt lättläst och Martina bjuder på sig själv vilket gör att hon känns "mänsklig". Innehållet fokuserar alltså på Martina och hennes väg till att springa maraton om det gått förbi någon.
Jag vill påstå att boken främst riktar sig till den som tappat motivationen att träna och vill komma igång igen, eller till den som ska börja träna. Man inser medan man läser att man inte behöver springa ett maraton direkt utan att det är det lilla som är en början. Detta kanske alla som alltid brukar gå all in från början och sedan tappa lusten efter någon vecka bör ha med sig. Börja smått och bygg på. 20 steg jogg är bättre än ingenting. Det kan vara bra att ha med sig när man ska börja komma igång.
Ni märker, jag är frälst. Jag gillar verkligen denna bok

Mammasanningar med Vivi och Carin

Podcast med Carin da Silva och Vivi Wallin
Lever du med barn på ett eller annat sätt så kommer du älska denna podd. Här lämnas inget ute och det är underbart!

Labyrint - Union

Bok av Karin Pasche
Nu var det ett tag sedan jag läste de två första böckerna i serien och jag får lite problem att komma in i boken (även om det finns en kort sammanfattning i början) på grund av det. Jag tycker nog att man ändå bör ha läst föregångarna innan man sätter tänderna i denna då jag tror att man annars inte riktigt förstår hur allt hör ihop.
Boken tar upp ett ämne som är väldigt intressant och jag har under tiden jag läst funderat på hur långt man får gå i forskningens namn. Är det ok att göra tester på djur? Är det mindre ok att testa på människor som ändå kan ta reda på eventuella bieffekter före och därmed ta ett beslut utifrån det? Ja ni märker, boken väcker tankar. Jag gillar det. Men jag får nog ändå säga att den första boken fortfarande är min favorit.

Hittebarnet

Bok av Stacey Halls
Att jag som småbarnsförälder var uppe och läste till närmare 03.30 säger en hel del om hur jag känner för boken.
Jag tyckte först att delen om den unga änkan var lite tråkig, men den blev faktiskt bara bättre och bättre. Jag tycker historian är väldigt stark och kanske är det för att jag just fått ett barn, och tidigare förlorat ett. Boken väckte väldigt många känslor hos mig. Berättelserna vävs samman på ett snyggt sätt och den har fina beskrivningar av både miljö och personer så jag kunde verkligen se allt framför mig. Jag tycker att detta är en av de bättre historiska romaner jag läst.

Min första bok om virus

Bok av Johan Nordholm
Vad passar bättre än att läsa en bok om virus när vi befinner oss mitt i en pandemi?!
Både jag och bonusbarnen lärde oss en del om virus under tiden vi läste. Tycker också att det var roligt att se hur mycket de förstått om vad som händer i världen just nu.
Jag tycker att boken förklarar vad virus är på ett lättförståeligt sätt som gör att den passar för de lite mindre barnen.
Jag tänker att denna bok kan vara bra att använda sig av när man vill förklara varför de vuxna pratar om "Corona" hela tiden. Boken är alltså högaktuell men kommer även fungera att läsa med barn när vi tagit oss ur denna pandemi.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.