Göran Karlsson

Användarprofil

Älskar att läsa och är all läsande

Skuggans spel

Bok av Lars Rambe
Intensiv superspännande bok som jag verkligen rekommenderar. Var en perfekt bok för vintern då man kan streckläsa men på sommaren när man avbryts i sitt läsande oftare kan det vara irriterande. Så en perfekt Julklapps bok att ge bort eller läsa själv.

Trollkarlen från Oz

Bok av Martin Svensson
Lättläst version av den berömda berättelsen. Passar bra för mindre barn och är mindre skrämmande än orginalet. Som vuxen saknar jag spänningen i orginalet som är intensivare. Bra lättillgänglig grund med huvudberättelse för de yngre.

Ett rent helvete

Bok av Anne Liljeroth
En fyndig rolig bok om en städerskas liv som är välskriven och underhållande men ger inget bestående intryck. En rolig bok med lite dramatik och sorg. Feelgood bok som nog gillas bättre av tjejer än mig.

Systrarna Brontë

Film från 1979 regisserad av André Téchiné
Romantik i drama form som har riktigt bra manus och bra skådespelare. Sevärd film med spänning om du inte kräver en massa action.

En julsaga

Bok av Charles Dickens
En girig rik man får samvetskval efter besök av tre andar/spöken. Välskriven lite seg bok och var nog annorlunda på sin tid men den har åldrats mycket och känns mossig. Läsvärd för att författaren är en ordets och formuleringarnas mästare. En bra julbok om högtiden.

Pixels

Film från 2015 regisserad av Chris Columbus
Rolig action komedi med scifi tema där Rymdvarelser har snappat upp jordiska datorspel och anfaller jorden med pacman space invaders och donkey Kong. Perfekta välgjorda filmen ör dataspels älskare.

Mus i sitt eget hus

Film från 1998 regisserad av Gore Verbinski
Jätterolig film för hela familjen om två bröder som får problem med en supersmart mus. Jakten på musen och alla tokiga idéer i högt tempo gör filmen så spännande och rolig att man inte har tid att ta kisspaus eller vill missa en sekund av filmen.

Liten Ida

Bok av Marit Paulsen
Handlar om lilla idas uppväxt i Norge under kriget. Helt klart författarens bästa bok och den innehåller både värme sorg och dramatik. Mycket läsvärd.
Billig proffesionell och mycket intressant bok som vänder sig till teknikintresserade och till bil/ fordons entusiaster. Läs om framtiden och vad som väntar. Dessutom en ljus skildring av framtiden och tekniken.

Gudar och människor

Film från 2010 regisserad av Xavier Beauvois
Gripande verklighetsdrama som tar upp religiösa motsättningar på ett djupt och gripande sätt.
Filmen ger en berättelse som gör att tittaren lättare förstår problematiken. Terrorister eller Frihetskämpar är olika namn på samma grupp beroende på vem som omnämner dem. Filmen är stark och väl värd att se men vänta er ingen actionfilm snarare ett bra drama.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.