Göran Karlsson

Användarprofil

Älskar att läsa och är all läsande

Såg ut att vara en tråkig kokbok men blev glatt överraskad att det inte bara var husmanskost utan en matlåda med fyllning från hela världens kök och alla fungerar att mikras i jobbets mikro och samtidigt vara en Smakrik varierande låda att njuta av istället för dyr ute lunch.

Fiska

Aktivitet
Är frugan gubben föräldrarna sura och gnatiga så är detta den perfekta aktiviteten för lugn och ro att tänka slappa och ibland även få en fisk att stoltsera med. Händer inte mycket om man använder spö och nät fiske är effektivt men man saknar lugnet och tankarna och att njuta av naturen. Avstressande och fjärran från yrkeslivets problem.
En historisk skildring om legendariska ROBIN HOOD. Fakta och historiska texter ligger till grund för denna bok. Intressant och lärorik bok som kunde ha varit bra men en sak återkommer alltid då man närmar sig nått spännande och det är texten DET ÅTERKOMMER VI TILL I ETT SENARE KAPITEL. Detta förstör spänningen och gör att man bara vill blädra fram och läsa de två sista kapitlen istället för att plågsamt dra ut på det intressanta.

Hemsöborna

Bok av August Strindberg
Gamla rika gumman flod råkar ut för en lycksökare som är ute efter hennes pengar men det går inte riktigt enligt planerna. Spännande välskriven bok av Strindberg och tar upp motsättningar och girighet. Mycket välskriven bok och en av Strindbergs mest lättlästa. Passar från högstadiet och uppåt och bjuder på svensk litteratur historia av bästa kvalité.
Ett öde område med ett fåtal hus med rika människor terroriseras av en spökhund. Sherlock Holmes skickar dit doktor Watson för att kolla upp problemet. Ensam gör han undersökningen och boken innehåller många överraskningar och är den bästa mest spännande boken av Sir Arthur Conan Doyle.

Nattvandraren

Bok av Björn Hellberg
Svensk deckare om skugglikfigur som det ryktas om men ingen vet vem det är men en natt blir denna vittne till något och en våldsvåg startar. Mystisk lite segt berättad bok och början känns seg men blir mer spännande runt mittenparten. Välskriven berättelse men den där spänningen att man inte vill lägga bort boken saknas.
Klurigt och en utmaning för hjärnan och man känner sig stolt och glad när man klarat det men kan vara tröttsamt för ögona så bra belysning är ett måste.

Vår egen förrädare

Bok av John le Carré
Kassör i ryska maffian som vill hoppa av till England och stoppa maffians uppköp av engelska banker för att göra svarta pengar vita med hjälp av mutade engelska politiker. Mycket tät och spännande bok med många överraskningar och skrivet av spion mästaren John Le Carre. Tycker själv att denna bok tillhör topp 3 av hans spionromaner och denna är ovanligt lättsam trots invecklade intriger. Det som mest präglar boken är VÄNSKAP och handlingen bygger mest på detta.

Mustang

Film från 2015 regisserad av Deniz Gamze Ergüven
Gripande film från Turkiet om systrar som ska giftas bort men själva vill välja sina män och motsätter sig föräldrarna och traditioner. Det gör ont att se filmen och man blir förbannad men man lär sig mycket och förstår mer men önskar att det var annorlunda. En film som ALLA på högstadiet borde se för att kunna förstå kulturella skillnader och motverka rasism.
Mästaren Carl Barks som gjorde Kalle Anka från en rolig serie till litterära mästerverk oc hans skapande startade redan 1949 och fortsatte fram till 1970 talet. Klassiker som publicerades om och om igen och denna bok i en serie böcker om hans produktion är min personliga favorit. Välskriven spännande och mycket underhållande samt går att läsa om och om igen. Rekomenderas skarpt.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.